Home Designer Pro Review: huisontwerp voor de toegewijde doe-het-zelver

Inhoudsopgave:

Home Designer Pro Review: huisontwerp voor de toegewijde doe-het-zelver
Home Designer Pro Review: huisontwerp voor de toegewijde doe-het-zelver
Anonim

Bottom Line

Home Designer Pro is het huisontwerpprogramma dat je koopt als je totale controle wilt over elk aspect van je plannen. Het heeft een premium prijs, maar het is het waard voor de toegewijde doe-het-zelver.

Home Designer Pro

Image
Image

We hebben Home Designer Pro gekocht zodat onze deskundige recensent het grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Het eerste dat u moet begrijpen over Home Designer Pro van Chief Architect, is dat het de combinatie is van alle functies en hulpmiddelen die te vinden zijn in de Home Designer-lijn van ontwerpprogramma's voor thuis, interieur en landschapsarchitectuur. Het heeft alles, van plattegronden en hulpmiddelen voor interieurontwerp tot topografische ontwerpers en plantenencyclopedieën. Er is letterlijk niets aan de fysieke manifestatie van uw huis dat niet in dit programma kan worden gestopt.

Een programma dat zo veelomvattend is, is enorm en vergt veel tijd en moeite om te leren hoe het effectief te gebruiken. Maar alleen omdat het de bijnaam "Pro" heeft, wil nog niet zeggen dat je er niet meteen in kunt springen en het meteen kunt gebruiken. Weet gewoon dat je een lange weg te gaan hebt, zij het een leuke; als het ontwerpen van uw droomhuis tot in het kleinste detail is wat u wilt.

Image
Image

Ontwerp: het voelt als een videogame

Wanneer u een nieuw ontwerp opent met Home Designer Pro, wordt u begroet met een blanco vel rasterpapier en verschillende rijen en kolommen met gereedschappen. Als dit je eerste kennismaking is met software voor huisontwerp, voel je je hopeloos verloren. Maar als je ook een van die mensen bent die graag in software zoals deze springt zonder de instructies te lezen, zul je niet te lang rondscharrelen. Een eenvoudig overzicht van het gereedschapslint geeft u een vrij algemeen idee van wat alles doet.

Je weg vinden in de software wordt gemakkelijker naarmate je er langer mee experimenteert. Het leren van deze software voelt vaak als de ervaring van het leren van een nieuwe videogame. Als je het leuk vindt om digitale huizen te bouwen in een game als De Sims, zal dit programma je waarschijnlijk heel natuurlijk aanspreken.

Bijna alle tools die u regelmatig zult gebruiken, zijn toegankelijk vanuit het hoofdvenster van de interface. Of je nu een muur wilt neerzetten, een stopcontact wilt plaatsen of een deur of raam wilt plaatsen, het kost nooit meer dan een paar klikken. Dit geeft het ontwerpproces een zeer gestroomlijnd gevoel, en als je eenmaal in de flow zit, is het maken van plannen heel natuurlijk.

Als je het leuk vindt om digitale huizen te bouwen in een game als De Sims, zal dit programma je waarschijnlijk heel natuurlijk aanspreken.

Bovendien kunnen gedetailleerde tools voor elk object op het plan worden geopend door er met de rechtermuisknop op te klikken. Dit maakt het gemakkelijk om de eigenschappen van een muur te veranderen, een deur of trap te centreren en materialen te berekenen die nodig zijn om een bepaalde kamer te bouwen. Nuttige opties beschikbaar stellen terwijl uw plan centraal staat, is een van de dingen waar Chief Architect het beste in is.

Er zijn verschillende manieren om te zien hoe je ontwerp er in uitvoering uit zal zien. U kunt schakelen tussen de traditionele 2D-vogelvluchtweergave naar een 3D-look met puntgevel die u een realistischer beeld geeft van hoe het eruit zal zien wanneer het is gebouwd. Bovendien kun je een poppenhuisaanzicht kiezen, zodat je zowel het interieur als het exterieur kunt zien. Er is ook een kaderweergave, die alleen het houten skelet van het ontwerp laat zien. Het programma heeft zelfs de mogelijkheid om een walk-through video te maken, om je precies te laten zien hoe het lopen van je keuken naar je slaapkamer eruit zou zien.

Terwijl je je ontwerp maakt, houdt het programma automatisch een lijst bij van alle materialen die je nodig hebt om je plannen in de echte wereld te bouwen. U kunt benodigde materiaalrapporten genereren voor kamers, verdiepingen of het hele plan. Deze materiële lijsten splitsen niet alleen alle fysieke dingen op die je nodig hebt, maar schatten ook hoeveel het gaat kosten. Dit is een hulpmiddel van onschatbare waarde dat helpt om uw project binnen het bereik te houden.

U moet de kostenraming echter altijd als een schatting beschouwen. Controleer altijd de werkelijke prijzen met de schatting in de materialenlijst. Houd er ook rekening mee dat de kostenraming geen connectoreenheden zoals spijkers en nietjes omvat. En het belangrijkste is dat de schatting geen rekening houdt met de arbeidskosten. Dit zijn belangrijke gesprekken met uw aannemer.

Er is letterlijk niets aan de fysieke manifestatie van je huis dat niet in dit programma kan worden gestopt.

Er ging veel kennis en vakmanschap schuil achter het maken van deze tools. En hoewel Chief Architect uitstekend werk levert om ze zo intuïtief mogelijk te maken, kost het tijd en toewijding om ze vakkundig te leren gebruiken. Daartoe biedt Chief Architect meer dan 120 trainingsvideo's op hun website. Als je nieuw bent in huisontwerp in het algemeen, en Chief Architect-producten in het bijzonder, zou je er goed aan doen om ze allemaal in hun geheel te bekijken. Het bedrijf biedt ook gratis trainingswebinars voor klanten voor verdere instructie.

Image
Image

Configuratieproces: eenvoudig, menselijke fouten uitgezonderd

Installatie is eenvoudig, zolang Chief Architect de juiste software levert. U kunt deze software kopen als online download of u kunt een fysieke USB-stick laten bezorgen. Toen we onze flashdrive ontvingen, installeerden we de software, maar de meegeleverde productsleutel werkte niet. We ontdekten dat het bedrijf ons hun Home Designer Suite stuurde in plaats van Home Designer Pro.

We hebben geprobeerd contact op te nemen met de klantenservice, maar ze waren in het weekend gesloten. Dus in plaats van te wachten tot er een nieuwe USB werd verzonden, hebben we een gratis proefversie van de Home Designer Pro gedownload en de productsleutel gebruikt die we nodig hadden om deze te activeren. Het was voor ons geen enorm obstakel om te overwinnen. Maar een gebruiker die dat soort trucjes niet kent, zou minstens een paar dagen moeten wachten voordat het juiste product arriveerde.

Toen we echter de juiste software hadden geïnstalleerd en de sleutel erin hadden gestopt, was het instellen een fluitje van een cent. Standaardinstallatie duurt minder dan vijf minuten om te voltooien.

Interieurontwerptools: begin niet helemaal opnieuw

Toen we Home Designer Pro testten, was een van onze favoriete tools de Space Planning Assistant. Bij de lancering leidt het u door een stapsgewijze wizard die basisvragen stelt, zoals hoeveel verdiepingen, slaapkamers, badkamers, enz. u in uw ontwerp wilt hebben. Het vraagt ook om zaken als veranda's, dekken en wasruimtes. Als je klaar bent, zet het programma al je kamers in je plannen, zodat je ze gemakkelijk kunt slepen en neerzetten waar je ze wilt hebben. Het is een geweldige manier om een eerste plattegrond op gang te brengen.

Een van de handigste hulpmiddelen voor interieurontwerp in Home Designer Pro zijn meubelgroepen. Dit zijn vooraf afgesproken meubelarrangementen die zijn ontworpen voor specifieke kamertypes. Dus als je wat inspiratie of een startpunt nodig hebt voor een keuken, slaapkamer, badkamer en meer, kun je de gewenste groep downloaden en neerzetten. Alles is gemakkelijk te verplaatsen en aanpasbaar. Dit is een geweldige manier om snel een bestaande kamer in te richten of een aangepaste kamer te bouwen rond een meubelgroep die je leuk vindt.

U kunt benodigde materiaalrapporten genereren voor kamers, verdiepingen of het hele plan. Deze materiaallijsten geven niet alleen een overzicht van alle fysieke dingen die je nodig hebt, maar schatten ook hoeveel het gaat kosten.

Chief Architect maakt het gemakkelijk om inspiratie op te doen uit hun bibliotheek met voorbeeldplannen. Er staan tientallen voltooide ontwerpen op de website van Chief Architect en er komen er elk jaar meer bij. Deze plannen variëren van ontwerpen voor kleine huizen en bescheiden bungalows tot herenhuizen van een miljoen dollar. En ze zijn volledig en gemakkelijk te bewerken en aan te passen - een geweldige optie voor mensen die niet alles vanaf de grond hoeven op te bouwen.

Een deel van wat Home Designer Pro zijn prijskaartje waard maakt, is het ingewikkelde detailniveau dat u op uw plannen kunt toepassen. De tools voor het ontwerpen van kasten zijn hier een goed voorbeeld van. Dit zijn niet alleen tijdelijke afbeeldingen, het zijn uw toekomstige kasten tot in het kleinste detail. U kunt niet alleen hun grootte en plaats aangeven, maar ook inzoomen op precieze afmetingen zoals de dikte en overhang van het werkblad, evenals de hoogte van de backsplash en de diepte van de teenschop. Je krijgt zelfs volledige controle over de constructie van de doos, zodat je details kunt instellen, zoals of de doos al dan niet is ingelijst, en overlays van deuren en lades. Het is moeilijk om dit detailniveau te vinden in andere huisontwerpsoftware op consumentenniveau.

Om uw nieuwe huisontwerp in te richten, wordt Home Designer Pro geleverd met objectbibliotheken voor meubels, accessoires, elektronica, apparaten, verlichting en diverse andere huishoudelijke artikelen. De hoofdobjectbibliotheek van Home Designer Pro heeft bijna 9.000 items. Bovendien is er een merkspecifieke bibliotheek met meer dan 46.000 merkproducten die u kunt downloaden. Je hebt ook de mogelijkheid om je eigen aangepaste producten te maken en gespecialiseerde objecten uit andere bronnen te importeren. Er is dus feitelijk geen limiet aan hoe gedetailleerd uw plan kan zijn.

Als je $ 500 beta alt voor een huisontwerpprogramma, mag je verwachten dat het alles heeft. Home Designer Pro maakt die belofte waar door gespecialiseerde ontwerpers te leveren voor unieke aspecten van uw huis, zoals trappen, open haarden, terrassen, hekken en daken. Elk van deze ontwerpmodules zou een hele recensie op zich kunnen nemen. Het volstaat te zeggen dat u ze, wanneer ze effectief worden gebruikt, kunt gebruiken om hoogwaardige elementen aan te passen die gedetailleerd, nauwkeurig en uniek zijn voor uw ontwerp.

Image
Image

Exterieur- en landschapsontwerptools: vergeet niet de sproeiers aan te zetten

Het interieur van je nieuwe huis plannen is slechts het halve verhaal met Home Designer Pro. Met dit programma kunt u alle grond op uw eigendom ontwerpen. Het heeft geweldige landschapstools waarmee u uw terrein kunt aanpassen, hellingen, heuvels en andere hoogtepunten kunt aanbrengen. Het heeft ook een enorme plantenbibliotheek, zodat je niet alleen kunt recreëren wat er al op je terrein staat, maar ook kunt experimenteren met andere planten die je misschien wilt toevoegen. Deze huisontwerpsoftware wordt zelfs compleet geleverd met een sprinklerontwerper.

Deze software heeft ook een schuifregelaar voor groei, zodat je kunt zien hoe die planten er over jaren uit zullen zien.

Een van de handigste buitentools in Home Designer Pro is de plantenencyclopedie en plantenkiezer. Hiermee kunt u zoeken naar planten die het meest geschikt zijn voor uw hoekje van de planeet. Het heeft zelfs een schuifregelaar voor groei, zodat je kunt zien hoe die planten er over jaren uit zullen zien. De encyclopedie wordt aangevuld met een bibliotheek met duizenden plantobjecten die u in uw ontwerp kunt plaatsen.

Bottom Line

Ondanks zijn forse karakter, zou Home Designer Pro soepel moeten werken op bijna elke computer die de afgelopen jaren is gekocht. We hebben de onze getest op een iMac uit 2015 met een 1,4 GHz-processor en 8 GB RAM. Dat zijn volgens de huidige normen geen indrukwekkende specificaties, maar ze zijn ook niet verschrikkelijk. Tijdens onze testdagen hebben we nooit een enkel probleem gehad met het programma dat vastliep of niet startte, en we hebben nooit een hapering gehad die ons ervan weerhield om te ontwerpen.

Prijs: het kost wat, maar er zijn alternatieven

Voor $ 500 is Home Designer Pro een flinke investering. Het bevat namelijk alles wat Chief Architect te bieden heeft. Als u gedetailleerde controle wilt over elk aspect van uw huisontwerp, dan is het de investering waard. Als u echter slechts geïnteresseerd bent in of slechts één onderdeel van dit Home Designer-pakket nodig heeft, heeft Chief Architect twee goedkopere producten die mogelijk iets beter bij uw budget passen.

Home Designer Suite kost slechts $ 99, en Home Designer Architectural, slechts $ 199. Deze versies zijn beperkt, maar je krijgt veel van dezelfde krachtige tools voor het plannen van huizen en het ontwerpen van kamers. Maar u verliest de toegang tot meer gedetailleerde tools en heeft minder items in uw objectbibliotheek om in uw ontwerpen te gebruiken. Beide zijn waardige alternatieven voor Home Designer Pro.

Home Designer Pro vs. Total 3D Home, Landscape en Deck Suite 12

Home Designer Pro heeft echt geen gelijke als het gaat om thuisontwerpsoftware op consumentenniveau. Dat is een deel van wat het zo duur maakt. Als uw budget geen ruimte maakt voor een stuk software van $ 500, is Total3D Home, Landscape en Deck Suite 12 een prima optie. En kost een fractie van Home Designer Pro. Je krijgt niet alle details en brute kracht als Home Designer Pro, maar je krijgt meer dan de basis met alles wat je nodig hebt om een functioneel plan te maken. En tenzij je de meest enthousiaste van de DYI-enthousiastelingen bent, zal het waarschijnlijk prima bij je creatieve behoeften passen.

Een ongeëvenaarde software voor huisontwerp met een ongelooflijk niveau van detail en controle

Home Designer Pro is de software die je koopt als je echt serieus bezig bent met het plannen van je nieuwe huis tot in de kleinste details. Het heeft alles wat je nodig hebt om plattegronden, lay-outdecoraties, meubels, trappen, open haarden, patio's, tuinhuisjes te maken - alles. Alle dingen die uw huis heeft of zou kunnen hebben, zijn opgenomen in deze software. Je wordt alleen beperkt door je verbeeldingskracht en tijdsbesteding.

Specs

  • Productnaam Home Designer Pro
  • Prijs $495.99
  • Compatibiliteit Windows/Mac

Aanbevolen: