Samsung onthult next-gen RAM-chips

Samsung onthult next-gen RAM-chips
Samsung onthult next-gen RAM-chips
Anonim

Samsung heeft zijn volgende generatie RAM-chips aangekondigd die in verschillende toepassingen zullen worden gebruikt, van smartphones tot het recente hot topic, de metaverse.

Volgens Samsung zullen de nieuwe LPDDR5X DRAM-chips de snelheid en prestaties van het apparaat waarin ze zijn ondergebracht aanzienlijk verhogen. Het bedrijf beweert ook dat dit nieuwe onderdeel de eerste 14-nanometer (nm) gebaseerde 16GB-processor in de branche is.

Image
Image

De LPDDR5X is een vervolg op de LPDDR5 van 2018. Hij is 1,3 keer sneller dan de oudere chip en verbruikt 20 procent minder stroom. De nieuwe technologie kan tot 64 GB per geheugenpakket mogelijk maken, waardoor de LPDDR5X kan voldoen aan de wereldwijde vraag naar DRAM met hoge capaciteit.

Samsung's vermelding van de metaverse wordt op dit moment vaag gehouden.

Het bedrijf levert een gezamenlijke inspanning om het gebruik van deze nieuwe RAM-technologie uit te breiden tot buiten smartphones. Volgens het hoofd van het DRAM Design Team wil het bedrijf met deze chips voldoen aan de eisen van kunstmatige intelligentie en augmented reality-markten.

Image
Image

De hoge prestaties en het lage vermogen van de LPDDR5X moeten het volledige potentieel van op AI gebaseerde toepassingen naar voren halen, waaronder het 5G-netwerk, internetservers en auto's.

Het is niet bekend wanneer de LPDDR5X zijn weg zal vinden naar de producten van Samsung. We konden de chip echter vrij snel in de virtual reality-producten van het bedrijf zien.

Aanbevolen: