Hoe Windows 11 aan te passen

Inhoudsopgave:

Hoe Windows 11 aan te passen
Hoe Windows 11 aan te passen
Anonim

Wat te weten

  • Open Instellingen > Personalisatie > Start om snelkoppelingen toe te voegen aan Instellingen, Verkenner, en andere mappen en apps naar het Windows 11 Start-menu.
  • Select Settings > Personalization > Colors om de kleur van het menu Start te wijzigen en Windows 11 gebruikersinterface.
  • U kunt app-pictogrammen toevoegen, verplaatsen en verwijderen in het Windows 11 Start-menu met uw muis of aanraking.

Windows 11 biedt verschillende manieren om de kleuren van het besturingssysteem, het Start-menu en andere aspecten van de gebruikersinterface aan te passen. Deze gids leidt u door alle basisstappen voor het wijzigen van de verschillende Windows 11-instellingen om uw apparaat er uit te laten zien zoals u dat wilt.

Hoewel sommige van deze tips kunnen worden gebruikt op oudere versies van het Windows-besturingssysteem, zijn de meeste exclusief voor Windows 11 vanwege het licht vernieuwde ontwerp en de instellingen.

Hoe pas ik mijn startmenu aan in Windows 11?

Standaard toont het Windows 11 Start-menu drie rijen app-pictogrammen bovenaan, recent geopende bestanden onderaan en het standaard Power-knoppictogram rechts van uw profielfoto en naam.

Image
Image

Gelukkig kan het Start-menu behoorlijk worden aangepast door sommige elementen te verplaatsen, andere te verwijderen en extra functies toe te voegen.

  1. Om een app-pictogram in het Windows 11 Start-menu te verplaatsen, klikt u lang op het pictogram en sleept u het naar waar u het wilt hebben.

    Beweeg uw muiscursor over het app-gedeelte en gebruik vervolgens het wiel op uw muis om omhoog en omlaag door de lijst te bladeren. U kunt ook met uw vinger omhoog en omlaag vegen als uw Windows 11-apparaat aanraakbediening ondersteunt.

    Image
    Image
  2. Om een app-pictogram uit het menu Start te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop of houdt u het pictogram lang ingedrukt en selecteert u Losmaken van Start.

    Als je dit doet, wordt de snelkoppeling naar de app uit het menu verwijderd. Het zal het niet verwijderen of verwijderen. Al je apps zijn op elk moment toegankelijk via de Alle apps link in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  3. Als u een app wilt toevoegen aan uw Start-menu in Windows 11, selecteert u Alle apps in de rechterbovenhoek, klikt u met de rechtermuisknop op het app-pictogram en selecteert u Pin om te starten.

    Image
    Image
  4. Om andere functies toe te voegen aan of te verwijderen uit het menu Start, opent u Instellingen en selecteert u Personalisatie > Start.

    Je kunt Instellingen vinden via de Alle apps sectie of door Settings te typen terwijl het Start-menu open is.

    Image
    Image
  5. Om recent gebruikte bestanden te verbergen in het menu Start, zet u de schakelaar rechts van Toon recent geopende items in Start, Jump Lists en Verkenner uit.

    Je kunt deze opties zo vaak in- en uitschakelen als je wilt, dus experimenteer gerust met het uiterlijk van je Windows 11 Start-menu.

    Image
    Image
  6. Om nieuwe en gebruikte apps te verwijderen uit het Aanbevolen gedeelte van het Windows 11 Start-menu, zet u de schakelaars naast Toon recent toegevoegde appsen Toon meest gebruikte apps.
  7. Om de kleur van uw Start-menu in Windows 11 te wijzigen, opent u Instellingen > Personalisatie > Kleurenen selecteer een kleur uit de opties onder Accentkleuren.

    Deselecteer de schakelaar naast Toon accentkleur op Start en taakbalk om een standaard zwart of wit Start-menu te hebben in respectievelijk de donkere of lichte modus.

    Image
    Image

Hoe pas ik mijn Windows-besturingssysteem aan?

Net als bij het menu Start kunnen ook veel andere aspecten van het Windows 11-besturingssysteem worden aangepast.

  1. Om over te schakelen naar de donkere of lichte modus van Windows 11, opent u Instellingen > Personalisatie > Kleurenen selecteer Light of Dark in het menu naast Kies je modus Selecteer Aangepast om één modus te gebruiken voor het besturingssysteem en een andere voor apps.

    Image
    Image
  2. Om een transparantie-effect toe te voegen aan app-vensters, menu's en andere delen van Windows 11, zet u de schakelaar naast Transparantie-effecten. aan

    Image
    Image
  3. Op hetzelfde scherm kun je een accentkleur kiezen voor je Windows 11 Start-menu en app-vensters.

    U kunt aangepaste kleuren ook uitschakelen door de relevante schakelaars onder het kleurselectiegebied uit te schakelen.

    Image
    Image
  4. Vanuit het hoofdscherm Personalisatie in Instellingen kunt u kiezen uit een aantal standaardthema's.

    Thema's zijn een verzameling achtergrondafbeeldingen en complementaire kleurinstellingen. Als u er een kiest, verandert het uiterlijk van verschillende aspecten van Windows 11 tegelijkertijd.

    Image
    Image
  5. Voor meer thema-opties, selecteer Personalisatie > Themes.

    Image
    Image
  6. Bovenaan het scherm kun je handmatig verschillende thema-elementen instellen, zoals een achtergrondafbeelding, muiscursorstijl en opstartgeluid.

    Image
    Image
  7. In de onderste helft van het scherm kun je kiezen uit andere vooraf gedownloade Windows-thema's of nieuwe downloaden via Blader door thema's.

    Image
    Image

Hoe schakel ik terug naar de klassieke weergave in Windows 11?

Hoewel er geen ingebouwde optie is om Windows 11 er precies zo uit te laten zien als een klassiek Windows-besturingssysteem zoals Windows 95 of Windows 7, zijn er een aantal kleine wijzigingen die u kunt aanbrengen waarmee u in de buurt komt.

  • Gebruik een klassieke Windows-achtergrond. Je kunt retro Windows-achtergrondafbeeldingen gratis online downloaden en toevoegen aan je Windows 11-bureaublad.
  • Verander de accentkleuren. Door de stappen bovenaan deze pagina te gebruiken, wijzigt u de kleuren om de gebruikersinterface zo dicht mogelijk bij uw favoriete versie van Windows te krijgen.
  • Hack het startmenu. Er is een heel slimme manier om het klassieke Start-menu terug te krijgen in Windows 11.
  • Tot ziens, Widgets. Geen fan van de nieuwe Widgets-functie? Je kunt Widgets volledig uit Windows 11 verwijderen als je wilt.

Hoe verander ik Windows naar de klassieke weergave op het bureaublad?

Naast het downloaden van een klassieke Windows-achtergrondachtergrond, kunt u ook gratis retro Windows-app-pictogrammen downloaden en deze vervolgens toevoegen aan uw Windows 11-bureaublad via Instellingen >Personalisatie > Themes > Instellingen bureaubladpictogram

FAQ

    Hoe pas ik de resolutie aan in Windows 11?

    Om de schermresolutie in Windows 11 aan te passen, klikt u met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteert u Beeldscherminstellingen > Scale & Layout >Beeldschermresolutie en selecteer de gewenste afmetingen in het vervolgkeuzemenu.

    Hoe pas ik het Windows 10 Start-menu aan?

    Ga naar Instellingen > Personalisatie > Kleuren om de kleur van het Windows 10 Start-menu aan te passenOm meer tegels weer te geven en bepaalde apps bij het opstarten weer te geven, gaat u naar Instellingen > Personalisatie > Start Als u Als u de grootte van het pictogram van het Startmenu wilt aanpassen, klikt u met de rechtermuisknop op het item > selecteert u Resize > en kiest u een ander formaat.

Aanbevolen: