Het is tijd voor Google om de line-up van de Pixel A-serie te nixen

Inhoudsopgave:

Het is tijd voor Google om de line-up van de Pixel A-serie te nixen
Het is tijd voor Google om de line-up van de Pixel A-serie te nixen
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Geruchten over een Pixel 6a die in 2022 wordt uitgebracht, beginnen al de ronde te doen.
  • Hoewel goedkopere opties altijd leuk zijn, kan het verschuiven van de focus van Google naar duurdere telefoons uiteindelijk de toekomst van zijn Pixel-telefoons schaden.
  • De premium look en feel zijn een belangrijk onderdeel van wat de Pixel 6 zo succesvol en geliefd heeft gemaakt.

Image
Image

Toenemende chiptekorten en de dreiging dat de focus te dun wordt verspreid, zijn de belangrijkste redenen waarom Google de A-serie Pixel-telefoons moet vermijden, in ieder geval voor een paar jaar.

De Google Pixel 6 en Pixel 6 Pro zijn eindelijk uitgebracht, wat ons een goed idee geeft van wat we kunnen verwachten van de eerste interne verwerkingschip van Google. Ondanks dat de aankondigingen nog geen paar maanden oud zijn, beginnen de geruchten over een Pixel 6a te wervelen. Met de huidige staat van de industrie en het aantal chiptekorten waarmee fabrikanten momenteel te kampen hebben, zou het verschuiven van de focus naar een goedkoper apparaat middelen kunnen onttrekken aan de huidige en toekomstige vlaggenschipopties.

Hoewel Google naam heeft gemaakt door meer budgetvriendelijke telefoonopties aan te bieden, zou een verschuiving van de aandacht naar die goedkopere opties ertoe kunnen leiden dat het merk opnieuw stagneert.

Navigeren door obstakels

Om de lancering van de Pixel 6 een daad van het overwinnen van obstakels te noemen, is een understatement. Google moest niet alleen een krachtige nieuwe chip leveren die in eigen huis is gemaakt, maar het moest ook het stigma overwinnen dat de Pixel-reeks als geheel omringt.

Sinds de introductie van de eerste Pixel-telefoon in 2016 is de smartphone-line-up van Google nooit zo goed geweest als telefoons van andere fabrikanten zoals Samsung en Apple. Vergelijk het hoogste aantal Pixel-telefoons dat in één jaar is verkocht - meer dan 7 miljoen - met de iPhone-verkopen van Apple in hetzelfde jaar - meer dan 40 miljoen, en het verschil is enorm. De verkoop van Pixel-telefoons is zo traag gebleven dat Google van plan was om in 2020 slechts 800.000 Pixel 5-apparaten te produceren, een lage lat in vergelijking met veel andere fabrikanten.

Maar de Pixel 6 heeft een kans om anders te zijn. Dankzij de door Google gemaakte chip binnenin, evenals de manier waarop Google meer premium hardware heeft gecombineerd met zijn toch al geweldige software, gelooft het bedrijf dat het de verkoop die het in 2019 zag voor het einde van 2021 zal verdubbelen. In feite neemt het al toe productie om dit te doen. Als Google de normen zou volgen die het in het verleden heeft gesteld, dan zouden we verwachten dat een Pixel 6a ergens in de herfst van 2022 uit zal komen. Tegen die tijd zou Google al kunnen werken aan plannen voor een ander vlaggenschipapparaat, zoals een Pixel 7.

Als het kiest voor een goedkopere optie, moet het in staat zijn om zowel zijn nieuwe vlaggenschip als zijn goedkopere variant te produceren, wat moeilijk kan zijn met de huidige chiptekorten die fabrikanten zoals Apple teisteren. Hoewel Google niet afhankelijk is van Qualcomm of andere externe fabrikanten om zijn chipsets te maken, moet het toch in staat zijn om alle materialen te leveren die nodig zijn om ze te maken.

De Pixel 6 is het begin van een nieuw tijdperk voor door Google gemaakte telefoons.

En de Pixel 6 is niet het enige waar Google aan werkt. Het werkt ook aan het maken van door Google gemaakte chips voor Chromebooks en tablets, waardoor de focus verder wordt verspreid.

De introductie van nog een mid-range telefoon, wanneer de standaard Pixel 6 al die prijs bereikt, zou de pijplijn waarmee het bedrijf al werkt alleen maar strakker maken. Om het nog erger te maken, zou het mogelijk de kosten van de telefoon zelf kunnen opdrijven, aangezien Google er niet zoveel zou kunnen produceren vanwege materiële schaarste.

De kosten van geld besparen

Maar er is nog een andere factor om te overwegen. In de meeste gevallen, althans als het op technologie aankomt, komen budgetaanbiedingen voor de prijzen die ze doen vanwege de opofferingen die ze maken. Er wordt goedkoper materiaal gebruikt om de body te maken en wat meer premiumfuncties zoals grotere schermen, hogere verversingsfrequenties en cameratypes kunnen worden geschrapt. We hebben dit keer op keer zien gebeuren met budgetvriendelijke apparaten, waaronder eerdere Pixel-telefoons.

Nu de Pixel 6 al de meeste 'premium'-functies die de line-up biedt, heeft uitgeschakeld, v alt er dan echt nog iets te snijden? Zijn de opofferingen die Google zou moeten doen om de prijs naar beneden te brengen, echt de moeite waard? De Pixel 6 is het begin van een nieuw tijdperk voor door Google gemaakte telefoons, en het is tijd voor Google om dat volledig te omarmen door de A-serie in ieder geval een tijdje te laten rusten.

Aanbevolen: