Getest door experts: de 7 beste slimme hubs in 2022

Inhoudsopgave:

Getest door experts: de 7 beste slimme hubs in 2022
Getest door experts: de 7 beste slimme hubs in 2022
Anonim

De beste slimme hubs maken het je gemakkelijk om je favoriete smart home-producten te bedienen. Slimme hubs gebruiken protocollen zoals Zigbee, Z-Wave, Wi-Fi, Bluetooth en Thread om te communiceren met slimme apparaten, en ze dienen als een soort gecentraliseerd netwerk voor je slimme lampen en andere verbonden producten. Hiermee kunt u eenvoudig automatiseringsopdrachten maken. U kunt bijvoorbeeld uw lichten automatisch laten uitgaan wanneer uw slimme zonwering opengaat, of u kunt de deuren laten vergrendelen wanneer u uw alarm instelt.

Zonder een hub moet je de bijbehorende app van elk apparaat gebruiken om apparaten afzonderlijk te bedienen, maar de apparaten kunnen niet naadloos met elkaar communiceren voor geavanceerdere huisautomatisering. Smart home-producten hebben de afgelopen jaren echter een lange weg afgelegd, en dat geldt ook voor slimme thuisassistenten zoals Google Assistant, Alexa en Apple HomeKit. Alexa- en Google Assistant-apps hebben de mogelijkheid om routines te creëren en dienen in wezen als gecentraliseerde hubs. Kiezen voor een slimme luidspreker is daarom een alternatieve manier om uw smarthome-apparaten vanaf één centrale locatie te bedienen.

We hebben verschillende smart home-hubs geëvalueerd en onze keuze voor de beste hub is de 4e generatie Amazon Echo (bekijk op Amazon). Naast het slimme ontwerp en het uitzonderlijke geluid, heeft de Echo Zigbee ingebouwd, evenals een temperatuursensor voor temperatuurgerelateerde opdrachten en routines. We hebben ook onze keuzes voor de beste hubs in andere categorieën opgenomen, zoals de beste budget smart home hub en de beste hub voor compatibiliteit.

Beste algemeen: Amazon Echo (4e generatie)

Image
Image

De nieuwste Amazon Echo (de 4e generatie van de vlaggenschip slimme luidspreker) wordt standaard geleverd met een naadloos protocol waarmee hij kan functioneren als een echte slimme hub: Zigbee. Dankzij de Zigbee-ondersteuning van de Echo Plus kan het apparaten zoals slimme thermostaten en slimme gloeilampen directer en naadloos bedienen, waardoor het een breed compatibele en gebruiksvriendelijke keuze is voor een slimme hub. Door de functionaliteit van de vorige Echo en Echo Plus te combineren, hoeft u geen afzonderlijke apparaten meer te kopen; alles wat je nodig hebt om te beginnen met het bouwen van je geïntegreerde slimme huis zit in deze gloednieuwe Echo.

Het esthetische ontwerp is ook gloednieuw, samen met een aantal prestatie-upgrades. Het meest opvallende is dat de Echo het cilindrische uiterlijk van vorige generaties heeft gedumpt en nu een zeer slank ogende (en soort schattige) bol is. Dit is een visuele upgrade, maar verbetert ook de geluidskwaliteit. Kies uit drie verschillende neutrale kleuren: houtskool, gletsjerwit en schemerblauw. Het ziet er een beetje meer premium uit, past in allerlei soorten decor en heeft die kenmerkende gradiëntlichtring, die zich nu aan de onderkant van het apparaat bevindt om een oppervlak zacht te verlichten bij weinig licht.

De Alexa-functionaliteit is ook beter dan ooit, wat betekent dat je vragen kunt stellen, het weer kunt bekijken en nog veel meer (Amazon heeft een Alexa-bibliotheek gebouwd met meer dan 50.000 vaardigheden). Maar de echte opvallende eigenschap hier, in onze ogen, is de luidsprekeropstelling. De Echo heeft een 3-inch neonadium woofer en dubbele 0,8-inch tweeters, wat betekent dat hij een extra tweeter heeft in vergelijking met zijn voorganger. In haar recensie noemt Erika de uitzonderlijke Dolby-luidsprekers en het vermogen van de Echo om de geluidsuitvoer aan te passen aan de vorm en contouren van een kamer.

"Een waardevolle investering, de nieuwe Echo ziet er beter uit, klinkt beter en presteert beter in zowat elke categorie. " - Erika Rawes, producttester

Beste voor domotica: Samsung SmartThings Wi-Fi Mesh-router en Smart Home Hub

Image
Image

Als u Samsung-apparaten of een van de vele SmartThings-compatibele slimme apparaten op de markt bezit, is de Samsung SmartThings Wi-Fi + Hub een goede slimme hub-router om in te investeren voor uw huis. Deze kleine router/hub is minder dan vijf centimeter lang en breed, dus het neemt niet veel ruimte in beslag. Maar het biedt veel functionaliteit, zodat u uw compatibele slimme apparaten op één plek kunt aansluiten en u deze apparaten kunt bedienen via de SmartThings-app voor iOS of Android.

Een enkele Samsung SmartThings Wi-Fi + Hub dekt tot 1.500 vierkante voet in uw appartement of huis, maar als u 4.500 vierkante voet dekking wilt, kunt u er drie kopen en ze met elkaar verbinden. De SmartThings Wi-Fi + Hub wordt geprezen omdat hij een groot huis voorziet van een draadloos signaal en voor het leveren van hoge snelheden aan veel apparaten.

Beste scherm voor de keuken: Lenovo Smart Display (10-inch) met de Google Assistent

Image
Image

Lenovo introduceerde ook een concurrent op de markt voor digitale assistent-hubs. Het 10-inch Smart Display heeft een ingebouwde Google Assistent, klaar en beschikbaar om aan al uw behoeften te voldoen. Wilt u uw vergaderingen van de dag controleren, een YouTube-video bekijken of een compatibele slimme thermostaat bedienen? Lenovo's Smart Display is volledig spraakgestuurd, dus je kunt al deze functies handsfree uitvoeren.

Behandel het als een hub voor je huis en geef het opdracht om slimme lampen aan of uit te zetten, thermostaten aan te passen of feeds van slimme thuiscamera's weer te geven. Hoewel hij niet de sterkste luidsprekers heeft, levert de driver van 10 watt een helder, schoon geluid dat goed samengaat met zijn 1920x1200 schermresolutie voor entertainment. Bovendien laat Google Cast het werken als een tv en kun je compatibele apps zoals YouTube, Spotify of Netflix gebruiken.

Met een witte behuizing en bamboe achterkant past het Lenovo Smart Display gemakkelijk in elk interieur en vormt het een verfijnde toevoeging aan elke kamer in huis. De 1,8 GHz Qualcomm Snapdragon 624-processor is meer dan voldoende voor dagelijks gebruik, maar moet worden behandeld als een apparaat om uw leven gemakkelijker te maken, in plaats van apps op te slaan.

Beste spraakassistent: Google Nest Hub Max

Image
Image

De Google Nest Hub Max is interactief en gebruiksvriendelijk, met een 10-inch aanraakscherm en een camera aan de voorzijde. Het heldere 1280 x 800-scherm en de verre-veldmicrofoons maken hem perfect voor videogesprekken met vrienden en familie. Uitgerust met Google Assistant, zorgt de Nest Hub Max voor handsfree bediening van je slimme apparaten vanaf een centrale hub. Google Assistent maakt het ook gemakkelijker om het startscherm te personaliseren met je agenda's, herinneringen, foto's en verkeersberichten over je woon-werkverkeer. Een ambient EQ-lichtsensor past de foto's die u op het scherm weergeeft aan op basis van de kleur en verlichting in de ruimte, zodat uw scherm er op zijn best uitziet in elke kamer van uw huis.

Wi-Fi- en Bluetooth-connectiviteit zorgen ervoor dat de slimme hub naadloos kan synchroniseren met de andere slimme apparaten in uw huis, zoals slimme thermostaten, lampen en entertainmentsystemen. Deze slimme hub is ook uitgerust met krachtige 0,7-inch stereoluidsprekers, compleet met een 3-inch woofer voor eersteklas geluid wanneer je naar deuntjes luistert, YouTube-video's bekijkt of zelfs naar recepten luistert terwijl je het avondeten bereidt. De aantrekkelijke Nest Hub Max kan op vrijwel elk plat oppervlak in je huis worden geplaatst. Opties voor wandmontage zijn ook verkrijgbaar bij Amazon.

Beste budget: Amazon Echo Dot (4e generatie)

Image
Image

Als je het geld voor Amazon's nieuwe vlaggenschip Echo Plus niet helemaal kunt betalen, kun je nog steeds de nieuwste technologie krijgen in een kleiner, goedkoper pakket. De nieuwste generatie Echo Dot geeft je een behoorlijk solide aantal functies zonder de bank te verslaan, en het komt in een absoluut schattige nieuwe bolvormige vormfactor, een primeur voor de Echo-lijn. Uiteindelijk offer je wel de Zigbee smart home-connectiviteit en de bijna ongeëvenaarde luidsprekerset van de 4e generatie Echo Plus op, maar het lijkt erop dat Amazon de Dot-luidspreker is blijven verfijnen om je meer uitstraling en volume te geven.

De Alexa-functionaliteit is hier ook aanwezig, zodat je muziek kunt streamen, zoekopdrachten kunt uitvoeren of het tot 50.000 verschillende vaardigheden uit de steeds groter wordende bibliotheek van Amazon kunt leren. Er is een line-out of Bluetooth-connectiviteit, en die nieuwe premium mesh-grill-look is hier aanwezig. De drie nieuwe kleuren zijn ook zichtbaar: houtskool, gletsjerwit of schemerblauw. Onze recensent, Erika Rawes, hield van de moderne elegantie van deze nieuwe sferische vormfactor en hoe de 4e generatie Dot het hoogtepunt vertegenwoordigt van jaren van Amazon's slimme thuisleren.

"De nieuwe Echo Dot is een geweldige luidspreker voor een geweldige prijs … voor nieuwe kopers is het een goed idee. " - Erika Rawes, producttester

Beste thuisbioscoop: Logitech Harmony Hub

Image
Image

Logitech's Harmony Hub is niet je typische slimme hub, maar is compatibel met meer dan 270.000 entertainment- en smarthome-apparaten. Met een eenvoudige installatie waarmee u binnen enkele minuten online bent en verbinding kunt maken met maximaal acht apparaten, werkt de Harmony Hub uitstekend met uw tv, satelliet, kabelbox, Blu-ray-speler, Apple TV, Roku, gameconsoles en meer.

Het creëren van aangepaste activiteiten is een fluitje van een cent via de downloadbare Harmony-app voor zowel Android als iOS. Tik op een voorgeprogrammeerde knop in de app en schakel onmiddellijk je Philips Hue slimme lampen uit, zet je aangesloten luidspreker en tv aan, start Netflix en laat de date night onmiddellijk beginnen met één klik op de knop. De Harmony Hub biedt ondersteuning voor Amazon Alexa en Google Assistant, zodat u handsfree spraakbesturing kunt opnemen.

Naast spraakbesturing v alt de Logitech Harmony Hub echt op met bediening in een gesloten kast, waardoor hij opdrachten naar aangesloten apparaten kan sturen via Bluetooth, Wi-Fi of infraroodopdrachten waarvoor geen directe lijn van -zicht.

Beste dubbele functie: Tenda Nova MW6 (3-pack)

Image
Image

Het Tenda Nova MW6 3-pack zorgt voor krachtig, supersnel internet in elke centimeter van uw huis, met een gecombineerde dekking van maximaal 6000 meter. Heb je niet echt 6000 voet dekking nodig? De Tenda Nova wordt ook geleverd in een twee- en een enkel pakket om aan de specifieke behoeften van uw huis te voldoen. Verdubbelt als een wifi-router en een domoticasysteem, het is compatibel met de grote internetproviders (denk aan AT&T, Comcast, Verizon, Spectrum, enz.). De Tenda Nova MW6 ondersteunt een stabiele verbinding voor maximaal 90 apparaten tegelijk, gekoppeld aan uw favoriete slimme apparaten, zoals de Amazon Echo en Alexa, evenals uw smart-tv, beveiligingssysteem en slimme apparaten.

Het installatieproces is net zo eenvoudig als het aansluiten van de modem en het volgen van de instructies van de app. Van daaruit kan het Tenda-systeem overal en op elk apparaat worden bediend. U kunt de temperatuurinstellingen aanpassen, naar muziek luisteren vanuit uw home-entertainmentcentrum of zelfs tijdsbeperkingen instellen voor het gebruik van wifi voor uw kinderen en tieners.

Met de toevoeging van een Zigbee Hub en temperatuursensor is de Amazon Echo (4e generatie) een complete slimme hub voor een geweldige prijs, waardoor het een ideale optie is voor iedereen die een breed scala aan slimme apparaten wil bedienen. apparaten in huis. Voor degenen die de voorkeur geven aan Google Assistant of voor degenen die gewoon een scherm willen, is de Nest Hub Max de juiste keuze.

Over onze vertrouwde experts

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en de afgelopen vijf jaar heeft ze over consumententechnologie geschreven. Erika heeft ongeveer 125 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, A/V-apparatuur, mobiele apparaten en smarthome-gadgets. Erika schrijft momenteel voor Digital Trends en Lifewire.

David Beren is een technisch schrijver met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft content geschreven en beheerd voor technologiebedrijven zoals T-Mobile, Sprint en TracFone Wireless.

Waar u op moet letten bij een Smart Hub

Compatibiliteit - Er zijn verschillende standaarden voor communicatie met slimme apparaten voor thuisgebruik, waaronder ZigBee en Z-Wave. Voordat u een smarthome-hub aanschaft, moet u ervoor zorgen dat deze de standaarden ondersteunt die worden gebruikt door uw bestaande smarthome-apparaten.

Automatisering - Sommige hubs bevatten automatiseringssoftware voor uw smartphone of computer. Als je wilt dat de lampen in je huis automatisch op een bepaald tijdstip aangaan of dat de thermostaat zichzelf aanpast aan het weer, moet je ervoor zorgen dat je hub de benodigde software bevat.

Dekking - Afhankelijk van de grootte van uw huis, moet u mogelijk controleren of de hub die u koopt voldoende dekking biedt. Als het niet krachtig genoeg is om een signaal door je hele ruimte te sturen, kan het zijn dat sommige van je slimme apparaten niet reageren.

Aanbevolen: