Net User Command (Voorbeelden, Opties, Switches, & Meer)

Inhoudsopgave:

Net User Command (Voorbeelden, Opties, Switches, & Meer)
Net User Command (Voorbeelden, Opties, Switches, & Meer)
Anonim

Het net user-commando wordt gebruikt om gebruikersaccounts op een computer toe te voegen, te verwijderen en te wijzigen, allemaal vanaf de opdrachtprompt.

Het net user-commando is een van de vele net-commando's.

U kunt ook netgebruikers gebruiken in plaats van netgebruiker. Ze zijn volledig uitwisselbaar.

Image
Image

Beschikbaarheid van netgebruikersopdracht

De opdracht net user is beschikbaar vanuit de opdrachtprompt in de meeste versies van Windows, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows Server-besturingssystemen en ook enkele oudere versies van Windows.

De beschikbaarheid van bepaalde net user command-switches en andere net user command-syntaxis kan verschillen van besturingssysteem tot besturingssysteem.

Net User Command Syntax

net user [gebruikersnaam [wachtwoord |] [ /add] [options] [ /domain] [gebruikersnaam [/delete ] [/domain ] [/help ] [/?]

Zie Hoe u de opdrachtsyntaxis leest als u niet zeker weet hoe u de netgebruikersopdrachtsyntaxis moet lezen die hierboven of in de onderstaande tabel is uitgelegd.

Opdrachtopties voor netwerkgebruiker
Item Uitleg
netgebruiker Voer alleen het net user-commando uit om een zeer eenvoudige lijst weer te geven van alle gebruikersaccounts, actief of niet, op de computer die u momenteel gebruikt.
gebruikersnaam Dit is de naam van het gebruikersaccount, maximaal 20 tekens lang, dat u wilt wijzigen, toevoegen of verwijderen. Als u een gebruikersnaam zonder andere optie gebruikt, wordt gedetailleerde informatie over de gebruiker weergegeven in het opdrachtpromptvenster.
wachtwoord Gebruik de wachtwoordoptie om een bestaand wachtwoord te wijzigen of wijs er een toe bij het aanmaken van een nieuwe gebruikersnaam. De minimaal vereiste tekens kunnen worden bekeken met de opdracht net accounts. Er zijn maximaal 127 tekens toegestaan1.
Je hebt ook de mogelijkheid om te gebruiken in plaats van een wachtwoord om het invoeren van een wachtwoord in het opdrachtpromptvenster te forceren na het uitvoeren van het net user-commando.
/toevoegen Gebruik de /add optie om een nieuwe gebruikersnaam aan het systeem toe te voegen.
opties Zie Extra Net User Commando-opties hieronder voor een volledige lijst van beschikbare opties die op dit punt kunnen worden gebruikt bij het uitvoeren van net user.
/domein Deze switch dwingt de net-gebruiker om uit te voeren op de huidige domeincontroller in plaats van op de lokale computer.
/verwijder De /delete schakelaar verwijdert de opgegeven gebruikersnaam van het systeem.
/help Gebruik deze schakelaar om gedetailleerde informatie over het net user-commando weer te geven. Het gebruik van deze optie is hetzelfde als het gebruik van het net help commando met net user: net help user.
/? De standaard help-opdrachtschakelaar werkt ook met de net user-opdracht, maar geeft alleen de basisopdrachtsyntaxis weer. net user uitvoeren zonder opties is gelijk aan het gebruik van de /? switch.

[1] Windows 98 en Windows 95 ondersteunen alleen wachtwoorden van maximaal 14 tekens. Als je een account aanmaakt dat kan worden gebruikt vanaf een computer met een van die versies van Windows, overweeg dan om de wachtwoordlengte binnen de vereisten voor die besturingssystemen te houden.

De volgende opties moeten worden gebruikt waar opties worden vermeld in de syntaxis van het net user-commando hierboven:

Extra Net User Command-opties
Item Uitleg
/actief: { ja | nee} Gebruik deze schakelaar om het opgegeven gebruikersaccount te activeren of te deactiveren. Als je de /active optie niet gebruikt, gaat de internetgebruiker ervan uit dat yes.
/commentaar:" tekst" Gebruik deze optie om een beschrijving van het account in te voeren. Er zijn maximaal 48 tekens toegestaan. De tekst die is ingevoerd met de schakelaar /comment is zichtbaar in het veld Beschrijving in het profiel van een gebruiker in Gebruikers en groepen in Windows.
/landcode: nnn Deze schakelaar wordt gebruikt om een landcode voor de gebruiker in te stellen, die de taal bepa alt die wordt gebruikt voor fout- en helpberichten. Als de schakelaar /countrycode niet wordt gebruikt, wordt de standaardlandcode van de computer gebruikt: 000.
/verloopt: { datum | nooit} De /expires schakelaar wordt gebruikt om een specifieke datum in te stellen (zie hieronder) waarop het account, niet het wachtwoord, moet verlopen. Als de schakeloptie /expires niet wordt gebruikt, wordt never aangenomen.
datum (met /verloopt alleen) Als u ervoor kiest om een datum op te geven, moet deze in mm zijn / dd / yy of mm / dd / jjjj-indeling, maanden en dagen als cijfers, volledig gespeld of afgekort tot drie letters.
/volledige naam:" naam" Gebruik de /fullname schakelaar om de echte naam op te geven van de persoon die de gebruikersnaam gebruikt.
/homedir: padnaam Stel een padnaam in met de /homedir schakelaar als u een andere homedirectory wilt dan de standaard2.
/passwordchg: { yes | nee} Deze optie geeft aan of deze gebruiker zijn of haar eigen wachtwoord kan wijzigen. Als /passwordchg niet wordt gebruikt, gaat de internetgebruiker uit van yes.
/passwordreq: { yes | nee} Deze optie geeft aan of deze gebruiker überhaupt een wachtwoord moet hebben. Als deze schakelaar niet wordt gebruikt, wordt yes aangenomen.
/logonpasswordchg: { yes | nee} Deze schakelaar dwingt de gebruiker om zijn of haar wachtwoord te wijzigen bij de volgende aanmelding. Netgebruiker gaat uit van no als u deze optie niet gebruikt. De schakeloptie /logonpasswordchg is niet beschikbaar in Windows XP.
/profilepath: padnaam Deze optie stelt een padnaam in voor het aanmeldingsprofiel van de gebruiker.
/scriptpad: padnaam Deze optie stelt een padnaam in voor het aanmeldingsscript van de gebruiker.
/times:[tijdsbestek | all] Gebruik deze schakelaar om een tijdsbestek op te geven (zie hieronder) waarop de gebruiker kan inloggen. Als je /times niet gebruikt, gaat de netgebruiker ervan uit dat all tijden in orde zijn. Als u deze schakeloptie wel gebruikt, maar geen tijdsbestek of all specificeert, gaat de netgebruiker ervan uit dat geen enkele tijd in orde is en dat de gebruiker niet mag inloggen.
tijdsbestek (alleen met /times) Als je ervoor kiest om een tijdsbestek op te geven, moet je dat op een bepaalde manier doen. Dagen van de week moeten volledig worden gespeld of afgekort in MTWThFSaSu-formaat. Tijden van de dag kunnen in 24-uursnotatie zijn, of 12-uursnotatie met AM en PM of A. M. en PM Tijdsperioden moeten streepjes gebruiken, dag en tijd moeten worden gescheiden door komma's en dag/tijd-groepen door puntkomma's.
/usercomment:" tekst" Deze schakelaar voegt de gebruikerscommentaar toe of wijzigt deze voor het opgegeven account.
/werkstations: { computernaam [, …] | } Gebruik deze optie om de hostnamen op te geven van maximaal acht computers waarop de gebruiker mag inloggen. Deze schakeloptie is eigenlijk alleen nuttig bij gebruik met /domain. Als u /workstations niet gebruikt om toegestane computers te specificeren, dan zullen alle computers () wordt aangenomen.

U kunt de uitvoer opslaan van alles wat op het scherm wordt weergegeven na het uitvoeren van het net user-commando met behulp van een omleidingsoperator. Zie Opdrachtuitvoer naar een bestand omleiden voor instructies.

[2] De standaard homedirectory is C:\Users\\ in Windows 10, Windows 8, Windows 7 en Windows Vista. In Windows XP is de standaard homedirectory C:\Documents and Settings\\. Als het gebruikersaccount op een Windows 8-tablet bijvoorbeeld "Tim" heet, was de standaard homedirectory die werd aangemaakt toen het account voor het eerst werd ingesteld C:\Users\Tim\.

Net User Command-voorbeelden

Dit eerste voorbeeld van het net user-commando laat zien dat het in zijn eenvoudigste vorm een lijst van alle gebruikers op de computer zal produceren, ongeveer als volgt:

Beheerder Amy Andy

Anette Bill Carol

Cole DefaultAccount Grace

Guest Jasmine Jason

Jeff jonfi Joshua

Mark Martha Stacy Susan Tim Tom

Trenton WDAGUtilityAccount

De opdracht is met succes voltooid.

Deze computer heeft meer dan een dozijn gebruikersaccounts, dus ze zijn onderverdeeld in meerdere kolommen.

net user administrator

In dit voorbeeld van een netgebruiker produceert de opdracht alle details over het beheerdersgebruikersaccount. Hier is een voorbeeld van wat kan worden weergegeven:

Gebruikersnaam Beheerder

Volledige naam

Opmerking Ingebouwde account voor het beheer van de computer/het domein

Opmerking van de gebruiker

Landcode 000 (Systeemstandaard)

Account actief Nee

Account verloopt Nooit

Wachtwoord laatst ingesteld 16-1-2019 7:43:03 AM

Wachtwoord verloopt Nooit

Wachtwoord kan worden gewijzigd 16-1-2019 7:43:03 AM

Wachtwoord vereist Ja

Gebruiker mag wachtwoord wijzigen Ja

Werkstations toegestaan Alle

Aanmeldingsscript

Gebruiker profiel

Thuismap

Laatste aanmelding 16-1-2019 7:41:15 AM

Aanmelduren toegestaan Alle

Lokale groepslidmaatschappen Beheerders Thuisgebruikers Global Group lidmaatschappen Geen

Zoals u kunt zien, worden alle details voor het beheerdersaccount op deze Windows 7-computer weergegeven.

netto gebruiker rodriguezr /times:M-V, 7AM-4PM;Sa, 8AM-12PM

Hier is een voorbeeld waarin ik, vermoedelijk iemand die verantwoordelijk is voor dit gebruikersaccount [rodriguezr], een wijziging aanbreng in de dagen en tijden [ /times] dat dit account kan log in op Windows: maandag t/m vrijdag [M–V] van 7.00 tot 16.00 uur [7.00 tot 16.00 uur] en op zaterdag [za] van 8.00 tot 12.00 uur [8.00 tot 12.00 uur].

net user nadeema r28Wqn90 /add /comment:"Basisgebruikersaccount." /volledigenaam:"Ahmed Nadeem" /logonpasswordchg:yes /workstations:jr7tww, jr2rtw /domain

We dachten dat we met dit voorbeeld de gootsteen naar je zouden gooien. Dit is het soort internetgebruikerstoepassing dat u thuis misschien nooit zou doen, maar dat u heel goed zou kunnen zien in een script dat door de IT-afdeling van een bedrijf voor een nieuwe gebruiker is gepubliceerd.

Hier maken we een nieuwe gebruikersaccount [ /add] aan met de naam nadeema en stellen we het initiële wachtwoord in als r28Wqn90. Dit is een standaardaccount in ons bedrijf, die we in het account zelf noteren [ /comment:" Basisgebruikersaccount. "], en is de nieuwe directeur van Human Resources, Ahmed [ /volledige naam:" Ahmed Nadeem "].

We willen dat Ahmed zijn wachtwoord verandert in iets dat hij niet zal vergeten, dus we willen dat hij zijn eigen wachtwoord instelt de eerste keer dat hij inlogt [ /logonpasswordchg:yes]. Ahmed zou ook alleen toegang moeten hebben tot de twee computers in het Human Resources-kantoor [ /werkstations: jr7twwr, jr2rtwb]. Ten slotte gebruikt ons bedrijf een domeincontroller [ /domain], dus het account van Ahmed moet daar worden ingesteld.

Zoals je kunt zien, kan het net user-commando voor veel meer worden gebruikt dan alleen het toevoegen, wijzigen en verwijderen van gebruikersaccounts. We hebben verschillende geavanceerde aspecten van Ahmeds nieuwe account rechtstreeks vanaf de opdrachtprompt geconfigureerd.

net gebruiker nadeema /delete

Nu sluiten we af met een makkelijke. Ahmed [nadeema] werkte niet als het laatste HR-lid, dus hij werd losgelaten en zijn account werd verwijderd [ /delete].

Net-gebruikergerelateerde opdrachten

Het net user-commando is een subset van het net-commando en is dus vergelijkbaar met zijn zustercommando's zoals net use, net time, net send, net view, etc.

Aanbevolen: