SSL gebruiken met een e-mailaccount in macOS Mail

Inhoudsopgave:

SSL gebruiken met een e-mailaccount in macOS Mail
SSL gebruiken met een e-mailaccount in macOS Mail
Anonim

Wat te weten

  • Select Mail > Voorkeuren > Accounts > [uw account] > Serverinstellingen en kies Gebruik TLS/SSL. Selecteer vervolgens Opslaan.
  • SSL versleutelt de verbinding tussen uw Mac en de server van uw e-mailprovider.
  • Om uw e-mail volledig te beschermen, moet u berichten versleutelen met een open-sourcetechnologie zoals GPG of een versleutelingscertificaat van derden.

Als uw e-mailprovider SSL of Secure Sockets Layer ondersteunt, kunt u macOS Mail configureren om verbinding te maken met de server via SSL, waardoor een deel van uw communicatie wordt versleuteld en beveiligd. SSL is dezelfde technologie die e-commercesites beveiligt.

Gebruik SSL met een e-mailaccount in Apple Mail

Tenzij u codering gebruikt, reizen e-mailberichten de wereld rond in platte tekst, wat betekent dat iedereen die ze onderschept de inhoud ervan kan lezen. Er is een manier om de verbinding van u naar uw mailserver op zijn minst gedeeltelijk te beveiligen.

Hier leest u hoe u SSL-codering inschakelt voor een e-mailaccount in macOS Mail:

  1. Selecteer Mail > Voorkeuren in de menubalk in Apple Mail.

    Image
    Image
  2. Selecteer het tabblad Accounts en markeer het gewenste e-mailaccount.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Serverinstellingen tab.

    Image
    Image
  4. Selecteer Gebruik TLS/SSL. Hierdoor wordt automatisch de poort gewijzigd die wordt gebruikt om verbinding te maken met de mailserver. Tenzij uw internetprovider (ISP) u specifieke instructies heeft gegeven over de poort die u moet gebruiken, is de standaardinstelling in orde.

    Deze optie is niet beschikbaar als uw e-mailprovider SSL niet ondersteunt.

  5. Selecteer Opslaan, en sluit de Voorkeuren tab.

SSL kan de prestaties enigszins verminderen omdat alle communicatie met de server versleuteld zal zijn. Afhankelijk van hoe modern je Mac is en wat voor soort bandbreedte je hebt voor je e-mailprovider, merk je wel of niet een verandering in snelheid.

SSL versus versleutelde e-mail

SSL versleutelt de verbinding tussen je Mac en de server van je e-mailprovider. Deze benadering biedt een zekere mate van bescherming tegen mensen op uw lokale netwerk, evenals uw ISP, tegen afluisteren in uw e-mailtransmissies. SSL versleutelt echter geen e-mailberichten; het versleutelt alleen het communicatiekanaal tussen Apple Mail en de server van uw e-mailprovider. Als zodanig is het bericht nog steeds niet-versleuteld wanneer het van de server van uw provider naar de eindbestemming wordt verplaatst.

Om de inhoud van uw e-mail van oorsprong tot bestemming volledig te beschermen, moet u het bericht zelf versleutelen met behulp van een open-sourcetechnologie zoals GPG of door het gebruik van een coderingscertificaat van een derde partij. U kunt ook gebruik maken van een gratis of betaalde beveiligde e-mailservice, die niet alleen uw berichten versleutelt, maar ook uw privacy beschermt.

Aanbevolen: