De 8 beste pc-games van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste pc-games van 2022
De 8 beste pc-games van 2022
Anonim

Het uitkiezen van de beste pc-games betekent het verkleinen van een duizelingwekkende lijst met titels die tientallen jaren geschiedenis en zowat elk denkbaar genre omvatten. Iedereen die een computer heeft gehad, heeft games gevonden om erop te spelen, of het nu voorgeladen Solitaire is of een tijdmoordenaar in de webbrowser of de nieuwste blockbuster van grote studio's. Veel moderne games vragen een behoorlijk deel van je tijd en geld, dus we hebben deze gids samengesteld om een kleine selectie van de beste opties uit te lichten die de moeite waard zijn.

Het is belangrijk op te merken dat, in tegenstelling tot consolegames die speciaal voor een bepaald systeem zijn ontworpen, je kilometerstand met pc-games kan variëren, afhankelijk van hoe goed je hardware pc-games aankan. Een high-end gaming-pc met een krachtige processor en grafische kaart levert de beste prestaties voor de meeste hedendaagse graphics. Als uw systeem niet ten minste aan de minimale hardwarevereisten voldoet, heeft u pech. Maar zelfs zonder te investeren in een speciale gaming-installatie, kun je je pc vaak genoeg optimaliseren voor gamen om te genieten van de boeiende verhalen en bevredigende gameplay van deze uitstekende games.

Beste algemeen: CD Projekt Red The Witcher 3: Wild Hunt

Image
Image

Voorheen een serie fantasyboeken en role-playing games (RPG's) met een cult-aanhang, heeft de Witcher-franchise zich ontwikkeld tot een echte mainstream-hit. Dit is mede te danken aan het populaire Netflix tv-programma, maar ook het succes van Witcher 3: Wild Hunt heeft een grote rol gespeeld. Met een uitgestrekte open wereld boordevol details, kunnen spelers urenlang verkennen en nauwelijks de oppervlakte ontdekken van wat het continent van de game te bieden heeft.

Het stimuleren van je verkenning van de meeslepende omgeving is een complex, vertakkend verhaal dat je meezuigt in de avonturen van de titulaire Witcher, Ger alt of Rivia. De belangrijkste missie is om de geadopteerde dochter van Ger alt te redden van de spookachtige ruiters van de Wild Hunt, maar onderweg kom je allerlei soorten monsters en angstaanjagende vijanden tegen die je moet leren verslaan met de wapens, gevechtsvaardigheden en magie op je pad. verwijdering.

Er zijn ook talloze zijmissies die mogelijk bij elke beurt op je wachten, waarvan er vele willekeurig lijken, maar verbonden blijken te zijn met de wereld en het bredere verhaal. Veel open-wereldtitels laten je doen wat je wilt, maar in Witcher 3 heeft wat je doet echt consequenties.

Andere RPG-elementen zijn verweven om nog meer details aan de wereld toe te voegen, zoals alchemie, knutselen en zelfs een volledig kaartspel. Het komt allemaal neer op een rijke, boeiende, volwassen game-ervaring waar spelers niet anders dan naar terug kunnen komen.

Uitgever: CD Projekt | Ontwikkelaar: CD Projekt Red | Releasedatum: mei 2015 | Genre: Actie-RPG | ESRB Rating: M (Volwassen) | Spelers: 1 | Installatiegrootte: 35GB

Runner-Up, beste algemeen: Assassin's Creed Valhalla (pc)

Image
Image

Er zijn Assassin's Creed-avonturen geweest in verschillende tijden en plaatsen in de geschiedenis, maar Valhalla is misschien wel de meest boeiende tot nu toe. De game neemt spelers mee naar de Viking-invasie van Groot-Brittannië, waardoor spelers voor het eerst het Vikingtijdperk kunnen verkennen. Als Viking-krijger Eivor, die naar wens kan worden aangepast, ben je verantwoordelijk voor het vestigen van nieuw Viking-land terwijl je te maken hebt met Engelse invloeden.

En over land gesproken, de open-wereldgebieden van Noorwegen en Engeland vormen samen een opmerkelijke 140 vierkante kilometer verkenbare ruimte, en onze recensent was onder de indruk van alle rijkdom, natuurlijke schoonheid en het leven dat in de wereld is ingebouwd.

Een groot deel van de gameplay in Valhalla zal Assassin's Creed-veteranen bekend voorkomen, van de vloeiende parkour-gebaseerde bewegingen tot de bevredigend brute gevechten die flexibiliteit bieden in hoe je je doelen neerha alt. Je hebt ook de kans om per boot te reizen, steden te plunderen voor voorraden voor je nederzetting en een beroep te doen op je bemanning van berserkers om naast je te vechten. Het zorgt voor een dynamische, viscerale Assassin's Creed-aflevering die je vooroordelen over de serie kan veranderen, en het is een geweldige demonstratie van waartoe pc-gaming in staat is.

Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal | Releasedatum: november 2020 | Genre: Actie-RPG | ESRB Rating: M (Volwassen) | Spelers: 1 | Installatiegrootte: 50GB

“Ubisoft heeft de mechanica van boten echt onder de knie, en zeilen is gewoon puur plezier met je trouwe bemanning die zich een weg naar beneden zingt door de fjorden terwijl de wind fluit in het want, je schip rijdt op de realistische deining.” - Andy Zahn, producttester

Beste multiplayer: Call of Duty: Black Ops Cold War (pc)

Image
Image

Het 17e algemene deel in de Call of Duty-serie, Call of Duty: Black Ops Cold War, neemt het strakke vuurgevecht van de Call of Duty-games en de singleplayer-campagne terug naar het verleden voor dit avontuur uit de jaren 80. Het volgt CIA-officier Russell Adler, die tot taak heeft de Sovjet-spion Perseus te achtervolgen voordat de Verenigde Staten als wereldmacht werden ontmanteld. Het is een uitgebreide voortzetting van het Black Ops-verhaal en brengt weer wat van de klassieke Call of Duty-multiplayer-goedheid naar de vouw.

Black Ops Cold War's multiplayer bevat een selectie van nieuwe en terugkerende spelmodi, evenals een genaamd "Fireteam", die maximaal 40 spelers ondersteunt. Het biedt ook het maken van aangepaste karakters met individuele class-loadouts en een progressiesysteem dat aansluit bij Call of Duty: Warzone, dat de battle royale-niche voor spelers vult. Het is snelle, verslavende actie die arcade-achtige opnamen biedt, samen met tal van verschillende kaarten om te verkennen.

Uitgever: Activision | Ontwikkelaar: Treyarch/Raven Software | Releasedatum: november 2020 | Genre: First-person shooter | ESRB Rating: M (Volwassen) | Spelers: 1-40 (online) | Installatiegrootte: 30,85GB

Beste Sci-Fi: Halo: Master Chief Collection (pc)

Image
Image

De Halo-serie is een van de bekendste inzendingen in het sci-fi-universum. Vroeger moest je ze allemaal apart kopen op oudere consoles. Nu kun je het grootste deel van de serie in Halo: The Master Chief Collection spelen, wat meer is dan alleen een geweldige waarde voor spelers. Het is ook een handige manier om je voor te bereiden op het volgende deel in de serie, dat in 2021 debuteert: Halo Infinite.

Het zorgt ook voor een eenvoudige manier voor spelers die terug willen in de serie om de games te spelen zonder afhankelijk te zijn van oudere consoles en hardware. Het is gemakkelijker dan ooit om Halo online met anderen te spelen, vooral met Steam-ondersteuning. Dit is de beste, modernste manier om van Halo te genieten, en ook nog eens de meest betaalbare.

Uitgever: Xbox Game Studios | Ontwikkelaar: 343 Industries | Releasedatum: december 2019 | Genre: First-person shooter | ESRB Rating: M (Volwassen) | Spelers: 1-16 (online) | Installatiegrootte: 125GB

Beste Roguelike: Hades (PC)

Image
Image

Zagreus, de zoon van Hades zelf, probeert te ontsnappen uit de onderwereld. Maar hij kan zijn nieuwe leven niet alleen bereiken: hij heeft de hulp nodig van de machtige goden van de berg Olympus, wiens verschillende krachten Zagreus onderweg nieuwe vaardigheden of verbeteringen geven. Je combinatie van "geschenken" in combinatie met het door jou gekozen wapen (zwaard, speer, schild, boog, enz.) kan een groot verschil maken in hoe je tegenover de monsters staat die elke ontsnappingspoging blokkeren, en om te ontdekken hoe ze de snelle en nauwkeurige gevechten is een groot deel van het plezier.

In standaard roguelike-mode betekent doodgaan opnieuw vanaf het begin, met procedureel gegenereerde kamerindelingen, vijanden en uitdagingen voor elke playthrough. Wat Hades echter een fris gevoel geeft, is hoe de game mislukkingen behendig omzet in kansen: een kans om vaardigheden te upgraden, nieuwe buffs uit te proberen, een ander wapen te kiezen en meer te weten te komen over het fascinerende verhaal. Het is een bevredigende reis die zeer de moeite waard is, aangezien het langzame branden deel uitmaakt van de charme van het spel. Het doet ook geen pijn dat het artwork, de muziek en eigenlijk elk aspect van de presentatie de hele weg fantastisch is.

Uitgever: Supergiant Games | Ontwikkelaar: Supergiant Games | Releasedatum: september 2020 | Genre: Actie-RPG, Roguelike | ESRB Rating: T (tiener) | Spelers: 1 | Installatiegrootte: 15GB

Beste muziekgame: fuser (pc)

Image
Image

Fuser is de volgende logische evolutie van waar Guitar Hero en Rock Band-ontwikkelaar Harmonix toe in staat was. Hiermee kun je de DJ zijn, muziek mixen voor een live publiek, je een weg banen van festivalpodia naar nog grotere arena's, in de hoop uit te groeien tot een van de grootste EDM-artiesten die de wereld ooit heeft gezien.

Je gaat een optreden in met een reeks nummers gekozen uit een enorme catalogus met hits die tientallen jaren en muziekgenres omspant. Op het podium kies je stukken van deze nummers - de drums, baslijn, leadinstrument of zang - en mix ze samen op basis van het verzoek van het publiek of, eigenlijk, je eigen muzikale grillen.

De game introduceert meer geavanceerde vaardigheden en effecten terwijl je door de campagne gaat, maar gewoon spelen in de Freestyle-modus als beginner resulteert in mashups die verrassend samenhangend en vermakelijk zijn. Als je zin hebt om te pronken met je vaardigheden, kun je creaties delen met de online community, of live strijden of samenwerken met collega-dj's. Het is een geweldige manier om de spanning van een livemuziekfestival of dansfeest te ervaren, zelfs als je het huis niet uit kunt.

Uitgever: NCSoft | Ontwikkelaar: Harmonix | Releasedatum: november 2020 | Genre: Ritme | ESRB Rating: T (tiener) | Players: 1-12 (online) | Installatiegrootte: 16GB

Beste open wereld: Cyberpunk 2077

Image
Image

Cyberpunk 2077 is het resultaat van jarenlange ontwikkeling en hype van CD Projekt RED, hetzelfde team dat ons de Witcher 3: Wild Hunt bracht, een andere open-world pc-RPG-krachtpatser. Cyberpunk 2077 plaatst spelers echter in een dramatisch nieuwe setting.

Het best te omschrijven als een futuristische Grand Theft Auto, het laat je vallen in het leven van een hoofdrolspeler genaamd V, wiens geslacht, uiterlijk en achtergrondverhaal je mag kiezen. Terwijl je het meeslepende hoofdverhaal volgt, verken je het enorme stedelijke gebied van Night City, bevolkt met adembenemende details en personagemodellen die de grafische grenzen verleggen van alles behalve de nieuwste gaming-rigs. Bovendien is er een enorme hulp van Keanu Reeves.

De show stelen bij de lancering van Cyberpunk 2077 waren echter de grote aantallen voor de hand liggende technische problemen die spelers tijdens de game tegenkwamen, en het is moeilijk te ontkennen dat de bugs vaak de onderdompeling verbraken, zo niet de game zelf. Gelukkig zijn er meer recente patches die de problemen massaal aanpakken, en met een beetje geduld zijn er nog steeds tal van uitstekende verhalen en meedogenloze dystopische wonderen te ontdekken in Night City.

Uitgever: CD Projekt | Ontwikkelaar: CD Projekt Red | Releasedatum: december 2020 | Genre: Actie-RPG | ESRB Rating: M (Volwassen) | Spelers: 1 | Installatiegrootte: 70GB

"Voor het eerst uit een garage rijden in een kloof van torenhoge sci-fi wolkenkrabbers bedekt met hologrammen en neon is een van die ontzagwekkende momenten die slechts vluchtig voorkomen in videogames." - Andy Zahn, producttester

Beste RPG: Larian Studios Divinity Original Sin II

Image
Image

In het huidige gamelandschap van geavanceerde visuele technologie en snelle actie, heeft Divinity Original Sin II succes gevonden met klassieke elementen. Het is een ouderwetse turn-based RPG in isometrische stijl die de nadruk legt op verhaal en vrijheid. Je kunt spelen als een kant-en-klaar personage of er zelf een maken, volledig aangepast met uiterlijk, statistieken en vaardigheden naar keuze.

Je gaat op avontuur met maximaal drie andere metgezellen, elk met hun eigen agenda (vooral als je coöp-multiplayer speelt), en pakt je missies aan zoals jij dat wilt. Je kunt uit elkaar gaan, praten met wie je wilt, helpen wie je wilt, vuurballen gooien naar wie je wilt. Alles kan gebeuren - niet altijd voor het beste, maar altijd als gevolg van jouw keuzes.

Dit betekent dat bepaalde paden vaak voor je kunnen worden geblokkeerd (soms als een bug), en het kan een echte uitdaging zijn om erachter te komen hoe je verder moet. Ook gevechten vragen vaak om een zorgvuldige strategie en planning om levend uit situaties te komen. Het maakt allemaal deel uit van het bouwen van je eigen verhaal, en de complexe stukjes die je onderweg verzamelt, zijn allemaal briljant geschreven en de moeite waard om te ontrafelen.

Uitgever: Larian Studios | Ontwikkelaar: Larian Studios | Releasedatum: September 2017 | Genre: RPG | ESRB Rating: M (Volwassen) | Spelers: 1-4 | Installatiegrootte: 60GB

Hoewel het nu een van de oudere games op onze lijst is, blijft de Witcher 3: Wild Hunt (bekijk bij Amazon) een moderne standaardsetter voor pc-gaming met zijn sterke verhaal, opwindende gevechten en rijke open wereld.

Voor fans van first-person shooters zijn Call of Duty: Black Ops Cold War (bekijk bij Walmart) en de Halo: Master Chief Collection (bekijk bij Microsoft) beide uitstekende opties met een verscheidenheid aan multiplayer-modi om je en je vrienden bezig.

Over onze vertrouwde experts

Anton Galang is een schrijver en redacteur die in 2007 begon met het behandelen van technologie met PC Magazine. Als Lifewire-bijdrager heeft hij gerecenseerd en geschreven over games, hardware en allerlei soorten technische producten.

Andy Zahn schrijft sinds 2019 voor Lifewire, over gadgets, games en consumententechnologie, inclusief diepgaande recensies voor Assassin's Creed: Valhalla en Cyberpunk 2077.

Waar moet je op letten bij een pc-game

Genre

Het belangrijkste waar je rekening mee moet houden als je games gaat shoppen, is wat voor soort games je het leukst vindt. Het maakt niet uit hoe goed een game is ontworpen, als het iets is dat je nooit gaat spelen, dus als je van first-person shooters houdt, is het mogelijk dat flight sims gewoon niets voor jou zijn. We hebben een aantal van de beste van elk genre uitgekozen en hebben geprobeerd zo inclusief mogelijk te zijn, dus ongeacht van welke soorten games je het meest geniet, er staat waarschijnlijk iets voor jou op onze lijst.

Lengte

Natuurlijk, een JRPG van 100 uur lijkt misschien een geweldige waardepropositie voor je $ 60, maar als je een drukke professional bent, haal je misschien meer plezier uit een korte lineaire shooter (en meer voldoening als je' echt in staat zijn om het af te maken). Er is ook een groeiend aantal games-as-a-service die een voortdurend evoluerende reeks systemen en gameplay bieden waar je op elk moment in kunt duiken, vaak voor een vast bedrag.

Verhalend

Als je het soort gamer bent dat houdt van een rijk verhaal en een volledig ontwikkelde, meeslepende wereld, kun je net zoveel (of meer) voldoening halen uit een avonturenspel of visuele roman als uit de nieuwste Activision FPS. Aan de andere kant, als je verhaal kicks krijgt van boeken, films en/of tv, is misschien een verslavend klein puzzelspel of een MOBA misschien wel de beste investering in gaming voor jou.

FAQ

    Kan ik deze spellen op mijn pc spelen?

    Het hangt af van je specifieke hardwareconfiguratie en hoe grafisch veeleisend de game is, maar veel van de huidige toptitels vragen om hogere specificaties om een bepaald niveau van visuele kwaliteit te bereiken. Desktops en laptops die speciaal voor gaming zijn gebouwd, zouden ze prima aankunnen.

    Controleer voor andere machines de minimale en aanbevolen systeemvereisten van elk spel. Je hebt een processor nodig die snel genoeg is met voldoende RAM, maar een krachtige grafische kaart zoals een speciale GPU van Nvidia of AMD is vaak belangrijker. Je kunt het spel mogelijk nog steeds op goedkopere hardware spelen ten koste van lagere framerates en lagere grafische instellingen.

    Houd er rekening mee dat je ook voldoende ruimte op de harde schijf nodig hebt om de game en de vereiste updates te downloaden en te installeren, wat kan leiden tot bestandsgroottes van tientallen gigabytes, soms meer dan 100 GB.

    Kunnen deze spellen op een Mac worden gespeeld?

    Hoewel sommige pc-games ook zijn uitgebracht voor Apple's macOS, zijn ze vaker wel dan niet ontworpen om alleen op het Windows-besturingssysteem van Microsoft te draaien. Het is echter mogelijk om Boot Camp te gebruiken om Windows op een Mac te installeren, en met nieuwe gamestreamingservices, waaronder Google Stadia, kun je games spelen via een internetverbinding en de hardwarevereisten omzeilen.

Aanbevolen: