De 6 beste plafondluidsprekers van 2022

Inhoudsopgave:

De 6 beste plafondluidsprekers van 2022
De 6 beste plafondluidsprekers van 2022
Anonim

Als je waarde hecht aan geluidskwaliteit in je thuisbioscoop, wil je investeren in goede luidsprekers. Door plafondluidsprekers te installeren, kunt u vloerruimte besparen en voorkomen dat u draden moet verbergen - als u bereid bent de extra moeite bij het installeren ervan te verdragen.

Voor de meeste mensen, als je fatsoenlijke plafondluidsprekers wilt, denken we dat je gewoon de Polk RC80i's moet kopen.

Beste algemeen: Polk Audio RC80i 2-weg premium 8-inch ronde luidsprekers in het plafond

Image
Image

De Polk Audio RC80i is gemaakt van vochtbestendig, duurzaam materiaal en kan binnen of in een sauna of veranda worden gebruikt (hoewel ze niet geschikt zijn voor buiten). We kozen ze als onze beste keuze omdat ze veel voordelen bieden op het gebied van ontwerp en geluidskwaliteit, maar ze hebben een veel lagere prijs dan duurdere luidsprekers.

Onze producttester Erika ontdekte dat de RC80i een uitzonderlijk geluid had, vergelijkbaar met luidsprekers die twee keer zo duur waren. Ze produceren een warm geluid dat een hele kamer vult, en zijn verstelbaar op een 15-graden draaibare steun, dus het is gemakkelijk om het geluid precies daar te laten komen waar je wilt. Hun witte kleur helpt ze op te gaan in en maakt ze nauwelijks zichtbaar op een wit plafond, maar je kunt de roosters schilderen om bij je plafond te passen als het een andere kleur heeft (hoewel de roosters niet magnetisch zijn). Ze komen ook als een paar.

Kanalen: L en R | Bluetooth: Nee | Fysieke verbinding: Push-down veerclips | Overschilderbare/magnetische grills: overschilderbaar | Waterdicht: Vochtbestendig

Eenvoudigste installatie: Polk Audio 70-RT 3-weg plafondluidspreker

Image
Image

Bekend als 'de verdwijnende serie', wordt de Polk Audio 70-RT geleverd als een enkele luidspreker die is uitgerust met een superdun rooster dat de luidspreker magnetisch aan elkaar bevestigt, terwijl hij slechts 7 mm uit het plafond steekt. Dit zorgt voor een luidspreker die van een afstand nauwelijks waarneembaar is.

Het klinkt over het algemeen goed, met een krachtig geluidsprofiel ondanks zijn kleine diameter.

Kanalen: L en R | Bluetooth: Nee | Fysieke verbinding: Veerbelaste cilinders | Overschilderbare/magnetische grills: overschilderbaar en magnetisch | Waterdicht: Nee

Beste budget: Pyle PDIC60 midbasspeakers voor in de muur/plafond

Image
Image

Ontworpen voor wand- of plafondinstallatie, de Pyle PDIC60-luidsprekers zijn ongeveer zo goedkoop als je kunt gaan terwijl je toch een fatsoenlijke plafondluidspreker krijgt. Ze komen als een paar van 6.5-inch luidsprekers, en hoewel je geen upgrades zoals magnetische roosters krijgt, en het geluid niet zo krachtig is als duurdere luidsprekers, zullen ze nog steeds dienen als een upgrade ten opzichte van de meeste gewone tv-luidsprekers. Ze zijn ook een goede keuze voor een keuken of andere ruimtes in huis. We zouden deze echter niet aanbevelen voor iemand die luidsprekers wil voor een eersteklas thuisbioscoop.

De bas die wordt geleverd door de Pyle is niet slecht, maar hij heeft de neiging om enigszins te vervormen als je het volume op volle kracht zet, dus het is het beste om een aparte, betaalbare subwoofer te gebruiken als je een volle bas wilt.

Kanalen: L en R | Bluetooth: Nee | Fysieke verbinding: Push-down veerclips | Overschilderbare/magnetische grills: overschilderbaar | Waterdicht: Nee

Beste geluid: Klipsch CDT-5650-C

Image
Image

Deze Klipsch-serie is favoriet onder onze recensenten, omdat de speakers zo goed klinken. De CDT-5650-ii heeft echter een hoge prijs, en het is maar een enkele luidspreker.

De audio is zowel helder als nauwkeurig, met als hoogtepunten de middentonen en lage tonen. Er is ook een verrassende hoeveelheid bas, wat onverwacht is voor plafondluidsprekers.

Houd er rekening mee dat je er minimaal twee moet kopen voor stereogeluid, omdat ze niet goed klinken in combinatie met andere niet-Klipsch-luidsprekers.

Kanalen: L en R | Bluetooth: Nee | Fysieke verbinding: Veerbelaste clips | Overschilderbare/magnetische grills: overschilderbaar en magnetisch | Waterdicht: Nee

Beste theater: akoestische audio van Goldwood 3-weg plafondluidsprekerset voor thuisbioscoop

Image
Image

De Acoustic Audio CS-IC83 is een degelijke set van vijf solide home theater-plafondluidsprekers op instapniveau.

Zoals bij de meeste plafondluidsprekers, wil je een aparte subwoofer toevoegen als je een dreunende bas wilt.

Het overschilderbare frame en rooster bieden zowel eenvoudige installatie als de flexibiliteit om het uiterlijk aan te passen aan de verfkleur van uw huis.

Kanalen: L en R | Bluetooth: Nee | Fysieke verbinding: Push-down veerclips | Overschilderbare/magnetische grills: overschilderbaar | Waterdicht: Nee

Beste uitspatting: Bose vrijwel onzichtbare 791 plafondluidspreker II

Image
Image

De Bose 791-luidsprekers zijn 7 inch breed en hebben de kenmerkende Stereo Everywhere-technologie van Bose voor het balanceren van het geluid in een hele kamer.

De eenvoudige installatie gaat gepaard met een ultradunne rand waardoor dit Bose-model recht in het plafond v alt (via een voorgesneden gat) en op zijn plaats wordt vastgezet met dogleg-klemmen. Ze hebben een afneembaar luidsprekerrooster dat kan worden verwijderd en geverfd om beter bij de inrichting van uw kamer te passen. Net als bij de Bose 591 waarderen we het ontwerp en de bouwkwaliteit van de Bose 791.

Kanalen: L en R | Bluetooth: Nee | Fysieke verbinding: Veerbelaste cilinders | Overschilderbare/magnetische grills: overschilderbaar en magnetisch | Waterdicht: Nee

Polk's RC80i (bekijk bij Amazon) biedt een combinatie van geluidskwaliteit en slim ontwerp, en het paar luidsprekers heeft een betaalbare prijs. Als je bereid bent meer uit te geven en je wilt puur en schoon geluid, dan zal de Klipsch CDT-5650-C-II (bekijk bij Amazon) je niet teleurstellen.

FAQ

    Heeft de afstand van uw luidsprekers tot de audiobron invloed op uw geluidskwaliteit?

    Ja, hoewel het niet altijd mogelijk is, wil je voor de beste geluidskwaliteit de lengte van de kabel die je luidsprekers aan je ontvanger vastmaakt zo kort mogelijk houden. Hoewel je geluidskwaliteit niet erg zal lijden, tenzij ze 25 voet of meer van je ontvanger verwijderd zijn. Voor alle bedrade luidsprekers moet u een 14-gauge kabel gebruiken en eventueel een 12-gauge kabel voor alle luidsprekers die verder dan 7 meter van de ontvanger uitsteken.

    Wat zijn de beste surround sound-luidsprekers voor in het plafond?

    De meeste plafondluidsprekers op deze lijst zijn goede opties voor een surround sound-opstelling, maar we houden vooral van de Klipsch CDT-5650-C-ii. Je krijgt een fenomenaal geluid als je de plafondluidsprekers koppelt aan een Klipsch-woofer, maar het kost je behoorlijk wat geld. Als je een meer betaalbare optie wilt, zijn Polk en Pyle doorgaans goede merken om naar te kijken.

    Kan Best Buy luidsprekers in het plafond installeren?

    Best Buy biedt wand- en plafondluidsprekerinstallatie via Geek Squad. U kunt gratis een Best Buy Home Expert raadplegen om een schatting te krijgen van de installatiekosten. Best Buy doet alles, van het monteren en vastzetten van de luidspreker, het verbergen van de draad, het ordenen van de kabels, het correct positioneren van de luidsprekers en u laten zien hoe u ze moet gebruiken.

Waar u op moet letten bij een plafondluidspreker

Stijl

Als je wilt dat je luidsprekers zo discreet mogelijk zijn, is het belangrijk om een stijl te kiezen die past bij de kleur van je kamer. Met overschilderbare roosters kunt u de kleur van de plafondluidspreker afstemmen op die van uw plafond, terwijl dunne profielontwerpen ervoor zorgen dat de luidspreker opgaat in het plafond.

"De grootte van de kamer waar u een plafondluidspreker wilt installeren, is bepalend voor het type dat u kiest. Plafondluidsprekers zijn er meestal in twee verschillende maten: 6,5 inch en 8 inch. De kleinere luidsprekers werken meestal goed in kleine tot middelgrote kamers, terwijl een 8-inch plafondluidspreker beter geschikt is voor ruime kamers, omdat het basvolume hoger is. " - Sylvia James, Designer, HomeHow

Installatie

Dit is niet zo'n groot probleem als je beta alt voor professionele installatie, maar als je deze plafondluidsprekers zelf plaatst, wil je een model kiezen met eenvoudige instructies en gemakkelijke montage, met dogleg klemmen en een sjabloon voor het snijden van een gat. Het laatste dat u wilt doen, is per ongeluk een te groot gat maken voor uw luidsprekers, dus let op hoe gemakkelijk (of moeilijk) de installatie is op de luidsprekers waarin u geïnteresseerd bent.

Geluidskwaliteit

Als je plafondluidsprekers kiest, moet je waarschijnlijk een afweging maken tussen prijs en geluidskwaliteit. De vraag is, hoeveel ben je bereid te betalen voor een geweldig geluid? Je kunt stereogeluid kiezen en gaan met slechts een paar luidsprekers, of gaan voor een volledige surround sound-opstelling met vijf luidsprekers en een woofer. Let ook op metrieken zoals frequentierespons, die het toonbereik aangeeft dat de luidspreker kan produceren.

"Bij het kijken naar een live optreden van een muzikant, spelen of zingen ze zelden boven je hoofd. Plafondluidsprekers zijn prima voor achtergrondmuziek, maar ze kunnen je nooit echt het gevoel van realisme geven. " - Nick Fichte, Zaakvoerder, L-Acoustics Creations

Over onze vertrouwde experts

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en de afgelopen vijf jaar heeft ze over consumententechnologie geschreven. Erika heeft ongeveer 150 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, A/V-apparatuur, mobiele apparaten en smarthome-gadgets. Erika schrijft momenteel voor Digital Trends en Lifewire.

Aanbevolen: