Er is geen prestatiewijziging in het dockingstation voor het Steam Deck

Er is geen prestatiewijziging in het dockingstation voor het Steam Deck
Er is geen prestatiewijziging in het dockingstation voor het Steam Deck
Anonim

Valve heeft bevestigd dat de aankomende Steam Deck handheld-pc geen enkele prestatieverandering zal ondergaan wanneer deze in de gedockte modus wordt gebruikt.

Hoewel het Steam Deck niet beter zal presteren wanneer het is aangesloten op het (afzonderlijk verkochte) dock, zal het ook niet slechter presteren wanneer het in de handheld-modus wordt gebruikt. Dit kan sommige mensen teleurstellen, omdat het resulteert in gedockte prestaties met dezelfde beperkingen als de specificaties van de handheld-modus.

Image
Image

In een interview met PC Gamer zei Steam Deck-ontwerper Greg Coomer dat Valve besloot prioriteit te geven aan de handheld-modus, omdat dat de modus is die volgens hem het meest zal worden gebruikt. Dit betekent dat, ondanks dat het is gedockt en op een groot scherm wordt gespeeld, het minimum van 30 fps dat vereist is voor de 800p-resolutie van het Steam Deck blijft bestaan. Verwacht dus geen baseline van 60 fps als je besluit je Steam Deck te docken.

Image
Image

Het is vermeldenswaard dat Valve verschillende factoren in overweging moet nemen voor handheld-prestaties (zoals levensduur van de batterij, warmteopwekking, enzovoort), die normaal gesproken geen factor zijn. Dit resulteert in minder dan ideale specificaties in vergelijking met bijvoorbeeld een high-end gaming-pc, maar je gaat die pc ook niet op de bus spelen.

Hoewel er nog steeds hoop is: PC Gamer merkt ook op dat de Zen 2 APU die in het Steam Deck wordt gebruikt, hogere snelheden aankan dan wat Valve opmerkt. Aangezien het Steam Deck is ontworpen om te worden aangepast, zoals de meeste pc's, is er nog steeds een kans dat andere gebruikers, of zelfs Valve zelf, in de toekomst een manier vinden om de processor te overklokken. Maar veel daarvan hangt af van de architectuur en koelsystemen van de APU.

Aanbevolen: