Bluetooth inschakelen in Windows 10

Inhoudsopgave:

Bluetooth inschakelen in Windows 10
Bluetooth inschakelen in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Start > Instellingen > Apparaten > Bluetooth & Andere apparaten en zorg ervoor dat de Bluetooth-schakelaar is ingesteld op On.
  • Als u draadloze apparaten wilt toevoegen en beheren, gaat u naar uw Bluetooth-instellingen of selecteert u het Bluetooth-pictogram in de Windows-taakbalk.
  • Als u Bluetooth-problemen wilt oplossen, selecteert u Probleemoplossingsinstellingen en selecteert u Bluetooth > Probleemoplosser uitvoeren.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u Bluetooth inschakelt op Windows 10. Bluetooth is ingebouwd in alle Windows 10-laptops, maar als uw desktop-pc dit niet ondersteunt, kunt u altijd een Bluetooth-adapter toevoegen.

Hoe schakel ik Bluetooth in op mijn pc?

Voordat u printers, headsets en andere apparaten draadloos op uw computer kunt aansluiten, moet u ervoor zorgen dat Bluetooth is ingeschakeld.

  1. Open Windows-instellingen. Ga naar Start > Instellingen, of gebruik de sneltoets Venstertoets+ I.

    Image
    Image
  2. Selecteer Apparaten.

    Image
    Image
  3. Selecteer Bluetooth en andere apparaten in de linkerzijbalk en zorg ervoor dat de Bluetooth-schakelaar is ingesteld op On.

    Image
    Image

Schakel Bluetooth in vanuit het Windows Action Center

U kunt ook Bluetooth in- en uitschakelen vanuit het Windows 10 Action Center. Selecteer het spraakballon pictogram in de taakbalk, of druk op Windows-toets+ A om de Windows-actie te openen Centrum. Zoek naar het Bluetooth-pictogram en zorg ervoor dat het is gemarkeerd. Mogelijk moet u de lijst met opties uitbreiden om deze te vinden.

Image
Image

Bluetooth-apparaten en instellingen beheren

Als u uw draadloze apparaten wilt toevoegen en beheren, gaat u naar uw Bluetooth-instellingen of selecteert u het Bluetooth-pictogram in de Windows-taakbalk (mogelijk moet u op de omhoog-pijl eerst om de lijst met pictogrammen uit te vouwen). U krijgt een pop-upvenster met een lijst met opties. Vanaf hier kunt u apparaten toevoegen, bestanden via Bluetooth overbrengen naar apparaten in de buurt, lid worden van een Personal Area Network of rechtstreeks naar uw Bluetooth-instellingen gaan.

Image
Image

Een Bluetooth-apparaat verbinden met Windows 10

Zodra Bluetooth is ingeschakeld, kunt u een apparaat aansluiten:

  1. Ga naar je Bluetooth-instellingen en selecteer Voeg Bluetooth of ander apparaat toe.

    Image
    Image
  2. Selecteer Bluetooth.

    Image
    Image
  3. Schakel het Bluetooth-apparaat in en zet het in de koppelingsmodus.
  4. Wacht tot het apparaat wordt weergegeven in de lijst met apparaten en selecteer het vervolgens.

    Image
    Image

    Afhankelijk van het apparaat, moet u mogelijk een pincode invoeren die wordt weergegeven op het Bluetooth-apparaat.

Bottom Line

Als de Bluetooth-optie grijs wordt weergegeven, ondersteunt uw computer deze mogelijk niet. In dat geval hebt u een USB Bluetooth-adapter nodig. Er kan ook een hardwareprobleem zijn met het Bluetooth-apparaat, of er kan een probleem zijn met Windows Services.

Problemen met Bluetooth in Windows 10 oplossen

Als je weet dat je computer Bluetooth heeft ingebouwd, maar het werkt nog steeds niet, probeer dan de Windows-probleemoplosser:

  1. Typ Problemen oplossen in de zoekbalk van het venster en selecteer Instellingen voor probleemoplossing.

    Image
    Image
  2. Scroll omlaag naar Andere problemen zoeken en oplossen, selecteer Extra probleemoplossers > Bluetooth, selecteer vervolgens Voer de probleemoplosser uit.

    Image
    Image
  3. Uw computer scant op problemen en lost deze automatisch op of doet suggesties voor verdere actie.

Stel Bluetooth-service in op automatisch

Als je nog steeds problemen hebt met Bluetooth op je pc, is een andere optie om de Bluetooth-service op automatisch te zetten:

  1. Druk op Windows-toets+ R op het toetsenbord, typ Services.msc in het Uitvoeren en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop Bluetooth Support Service en selecteer Properties.

    Image
    Image
  3. Stel het Opstarttype in op Automatisch, selecteer Start onder Servicestatus en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image

FAQ

    Mijn pc heeft geen Bluetooth. Waarom?

    Hoewel Bluetooth tegenwoordig een veelvoorkomende functie is, wordt niet elke pc ermee geleverd. Als uw computer een ouder model is, is de hardware mogelijk niet geïnstalleerd. Maar u kunt het toevoegen door een Bluetooth USB-dongle te kopen.

    Hoe installeer je Bluetooth-stuurprogramma's opnieuw in Windows 10?

    Open Apparaatbeheer en open het Bluetooth menu. Klik met de rechtermuisknop op uw Bluetooth-apparaat (het zou zoiets als Intel Wireless Bluetooth moeten heten) en kies Apparaat verwijderen Start de pc opnieuw op en Windows zal proberen installeer het stuurprogramma opnieuw.

    Hoe kun je controleren welke versie van Bluetooth je hebt in Windows 10?

    Open Apparaatbeheer en open vervolgens het Bluetooth-menu. Klik met de rechtermuisknop op uw Bluetooth-apparaat (het zou zoiets als Intel Wireless Bluetooth moeten heten) en selecteer Properties Onder de Advanced tab, zoek naar Firmware en de nummers ernaast die beginnen met LMP Als dat nummer begint met een 6, 7 of 8, ondersteunt het Bluetooth 4.0, 4.1 of 4.2, respectievelijk. Als het begint met een 9, 10 of 11, ondersteunt het Bluetooth 5.0, 5.1 of 5.2.

Aanbevolen: