De vlaggen gebruiken en hernoemen in Mac OS X Apple Mail

Inhoudsopgave:

De vlaggen gebruiken en hernoemen in Mac OS X Apple Mail
De vlaggen gebruiken en hernoemen in Mac OS X Apple Mail
Anonim

Wat te weten

  • Open de Mail app op een Mac en selecteer een bericht of berichten.
  • Kies het Flag pictogram in de Mail-werkbalk bovenaan het scherm. Selecteer een van de zeven kleuren voor de e-mail.
  • De vlag verschijnt in de kop van de e-mail en in de mailbox die overeenkomt met die kleur onder Flagged in het linkerdeelvenster.

Dit artikel legt uit hoe je een vlagkleur selecteert en toepast op een e-mailbericht in de Mail-toepassing op een Mac. Het bevat ook informatie over het hernoemen van de vlaggen. De informatie in dit artikel heeft betrekking op Apple Mail op een Mac met OS X El Capitan (10.11) of hoger en alle macOS-versies.

E-mailvlaggen gebruiken

Een manier om je Mail-berichten te ordenen is door de vlaggen van Mail te gebruiken. Wanneer u berichten over bepaalde onderwerpen markeert met een gekleurde vlag, kunt u deze gemakkelijk bijhouden. Apple Mail heeft zeven kleuren voor e-mailvlaggen: rood, oranje, geel, groen, blauw, paars en grijs. Misschien wilt u dringende e-mails markeren met een rode vlag, familieberichten met een blauwe vlag of werkberichten met een groene vlag.

Zodra je een bericht markeert, voegt Apple Mail de vlag toe aan de e-mailheader en verschijnt deze in een mailbox met dezelfde kleur onder Flagged in de zijbalk. Zo markeer je een bericht.

  1. Open de Mail-app op je Mac.
  2. Selecteer een of meer berichten.
  3. Selecteer de Flag knop in de Mail-werkbalk en kies een vlagkleur.

    Image
    Image

    U kunt ook met de rechtermuisknop op een bericht klikken en een vlagkleur selecteren.

  4. De gekozen vlag en kleur verschijnen nu in de kop van het geselecteerde bericht.

U moet meer dan één vlag gebruiken om de vlaggen in de mailbox te tonen.

Image
Image

Hernoemen van berichtvlaggen

Misschien vindt u het handiger om uw vlaggen een naam te geven in plaats van de standaardkleuren te gebruiken. Hernoem Rood naar bijvoorbeeld Urgent, of hernoem blauw naar Persoonlijk U kunt zelfs een kleur hernoemen naar Klaarom aan te geven dat je al een e-mail hebt afgehandeld. Zo wijst u namen toe aan een gekleurde vlag:

  1. Open de Mail-app.
  2. Ga naar de Flagged mailbox in de Mail zijbalk.

    Image
    Image
  3. Selecteer de driehoek naast de gemarkeerde mailbox. Je ziet sub-mailboxen gelabeld met de gekleurde vlaggen die je gebruikt.

    Image
    Image
  4. Selecteer de vlagnaam, selecteer deze opnieuw en typ een nieuwe naam. U kunt bijvoorbeeld de rode vlag Urgent. noemen

    Of, klik met de rechtermuisknop op de naam en selecteer Rename en typ vervolgens uw nieuwe naam.

  5. Druk op Return. U heeft uw gemarkeerde sub-mailbox hernoemd. Herhaal dit om de naam van een van de andere sub-mailboxen te wijzigen.

    Image
    Image

Aanbevolen: