Hoe een Excel-bestand te herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe een Excel-bestand te herstellen
Hoe een Excel-bestand te herstellen
Anonim

Wat te weten

  • Om AutoHerstel in te schakelen, gaat u naar File > Options (Windows) of Excel > Voorkeuren (Mac) en selecteer Opslaan.
  • Selecteer vervolgens het Save AutoHerstel-informatie elke x minutes check box.
  • Om niet-opgeslagen bestanden te herstellen, open Excel, ga naar Document Recovery, ga naar de Beschikbare bestandensectie, kies een bestand en selecteer Open.

Als u aan een spreadsheet werkte en uw wijzigingen bent kwijtgeraakt omdat de toepassing is gecrasht of uw computer is vastgelopen en uw Microsoft Excel-document niet is opgeslagen, biedt Excel (en heel Microsoft Office) een manier om uw verloren werk terug te halen via de herstelfunctie.

Microsoft 365 slaat bestanden standaard automatisch op in de cloud, meestal op OneDrive of SharePoint, tenzij u anders opgeeft.

AutoHerstel inschakelen in Excel

Om verloren bestanden terug te halen die mogelijk op uw computer zijn opgeslagen, moet u er eerst voor zorgen dat de AutoHerstel-functie is ingeschakeld.

Als je al een bestand bent kwijtgeraakt en het probeert te herstellen, ga dan voorlopig naar het volgende gedeelte. Als het bestand in kwestie niet wordt weergegeven in het scherm Documentherstel, kan het waarschijnlijk niet worden hersteld. Dat gezegd hebbende, wilt u AutoHerstel nog steeds inschakelen om deze situatie in de toekomst te voorkomen. Het is ook een goede gewoonte om uw bestanden vaak handmatig op te slaan terwijl u eraan werkt.

AutoHerstel inschakelen in Excel voor macOS

  1. Start Excel en open een werkmap.
  2. Klik Excel > Voorkeuren.

    Image
    Image
  3. Het dialoogvenster Excel-voorkeuren zou moeten verschijnen, over de hoofdinterface. Klik op Opslaan, te vinden in het gedeelte Delen en privacy.

    Image
    Image
  4. Excel's Opslaan-opties zijn nu zichtbaar, elk vergezeld van een selectievakje. Selecteer Save AutoHerstel-info elke xx minuten als er geen vinkje aanwezig is.

    Image
    Image

    U kunt ook aangeven hoe vaak u wilt dat AutoHerstel uw actieve documenten opslaat door het aantal minuten in de bovengenoemde optie te wijzigen. De standaardinstelling in de meeste versies van Excel is 10 minuten.

  5. Sluit de Voorkeuren-interface om terug te keren naar uw Excel-sessie.

AutoHerstel inschakelen in Excel voor Windows

  1. Start Excel en open een werkmap.
  2. Select File > Options.

    Image
    Image
  3. De interface voor Excel-opties zou nu moeten worden weergegeven, over uw werkmap. Selecteer Save, te vinden in het linker menupaneel.

    Image
    Image
  4. Excel's Opslaan-opties zijn nu zichtbaar, de meeste vergezeld van een selectievakje. Selecteer Save AutoHerstel-informatie elke xx minuten als er geen vinkje aanwezig is.

    Image
    Image
  5. U kunt ook aangeven hoe vaak u wilt dat AutoHerstel uw actieve documenten opslaat door het aantal minuten in de bovengenoemde optie te wijzigen. De standaardinstelling in de meeste versies van Excel is 10 minuten.

    Onder deze optie staat een andere genaamd "Bewaar de laatste AutoHerstelde versie als ik afsluit zonder op te slaan." Standaard ingeschakeld, zorgt dit ervoor dat de versie van uw werkmap die het meest recent is opgeslagen door de AutoHerstel-functie, wordt opgeslagen wanneer u Excel sluit zonder deze handmatig op te slaan. Het wordt aanbevolen deze optie actief te laten.

  6. Selecteer OK om terug te keren naar uw Excel-sessie.

Een niet-opgeslagen Excel-bestand herstellen

Zolang AutoHerstel is ingeschakeld, verschijnt de documentherstelinterface automatisch de volgende keer dat u Excel start. Deze interface bevat een sectie met het label Beschikbare bestanden, waarin alle automatisch opgeslagen werkmappen worden vermeld, samen met de documentnaam en de datum/tijd waarop het voor het laatst is opgeslagen.

Om een van de vermelde bestanden te herstellen, selecteert u de pijl die bij de details hoort, en selecteert u vervolgens Open. Om AutoHerstelde bestanden die niet langer nodig zijn te verwijderen, selecteert u de pijl en vervolgens Delete.

Zoals aan het begin vermeld, is de kans groot dat als het bestand dat u zoekt niet in deze lijst staat, het nooit is opgeslagen en permanent verloren kan gaan.

Aanbevolen: