Hoe Snip en Sketch te gebruiken in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe Snip en Sketch te gebruiken in Windows 10
Hoe Snip en Sketch te gebruiken in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Open Snip & Sketch en selecteer New en kies vervolgens een modus: Window Snip, Fullscreen Snip, Rectangular Snip of Freeform.
  • Het knipsel verschijnt in het Snip & Sketch-venster. U kunt ervoor kiezen om Copy it of Share it.
  • Je kunt een knipsel bewerken nadat je er een hebt genomen. Gebruik de Pencil of Ballpoint Pen om tekst toe te voegen, gebruik Crop om de grootte aan te passen, en meer.

Snip & Sketch is het Windows 10-antwoord op de Windows Snipping Tool. Het biedt dezelfde screenshot-mogelijkheden, maar met nog meer functionaliteit. Leer hoe je het kunt gebruiken om een screenshot te maken op Windows 10.

Hoe maak je een screenshot

Een screenshot maken met Snip and Sketch is snel en gemakkelijk. De snelste manier om een screenshot van Windows 10 te maken met Snip & Sketch is door op de sneltoets te drukken Windows Key+ Shift+ SDit opent de Knipbalk, zodat je een modus kunt selecteren en knippen zonder de Snip & Sketch-app te openen.

Volg deze stappen om Snip & Sketch te openen, een screenshot te maken en deze te bewerken of te beheren.

  1. Open Knip & Schets. U kunt dit doen door snip in het Windows-zoekvak naast de Start-knop te typen en Open te selecteren onder Snip & Sketchin de lijst met apps die verschijnt.

    Image
    Image
  2. Selecteer de pijl naast Nieuw om het vervolgkeuzemenu Delay te openen en selecteer desgewenst een vertragingstijd. Kies anders Nieuw. De knipbalk wordt geopend.

    Image
    Image
  3. Selecteer een modus. Als u Window Snip of Fullscreen Snip selecteert, selecteert u een willekeurig gebied op het scherm om een knipsel te maken. Als u Rectangular Snip of Freeform Snip selecteert, klikt en sleept u het gebied van het scherm dat u wilt knippen.

    Image
    Image
  4. Uw knipsel verschijnt in het Snip & Sketch-venster.

    Image
    Image
  5. Selecteer het Copy pictogram om een kopie van het knipsel te maken, wat handig kan zijn als je de schermafbeelding wilt bewerken, maar ook het origineel wilt behouden.

    Image
    Image
  6. Selecteer de Share-knop om het fragment met anderen te delen. Uw opties zijn afhankelijk van uw apps en instellingen, maar kunnen e-mailcontacten, delen via Bluetooth of Wi-Fi, instant messaging en sociale-mediaplatforms omvatten.

    Image
    Image
  7. Sluit het venster als je klaar bent.

Hoe te bewerken in Snip & Sketch

Zodra je een knipsel hebt gemaakt, kun je met de bewerkingstools annotaties maken en je schermafbeeldingen aanpassen.

Hoewel de tools het beste werken met een penapparaat, kunt u door de Touch Writing-knop te selecteren de annotatietools gebruiken met een muis of aanraking.

  1. Selecteer de Balpen of Pencil om op het knipsel te schrijven of te tekenen. Selecteer een van beide tools twee keer om het kleurenpalet te openen en selecteer een andere kleur of maat.

    Image
    Image
  2. Selecteer het gummetje en sleep het op het knipsel om specifieke streken te verwijderen. Klik er twee keer op en selecteer Erase All Ink om alle aantekeningen die je hebt gemaakt te wissen.

    Image
    Image
  3. Selecteer de liniaal of gradenboog om het gemakkelijker te maken om rechte lijnen of bogen te tekenen. Selecteer de knop nogmaals om de tool te verbergen.

    Aanraakbewegingen met twee vingers veranderen het formaat of roteren van de gereedschappen als aanraken is geactiveerd.

    Image
    Image
  4. Selecteer de Crop knop en gebruik de sleepgrepen om de afbeelding bij te snijden.

    Selecteer het gereedschap voor bijsnijden opnieuw en selecteer Annuleren om een uitsnede ongedaan te maken voordat u deze toepast.

    Image
    Image
  5. Selecteer het Save icoon om het screenshot op te slaan.

    Image
    Image

    Hoewel de standaard bestandsnaam voor schermafbeeldingen in het Windows Knipprogramma Capture-j.webp

Snip & Sketch vs. Windows Knipprogramma

De Snip & Sketch-tool is beschikbaar op Windows 10-systemen met build van oktober 2018 en hoger. Als u het echter niet op uw computer vindt, kunt u het downloaden van de Microsoft Store.

Als je goed thuis bent in de functies van het Knipprogramma, zul je blij zijn te ontdekken dat dezelfde functies beschikbaar zijn in Snip & Sketch, zij het met enkele aanpassingen.

Vertraging

De Delay optie in het Knipprogramma bood vertragingen van 1 - 5 seconden. In Snip & Sketch staat de Delay optie in het New drop-down menu met opties om Now te knippen, In 3 Seconden, of In 10 Seconden.

Image
Image

Modus

De Mode optie die op de werkbalk van het Knipprogramma verschijnt, is niet meteen duidelijk, maar hij bestaat wel. Wanneer u Nieuw selecteert in het Snip & Sketch-venster, verschijnt de "Snipping Bar" bovenaan uw scherm. Deze balk bevat vier modusopties:

  • Rechthoekige knip
  • Freeform Snip
  • Venster Knipsel
  • Knip op volledig scherm
Image
Image

Andere opties

De Save, Copy en Share opties staan allemaal in de Snip & Sketch werkbalk net zoals ze deden in het Knipprogramma. Daarnaast is er een Pen, een Markeerstift en een Gum, net zoals het Knipprogramma heeft gemaakt populair.

Maar, in tegenstelling tot het Knipprogramma, is er geen optie om je knipsel in Paint te bewerken. In plaats daarvan biedt Snip & Sketch zijn eigen, rijkere bewerkingsmogelijkheden.

Aanbevolen: