Hoe maak je een foto besneeuwd in Paint.NET

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een foto besneeuwd in Paint.NET
Hoe maak je een foto besneeuwd in Paint.NET
Anonim

Wat te weten

  • Open de afbeelding. Selecteer Lagen > Nieuwe laag toevoegen. Stel zwart in als Primaire kleur. Selecteer de Verfemmer. Klik op de afbeelding om deze zwart te maken.
  • Ga naar Effecten > Ruis > Ruis toevoegen. Stel Intensiteit in op 70, Kleurverzadiging op 0 en Dekkingtot 100 . Ga naar Layers > Layer Properties.
  • Selecteren Overvloeimodus > Scherm > OK. Ga naar Effecten > Blurs > Gaussiaans vervagen. Zet de Radius-schuifregelaar op 1. Sla de afbeelding op als je tevreden bent.

Dit artikel legt uit hoe je de gratis afbeeldingseditor Paint. NET gebruikt om het op elke foto te laten lijken alsof het sneeuwt. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op versie 4.2 van de Paint. NET-beeldbewerkingssoftware voor Windows (niet te verwarren met de website met dezelfde naam).

Hoe voeg ik sneeuw toe aan een foto in Paint. NET

Hoe vreemd het ook mag lijken, je moet eerst een nieuwe laag maken en deze vullen met effen zwart om het effect van sneeuw te krijgen. Vervolgens combineer je de nepsneeuw met de achtergrondlaag om een indruk te krijgen van het uiteindelijke effect:

  1. Ga naar File > Open en selecteer de afbeelding die u wilt bewerken.

    Image
    Image
  2. Ga naar Layers > Nieuwe laag toevoegen.

    Image
    Image
  3. Stel de Primaire kleur in het kleurenpalet in op zwart en selecteer vervolgens het gereedschap Paint Bucket in het menu of de werkbalk.

    Image
    Image
  4. Klik op de afbeelding om de nieuwe laag te vullen met effen zwart.

    Image
    Image
  5. Ga naar Effecten > Ruis > Ruis toevoegen.

    Image
    Image
  6. Stel de Intensity schuifregelaar in op ongeveer 70, zet de Kleurverzadiging schuifregelaar op 0, en verplaats de Coverage schuifregelaar helemaal naar 100 U kunt met deze instellingen experimenteren om verschillende Effecten. Wanneer u uw instellingen heeft toegepast, selecteert u OK

    Image
    Image
  7. Ga naar Layers > Layer Properties.

    Image
    Image
  8. Selecteer het Blending Mode drop-down menu en selecteer Screen en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image
  9. Ga naar Effecten > Vervagen > Gaussiaans vervagen.

    Image
    Image
  10. Stel de Radius-schuifregelaar in op 1 en klik op OK.

    Image
    Image
  11. Ga voor dichtere sneeuw naar Layers > Duplicate Layer.

    Je kunt ook een meer willekeurig resultaat produceren door de vorige stappen te herhalen om nog een laag nepsneeuw toe te voegen.

    Image
    Image
  12. Je kunt ook verschillende nep-sneeuwlagen combineren met verschillende niveaus van dekking door de instellingen in het Layer Properties dialoogvenster te wijzigen, wat kan helpen om meer natuurlijke resultaten te geven.

    Image
    Image
  13. Ga naar File > Save As om de bewerkte afbeelding op te slaan.

    Image
    Image

Aanbevolen: