Maak een 3D-foto-effect met GIMP

Inhoudsopgave:

Maak een 3D-foto-effect met GIMP
Maak een 3D-foto-effect met GIMP
Anonim

Hier is een andere kijk op "uit de doos stappen" die een handig foto-effect zou geven voor plakboeken, wenskaarten, nieuwsbrieven en brochures. Je maakt een digitale foto, geeft er een witte rand aan alsof het een afgedrukte foto is en laat het lijken alsof het onderwerp uit de afgedrukte foto klimt.

Vaardigheden die nodig zijn voor 3D-foto-effecten

Om een 3D-foto-effect in GIMP te creëren, moet u bekend zijn met de volgende aspecten van de software:

  • Lagen
  • Perspectief
  • Maskers/achtergrond verwijderen

Als je een opfriscursus over deze taken nodig hebt, bekijk dan de tutoriallinks van Graphics Software bij deze stapsgewijze zelfstudie.

Een 3D-foto-effect maken in GIMP

Hoewel de instructies in deze stapsgewijze zelfstudie voor GIMP voor Windows zijn, kunt u hetzelfde effect bereiken in andere beeldbewerkingssoftware.

  1. De eerste stap is het selecteren van een geschikte foto. Het werkt het beste met een foto waarbij het hoofdonderwerp dat uit de achtergrond komt, goede, strakke lijnen heeft. Een effen of redelijk overzichtelijke achtergrond werkt goed, vooral de eerste keer dat u deze techniek probeert.

    Het is op dit moment niet nodig om de foto bij te snijden. Tijdens de transformatie verwijdert u ongewenste delen van de afbeelding.

    Noteer de afmetingen van de geselecteerde foto.

  2. Maak een nieuwe lege afbeelding van hetzelfde formaat als de foto waarmee u wilt werken en open uw originele foto als een nieuwe laag in uw nieuwe lege afbeelding. Je hebt nu twee lagen.

    Image
    Image
  3. Voeg nog een nieuwe laag toe met transparantie, die het frame voor je 3D-foto zal bevatten.

    Je hebt nu drie lagen:

    1. Achtergrond (onderste laag)
    2. Foto (middelste laag)
    3. Frame (transparante toplaag)
  4. Selecteer de transparante frame-toplaag. Dit kader is het equivalent van de witte rand rond een afgedrukte foto.
  5. Gebruik het gereedschap Rechthoek selecteren om een gedeelte van het hoofdonderwerp van je foto te selecteren en zoveel achtergrond als je wilt.

    Image
    Image
  6. Vul de selectie met wit.
  7. Verklein de selectie met 20-50 pixels met het Select > Shrink commando. Experimenteer om een gewenste framebreedte te krijgen.

  8. Snijd het midden van het kader uit door op Delete. te drukken

    Image
    Image
  9. Met de framelaag nog steeds geselecteerd, gebruik je de Perspective tool om de hoeken van het selectiekader rond te duwen en te trekken om het perspectief te veranderen.

    U zult de wijzigingen zien terwijl u ze aanbrengt, maar niets is definitief totdat u op Transform drukt in de Perspective Toolbox.

    Image
    Image
  10. Selecteer de middelste laag van je afbeelding (de originele foto) en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het menu Laagmasker toevoegen.

    Image
    Image
  11. In het resulterende laagmasker dialoog, zorg ervoor dat Wit (volledige dekking) is geselecteerd.

    Image
    Image
  12. Voordat je begint met het verwijderen van de achtergrond van je afbeelding, wil je misschien nog een keer controleren of een paar andere opties in GIMP instellen. Als je op je masker tekent of schildert, wil je tekenen of schilderen met de voorgrondkleur ingesteld op zwart.
  13. Voordat je begint met het wissen van de achtergrond van je voorgrondafbeelding (middelste laag met het masker), wil je misschien je achtergrondlaag verbergen of een laag met een hoger contrast ertussen plaatsen. Op deze manier is het veel gemakkelijker om te zien wat je moet wissen en niet in de war raken met de achtergrond.
  14. Als je de achtergrond in de vorige stap hebt gewijzigd, zorg er dan voor dat je nu de middelste laag (originele foto-afbeelding) met de maskerlaag hebt geselecteerd.
  15. Afhankelijk van je afbeelding heb je een paar opties. Als het gedeelte van uw afbeelding dat "in 3D" uitsteekt een geheel andere kleur heeft of hoog genoeg contrast heeft met de rest van de afbeelding of de dingen eromheen, kunt u de Fuzzy Select Tool gebruiken om een groot deel van het gebied te selecteren eromheen en vul het met zwart. Zorg er wel voor dat je het afbeeldingspictogram hebt geselecteerd en niet het effen witte maskerpictogram in je lagendialoogvenster.

  16. Als je nog steeds een groot deel wilt selecteren en vullen om te verwijderen, heb je ook de Paths Tool en de Scissors Select Tool om te proberen de achtergrond weg te nemen.
  17. Als al het andere fa alt, kunt u het achtergrondgedeelte van de afbeelding handmatig wissen met het gereedschap Paintbrush. Zoom zoveel in als je nodig hebt en maak het gebied dat je uit je afbeelding wilt verwijderen zwart.

    Image
    Image
  18. Als je klaar bent, zoom je uit om te zien dat alleen het gebied dat je wilt uit het frame steekt.

    Image
    Image
  19. Het 3D-effect is bijna voltooid, maar je moet een deel van dat frame achter je onderwerp plaatsen in plaats van dwars door je onderwerp te snijden.

    Selecteer nu de framelaag. Het kan handig zijn om de dekking van de kaderlaag in te stellen op 50-60% of zo om het gemakkelijker te maken om precies te zien waar de randen van het kader moeten worden bewerkt wanneer het voor het onderwerp van uw foto kruist. Zoom indien nodig in.

  20. Gebruik het gereedschap Eraser om het deel van het kader dat voor je onderwerp uitsnijdt te wissen. Aangezien het frame het enige is op deze laag, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u binnen de lijnen blijft. Je beschadigt de onderliggende lagen niet als je het frame wist.

    Stel de dekking van de laag terug naar 100% als je klaar bent.

    Image
    Image
  21. Zoom weer uit om je resultaten te bekijken.

    Image
    Image
  22. De kans is groot dat je positionering niet goed is en dat de middelste laag niet precies de juiste maat heeft. Selecteer het gereedschap Bijsnijden en zorg ervoor dat de optie om Alleen huidige laag bij te snijden is aangevinkt. Met de middelste laag geselecteerd, schets je alleen het gebied met je afbeelding erin en snijd je het bij tot dat formaat.

    Image
    Image
  23. Koppel de middelste laag aan het frame, en je kunt ze samen herpositioneren waar je maar wilt.

    Image
    Image
  24. Bewaar of exporteer nu de afbeelding zoals je wilt.

Tips en extra effecten om uw afbeelding te verfijnen

Image
Image

U kunt dit 3D-foto-effect op een aantal manieren verbeteren of aanpassen.

  • Voeg voor extra realisme geschikte slagschaduwen toe.
  • Geef de foto een minder vlak uiterlijk door de fotorand iets te krullen of een golvend uiterlijk te geven (experiment met beeldfilters).
  • Laat je onderwerp uit een spiegel of ander reflecterend oppervlak stappen in plaats van een foto.
  • Laat je onderwerp van de ene foto in de andere stappen.
  • Laat je onderwerp uit een polaroidfoto stappen.
  • Voeg een persoon of object toe (misschien geïsoleerd en gefotografeerd met een eenvoudige lichtbak) in een geheel andere scène die eruitziet als een foto.

Aanbevolen: