Mediastreamers versus netwerkmediaspelers

Inhoudsopgave:

Mediastreamers versus netwerkmediaspelers
Mediastreamers versus netwerkmediaspelers
Anonim

De term "mediastreamer" wordt vaak gebruikt om zowel mediastreamers als netwerkmediaspelers te beschrijven. Er is echter een verschil.

Media wordt gestreamd wanneer het video-, muziek- of fotobestand buiten het media-afspeelapparaat wordt opgeslagen. Een mediaspeler speelt het bestand af vanaf de bronlocatie.

Je kunt media streamen van:

Online bronnen: websites of streamingdiensten zoals Netflix, Vudu, Amazon Instant Video, Hulu, Pandora, Spotify, Rhapsody en meer.

OF

Uw thuisnetwerk: gedownloade of persoonlijk gemaakte muziek, stilstaande beelden of video opgeslagen op een computer, NAS-station (Network Attached Storage) of mediaserver

Alle netwerkmediaspelers zijn mediastreamers, maar niet alle mediastreamers zijn noodzakelijkerwijs netwerkmediaspelers.

Netwerkmediaspelers kunnen direct uit de doos inhoud streamen van zowel online bronnen als uw thuisnetwerk, en sommige kunnen ook inhoud downloaden en opslaan. Aan de andere kant kan een mediastreamer beperkt zijn tot het streamen van inhoud alleen van internet, tenzij deze beschikt over toegankelijke downloadbare apps waarmee hij toegang heeft tot inhoud van uw thuisnetwerk - dergelijke apps moeten worden gedownload en geïnstalleerd om een media streamer met deze mogelijkheid.

Image
Image

Voorbeelden van mediastreamers

Populaire mediastreamers zijn onder meer boxen en streamingsticks van Roku, Amazon (Fire TV) en Google (Chromecast). Al deze apparaten kunnen video, muziek en foto's streamen van services die Netflix, Pandora, Hulu, Vudu, Flickr en honderden of duizenden extra video-, muziek- en speciale interessekanalen kunnen bevatten.

Deze apparaten kunnen echter geen inhoud naar het geheugen downloaden om later af te spelen. Aan de andere kant bieden sommige streamingdiensten wel de mogelijkheid van Cloud Storage in plaats van downloaden. Sommige netwerkmediaspelers hebben ingebouwde opslag om gestreamde of gedownloade inhoud op te slaan.

De 2e, 3e en 4e generatie Apple TV kunnen ook mediastreamers worden genoemd, vooral als je ze vergelijkt met de eerste generatie Apple TV. De originele Apple TV had een harde schijf die zou synchroniseren - dat wil zeggen, de bestanden kopiëren - met iTunes op uw computer(s). Het zou dan de bestanden van zijn eigen harde schijf afspelen. Het kan ook muziek, foto's en films rechtstreeks vanuit open iTunes-bibliotheken op uw computers streamen. Dit zou de originele Apple TV zowel een mediastreamer als een netwerkmediaspeler maken.

Volgende generaties Apple TV hebben echter geen harde schijf meer en kunnen alleen media van andere bronnen streamen. Om media te bekijken, moet je ofwel films huren bij de iTunes Store, muziek afspelen van Netflix, Pandora en andere internetbronnen; of speel muziek af uit open iTunes-bibliotheken op uw thuisnetwerkcomputers. Dus zoals het er nu uitziet, wordt Apple TV beter omschreven als een mediastreamer.

Een netwerkmediaspeler doet meer dan video's en muziek streamen

Een netwerkmediaspeler heeft mogelijk meer functies of mogelijkheden dan alleen het streamen van media. Veel spelers hebben een USB-poort om een externe harde schijf of USB-flashstation rechtstreeks op de speler aan te sluiten, of ze hebben een ingebouwde harde schijf. Als de media wordt afgespeeld vanaf een aangesloten harde schijf, wordt deze niet gestreamd vanaf een externe bron.

Voorbeelden van netwerkmediaspelers zijn de NVidia Shield en Shield Pro, Sony PS3/4 en Xbox 360, One en One S, en natuurlijk je pc of laptop.

Genetwerkte apparaten met functies voor mediastreaming

Naast speciale mediastreamers zijn er andere apparaten die mediastreamingmogelijkheden bieden, waaronder Smart TV's en de meeste Blu-ray Discs-spelers. Ook heeft een groeiend aantal thuisbioscoopontvangers mediastreamingmogelijkheden die speciaal zijn bedoeld voor muziekstreamingservices. Bovendien kunnen de PS3, PS4 en Xbox 360 ook mediabestanden naar hun harde schijven kopiëren en de media rechtstreeks afspelen, en ze ook streamen vanaf uw thuisnetwerk en vanaf online.

Sommige Smart TV's en Blu-ray Disc-spelers kunnen ook inhoud streamen van zowel internet als uw lokale netwerkapparaten, maar sommige zijn beperkt tot alleen internetstreaming. Hetzelfde geldt voor thuisbioscoopontvangers die streamingfuncties bevatten, sommige hebben toegang tot internetradio en online muziekservicestreams, en andere kunnen ook muziekbestanden openen en afspelen die zijn opgeslagen op uw thuisnetwerk.

Als u op zoek bent naar een apparaat dat geschikt is voor mediastreaming of een netwerkmediaspeler, controleer dan de functies om te zien of deze alle toegang, weergave en opslagmogelijkheden biedt die u mogelijk nodig heeft.

Als je een apparaat wilt kopen dat media naar je tv kan streamen, zorg er dan voor dat het toegang heeft tot de gewenste streamingdiensten.

The Bottom Line

Het belangrijkste bij het kopen van een mediastreamer of netwerkmediaspeler is dat u zich niet moet afvragen of deze op de markt wordt gebracht of wordt gelabeld als netwerkmediaspeler, mediastreamer, tv-box, Smart TV of gamesysteem, maar dat het de gewenste inhoud kan openen en afspelen, ongeacht of deze wordt gestreamd vanaf internet en/of de bestandsindelingen in de inhoudsbibliotheken die u hebt opgeslagen op uw thuisnetwerk-aangesloten apparaten.

Als uw belangrijkste focus ligt op het streamen van media van online sites zoals Netflix, Hulu en Pandora, een mediastreamer, zoals Roku/Amazon Box/Stick of Google Chromecast, of als u een nieuwe tv of Blu koopt -ray Disc-speler - overweeg er een met ingebouwde streamingmogelijkheden die het werk zal doen.

FAQ

    Wat is de beste mediastreamer?

    Dankzij de gigantische verzameling apps in de Roku Channel Store is de Roku Streaming Stick Plus een geweldige optie. Bovendien is het goedkoop en ondersteunt het 4K HDR. Google's Chromecast is een uitstekende tweede optie (en hij komt eindelijk met een afstandsbediening!).

    Welke sociale-mediaplatforms moet een streamer hebben?

    Hoewel je sociale-mediaplatforms zoals Twitter of Facebook waarschijnlijk niet zult vinden op een streamingapparaat, kun je enkele omroep-apps met sociale functies zoals Twitch of YouTube downloaden en installeren.

    Welke mediastreamers ondersteunen HDMI-CEC?

    Google Chromecast, Roku, Amazon Fire TV, Nvidia Shield en de vierde generatie Apple TV zijn enkele mediastreamers die HDMI-CEC ondersteunen. HDMI-CEC kan verschillende namen hebben, afhankelijk van de fabrikant. Enkele voorbeelden zijn SimpLink (LG), Aquos Link (Sharp) en EasyLink (Phillips).

    Welke mediastreamers hebben een internetbrowser?

    Fire TV-apparaten ondersteunen verschillende webbrowsers. Hoewel Apple TV en Chromecast geen native browsers ondersteunen, kunt u de AirPlay- of Cast-functie gebruiken om uw telefoon of tablet te spiegelen en op internet te surfen. Helaas bieden Roku-apparaten geen native ondersteuning voor webbrowsers.

    Waarom bufferen tv-mediastreamers?

    Mediaplatforms bufferen een video door deze van tevoren te streamen, zodat je zonder onderbrekingen kunt kijken. Maar als de video de buffer inha alt, pauzeert deze totdat deze weer kan bufferen. Dit wordt meestal veroorzaakt door een trage internetverbinding of problemen aan de kant van het mediaplatform.

Aanbevolen: