Nieuwe mappen maken om e-mail in Outlook te ordenen

Inhoudsopgave:

Nieuwe mappen maken om e-mail in Outlook te ordenen
Nieuwe mappen maken om e-mail in Outlook te ordenen
Anonim

Wat te weten

  • In Outlook: Klik met de rechtermuisknop op Inbox in het linkerdeelvenster en selecteer Nieuwe map. Typ een naam en druk op Enter.
  • Op Outlook.com: Selecteer Nieuwe map onderaan uw mappenlijst in het linkerdeelvenster, typ een naam en druk op Enter.
  • Om categorieën te maken in Outlook, Home > Categoriseren > Alle categorieën; online, selecteer een bericht en vervolgens Categoriseren > Categorieën beheren.

Dit artikel behandelt het maken en gebruiken van mappen, submappen en categorieën om uw e-mail te ordenen in Outlook 2019, 2016, 2013 en 2010, evenals Outlook.com.

Hoe maak je een Outlook-e-mailmap

Een nieuwe map maken in Outlook:

  1. Selecteer in het linkernavigatievenster van Outlook Mail uw Inbox map.

    Image
    Image
  2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Nieuwe map.

    Image
    Image
  3. Typ een naam voor de map in het vak dat verschijnt.

    Image
    Image
  4. Druk op Enter.
  5. Als u een submap wilt maken, selecteert u de map waarin u deze wilt hebben en volgt u de bovenstaande instructies.

Gebruik categorieën om berichten in kleur te coderen

Om categorievoorkeuren in Outlook in te stellen, selecteert u Home > Categorize > All CategoriesJe hebt de mogelijkheid om categorieën toe te voegen, te verwijderen en te hernoemen, en om een sneltoets toe te wijzen aan categorieën. Om dit te doen in Outlook.com, selecteert u een bericht en selecteert u Categoriseren > Categorieën beheren In het dialoogvenster Categorieën kunt u categorieën toevoegen of verwijderen en aangeven of u wilt dat ze in de lijst met favorieten verschijnen.

Een categoriekleur toepassen op een e-mail:

  1. Open een e-mail in de berichtenlijst.
  2. Selecteer Categoriseren in de groep Tags van het tabblad Start.

    Image
    Image
  3. Kies de categorie die u op de e-mail wilt toepassen. Er verschijnt een kleurindicator naast de e-mail in de berichtenlijst en de kop van de geopende e-mail.

    Image
    Image

Alternatief:

  1. Klik in de berichtenlijst met de rechtermuisknop op de e-mail die u wilt categoriseren.
  2. Selecteer Categoriseren in het menu dat verschijnt.

    Image
    Image
  3. Kies de categorie die u op de e-mail wilt toepassen. Er verschijnt een kleurindicator naast de e-mail in de berichtenlijst en de kop van de geopende e-mail.

    Image
    Image

Past een e-mailbericht in meer dan één categorie? Pas meerdere kleurcodes toe op dat e-mailbericht.

Maak een nieuwe map in Outlook.com

Om in te stellen. een nieuwe map:

  1. Select Nieuwe map. De Nieuwe map link bevindt zich onderaan uw mappenlijst. Er verschijnt een leeg tekstvak aan het einde van de mappenlijst.

    Image
    Image
  2. Typ een naam voor de map.

    Image
    Image
  3. Druk op Enter.

Maak een submap in Outlook.com

Een nieuwe map maken als een submap van een bestaande Outlook.com-map:

  1. Klik met de rechtermuisknop op de map waaronder u de nieuwe submap wilt maken. Zorg ervoor dat u items kiest uit de Mappen lijst en niet uit de Favorietenlijst.
  2. Selecteer Maak nieuwe submap in het contextmenu dat verschijnt. Er verschijnt een tekstvak onder de map waarop u met de rechtermuisknop hebt geklikt.
  3. Typ een naam voor de nieuwe map.

  4. Druk op Enter om de submap op te slaan.

Dezelfde stappen werken voor het maken van diepere submappen onder nieuwe submappen. Herhaal deze vier stappen eenvoudig voor elke submap die u wilt maken. Je kunt ook een map in de lijst slepen en op een andere map neerzetten om er een submap van te maken.

Mappen en categorieën gebruiken

Sleep individuele berichten van je Postvak IN of een andere map naar de nieuwe mappen die je maakt om je e-mail te ordenen. U kunt ook met de rechtermuisknop op een bericht klikken, Verplaatsen,selecteren en een map kiezen waarnaar u een e-mail wilt verplaatsen.

Je kunt zelfs regels instellen in Outlook om e-mails van specifieke afzenders naar een map te filteren of een categorie toe te passen, zodat je het niet handmatig hoeft te doen.

FAQ

    Hoe onthoud ik een e-mail in Outlook?

    Als u een e-mail in Outlook wilt terughalen, gaat u naar Verzonden items en opent u de e-mail die u wilt terughalen. Ga naar Message > Actions > Other Actions en selecteer Recall This Message Kies ervoor om ongelezen exemplaren te verwijderen of ongelezen exemplaren te verwijderen en ze te vervangen door een nieuw bericht.

    Hoe wijzig ik mijn handtekening in Outlook?

    Als u uw handtekening voor alle e-mails in het Outlook-programma wilt wijzigen, gaat u naar File > Options > Mail > Handtekeningen Kies onder Kies standaardhandtekening een handtekening voor Nieuwe berichten ofReplies/forwards en selecteer OK Ga voor losse e-mails in een bericht naar Message > Include > Signature en selecteer welke handtekening u wilt gebruiken.

Aanbevolen: