Een printerstuurprogramma installeren

Inhoudsopgave:

Een printerstuurprogramma installeren
Een printerstuurprogramma installeren
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer Start > Instellingen, typ apparaatinstallatie in het zoekvak en selecteer Instellingen voor apparaatinstallatie wijzigen > Ja > Wijzigingen opslaan.
  • Een printer toevoegen vanuit Instellingen > Printers en scanners > Een printer of scanner toevoegen.
  • Als uw printer een speciaal stuurprogramma-installatieprogramma nodig heeft, gaat u naar de downloadsite van de fabrikant om het te downloaden en uit te voeren.

Uw printer heeft mogelijk een speciaal stuurprogramma voor Windows 10, 8.1 of 8 nodig om het te herkennen, en u moet mogelijk een printerstuurprogramma opnieuw installeren. Dit kan gebeuren als het oorspronkelijke stuurprogramma is verwijderd of als u uw installatie van Windows vernieuwt en apps en instellingen moet vervangen.

Een printerstuurprogramma installeren

Bekijk de installatie-instructies voor uw printer voordat u deze instructies gebruikt. Als het een nieuwe printer is, vindt u waarschijnlijk een snelstartgids in de doos. Als u het printerstuurprogramma opnieuw installeert voor een oudere printer, gaat u naar de website van de fabrikant en zoekt u naar de printerhandleiding, die vaak op de ondersteuningspagina's van de site staat.

De installatiehandleiding voor uw specifieke printer kan andere instructies bevatten die u moet volgen dan deze algemene richtlijnen.

  1. Selecteer in Windows Start > Instellingen.
  2. Typ in het zoekvak van Windows-instellingen "Apparaatinstallatie" en selecteer vervolgens Installatie-instellingen van apparaat wijzigen.

    Image
    Image
  3. In het venster Instellingen apparaatinstallatie, zorg ervoor dat Ja is geselecteerd en selecteer vervolgens Wijzigingen opslaan of sluit het venster.

    Image
    Image
  4. Typ "Printer" in het zoekvak van Windows-instellingen en selecteer vervolgens Een printer of scanner toevoegen.
  5. Selecteer op de pagina Printers en scanners Een printer of scanner toevoegen.

    Image
    Image
  6. Selecteer uw printer wanneer u deze ziet verschijnen en volg eventuele aanvullende instructies om het printerstuurprogramma te installeren.

    Image
    Image

Wat is een printerstuurprogramma?

Sommige randapparatuur is zo eenvoudig en gestandaardiseerd dat Windows kan worden geprogrammeerd met alles wat nodig is om het apparaat te bedienen. De meeste muizen en toetsenborden vallen in deze categorie, maar veel accessoires hebben een klein stukje software nodig dat Windows vertelt hoe ermee te communiceren en hoe alle functies en opties te gebruiken. Een printerstuurprogramma is precies dit. Het is een apparaatstuurprogramma dat door de printerfabrikant wordt geleverd en dat Windows nodig heeft om met de printer te werken.

Het goede nieuws is dat Windows tegenwoordig wordt geleverd met standaard printerstuurprogramma's voor veel gangbare printers. Zelfs als u het printerstuurprogramma met alle functies niet installeert, kunt u vaak meteen aan de slag met afdrukken, hoewel Windows mogelijk geen toegang heeft tot alle geavanceerde functies van de printer.

Een installatieprogramma voor het printerstuurprogramma gebruiken

Hoewel het tegenwoordig relatief zeldzaam is, kunnen sommige printers vereisen dat u een installatieprogramma voor het printerstuurprogramma uitvoert in plaats van dat Windows het stuurprogramma zelf installeert.

Ga hiervoor naar de website van de fabrikant en zoek naar het downloadbestand van het printerstuurprogramma (vaak te vinden in het gedeelte Ondersteuning). Download het bestand en dubbelklik erop om de installatie en configuratie uit te voeren. Volg de instructies en u kunt binnen enkele minuten aan de slag.

Aanbevolen: