Raspberry Pi brengt nieuw Zero 2 W-model uit

Raspberry Pi brengt nieuw Zero 2 W-model uit
Raspberry Pi brengt nieuw Zero 2 W-model uit
Anonim

Raspberry Pi's nieuwe Zero 2 W is vandaag uit, met betere prestaties dan het originele Zero-model, een compact formaat en een prijs van $ 15.

Met een kloksnelheid van 65 mm bij 30 mm (ongeveer 2,5 inch bij 1,2 inch), verpakt de Raspberry Pi Zero 2 W veel prestaties in zijn kleine frame. Tot vijf keer de snelheden van de originele Raspberry Pi Zero, in feite. Maar zoals meestal het geval is met de meeste Raspberry Pi-minicomputers, kun je er meer mee doen dan hem als computer gebruiken.

Image
Image

De Raspberry Pi Zero 2 W heeft een 1GHz quad-core CPU, 2,4GHz draadloos LAN, een kaartslot voor microSD, mini-HDMI- en micro-USB-poorten en 512 MB SDRAM. Het kan ook niet worden geüpgraded naar 1 GB SDRAM-512 GB is zo hoog als maar kan. Volgens Raspberry Pi is het gewoon niet haalbaar om het apparaat met het grotere SDRAM te produceren.

Het bedrijf brengt ook een nieuwe micro-USB-voeding uit die is ontworpen om te werken met de Raspberry Pi Zero 2 W. Het bedrijf beweert dat het "de meest betrouwbare stroombron" is voor het nieuwe model, maar het is ook compatibel met andere Raspberry Pi-modellen met micro-USB-aansluitingen.

De Raspberry Pi Zero 2 W is nu verkrijgbaar in de VS, het VK, de EU, Canada en Hong Kong (later worden meer landen toegevoegd) en kost $ 15.

Merk op dat als je het als een computer wilt gebruiken, je je eigen hoes, snoeren, randapparatuur, schijven en monitor moet leveren of kopen. Als je de nieuwe micro-USB-voeding wilt hebben, is die nu ook verkrijgbaar en kost je $ 8.

Aanbevolen: