Oculus krijgt Space Sense, Android-meldingen in nieuwe update

Oculus krijgt Space Sense, Android-meldingen in nieuwe update
Oculus krijgt Space Sense, Android-meldingen in nieuwe update
Anonim

Oculus rolt zijn nieuwste software-update uit, met Android-telefoonmeldingen, verbeterde spraakopdrachten en een belangrijke update van zijn Guardian-systeem voor zijn virtual reality (VR)-headsets.

Op dinsdag onthulde Oculus meer details over de nieuwste update. Versie 34, of kortweg v34. De update is nu beschikbaar en brengt verschillende belangrijke upgrades naar de VR-software. De belangrijkste daarvan zijn de introductie van nieuwe spraakopdrachten, meldingen voor Android-telefoons en een nieuwe functie voor het Guardian-systeem genaamd Space Sense.

Image
Image

Oculus zegt dat de verbeteringen aan spraakopdrachten ervoor zorgen dat ze beter in staat zijn om je dagelijkse taken uit te voeren. Je kunt nu media in Oculus TV pauzeren en afspelen, en bepaalde applicaties openen met je stem.

Bovendien kun je ook spraakopdrachten gebruiken om je Move-statistieken weer te geven of te verbergen, rechtstreeks naar bepaalde instellingen te gaan, zoals je wifi-opties, en zelfs eenvoudige vragen te stellen, zoals "hoe is het weer vandaag?"

V34 brengt ook de introductie van telefoonmeldingen voor Android-apparaten. Deze functie was eerder ingeschakeld voor iOS-gebruikers met versie 29, en nu laat Oculus eigenaren van Android-telefoons hun meldingen ook in VR zien.

Het maakt het gemakkelijk om inkomende sms-berichten en andere meldingen bij te houden, en je kunt het allemaal instellen vanuit de Oculus-app. Eenmaal ingesteld, kun je alle meldingen in VR ontvangen die je normaal gesproken op het vergrendelingsscherm van je telefoon zou hebben weergegeven.

Oculus ging ook in op de toekomst van Passthrough API. Het is van plan om een aankomende software development kit (SDK) met de API te lanceren, waarmee ontwikkelaars mixed-reality-applicaties kunnen maken.

Ten slotte heeft Oculus Space Sense ook opgenomen in de release van v34. Een nieuwe functie van Oculus' Guardian, ontworpen om je veiliger te houden in VR-Space Sense, zal je waarschuwen voor objecten of mensen die de grenzen van je Guardian binnendringen.

De binnendringende objecten worden gemarkeerd in een roze gloed, waardoor ze gemakkelijk te herkennen zijn voordat je ze tegenkomt.

Aanbevolen: