Sony verlaagt de productieschatting voor PlayStation 5 drastisch

Sony verlaagt de productieschatting voor PlayStation 5 drastisch
Sony verlaagt de productieschatting voor PlayStation 5 drastisch
Anonim

Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om een PS5 te bemachtigen en die trend kan zich tot 2022 voortzetten.

Sony heeft naar verluidt de productieraming voor PlayStation 5 met meer dan een miljoen stuks verlaagd, aldus Bloomberg. Het bedrijf had naar schatting 16 miljoen consoles geproduceerd in maart, maar dat aantal is teruggebracht tot ongeveer 15 miljoen. Een verlies van een miljoen consoles voor het fiscale jaar.

Image
Image

De reden? Wereldwijde chiptekorten en vertragingen bij verzending. Bronnen van Bloomberg gaven aan dat deze problemen het gevolg zijn van ongelijkmatige uitrol van vaccins in landen waar Sony hun chips bouwt.

Deze productievertraging brengt de verkoopprognose van het bedrijf in gevaar. Sony had eerder voorspeld dat 14,8 miljoen PS5-consoles werden verkocht in het fiscale jaar dat eindigde in maart, maar met een maximum van 15 miljoen geproduceerde consoles, reken maar uit.

Zoals de meeste consumenten weten, is Sony's vlaggenschip-gameconsole sinds de lancering eind 2020 moeilijk aan te schaffen. Dankzij deze vertragingen in de productie kan het frustrerend zijn om tijdens de feestdagen een PS5 op te halen.

Problemen met de toeleveringsketen hebben de hele week de game-waterwerken verpest. Chiptekorten zorgden ervoor dat Valve hun gewilde draagbare Steam Deck-console uitstelde tot 2022 en batterijproblemen dwongen Panic om de lancering van de retro-geïnspireerde Playdate-console uit te stellen naar volgend jaar, waarbij eenheden na de lancering opnieuw werden ontworpen nadat het bedrijf hun gespecialiseerde CPU werd na twee jaar nabesteld.

Aanbevolen: