Disney voegt nieuw IMAX-formaat toe aan 13 Marvel-films

Disney voegt nieuw IMAX-formaat toe aan 13 Marvel-films
Disney voegt nieuw IMAX-formaat toe aan 13 Marvel-films
Anonim

Disney brengt IMAX's Expanded Aspect Ratio over 13 Marvel-films op zijn streamingplatform vanaf 12 november.

Volgens een bericht op Disney's Media and Entertainment Blog, zullen Disney+ abonnees, met de toevoeging van de Expanded Aspect Ratio, genieten van een 1:90:1 ratio die tot 26 procent meer beeld biedt voor bepaalde sequenties. Dit verta alt zich naar meer actie die wordt weergegeven voor een meer meeslepende ervaring.

Image
Image

De 13 films die het IMAX-formaat ondersteunen, zijn onder meer Iron Man, beide Guardians of the Galaxy-films, Captain America: Civil War en Black Widow. Shang-Chi en The Legend of The Ten Rings zullen ook beschikbaar zijn in de Expanded Aspect Ratio wanneer het op 12 november in première gaat op Disney+.

Disney geeft wel aan dat de beschikbaarheid van de inhoud per regio verschilt, dus niet elke abonnee kan deze films in het IMAX-formaat bekijken. Het bericht negeert echter welke regio's de inhoud niet zullen hebben.

De samenwerking met IMAX stopt daar niet, aangezien Disney belooft te blijven werken met het formaat om een hogere kwaliteitsstandaard naar zijn streamingplatform te brengen. Disney zei dat het van plan is DTS surround sound toe te voegen aan Disney+, maar heeft geen tijdlijn gegeven voor wanneer abonnees de implementatie ervan kunnen verwachten.

De lancering van het nieuwe formaat komt op het moment dat Disney+ zijn tweede verjaardag viert met nieuwe contentreleases. Het is ook de eerste grote streamingdienst die IMAX aanbiedt.

Het is op dit moment niet bekend of de Expanded Aspect Ratio naar andere films zal migreren. Veel van deze Marvel-films zijn opgenomen met IMAX-camera's, maar sommige zijn slechts gedeeltelijk in dat formaat gefilmd.

Aanbevolen: