Vlaggen toepassen, hernoemen en verwijderen in Apple Mail

Inhoudsopgave:

Vlaggen toepassen, hernoemen en verwijderen in Apple Mail
Vlaggen toepassen, hernoemen en verwijderen in Apple Mail
Anonim

Wat te weten

  • Een vlag toewijzen: Selecteer een bericht en kies Message > Flag. Kies een vlagkleur. Of klik met de rechtermuisknop op een bericht en kies een kleur.
  • Een vlagnaam wijzigen: Kies in de zijbalk Gemarkeerd. Klik op een vlag om een tekstvak weer te geven. Voer een nieuwe naam in en druk op Enter.
  • Een vlag verwijderen: Selecteer een bericht en kies vervolgens de Flag-knop op de werkbalk. Kies Vlag wissen.

Apple Mail-vlaggen markeren inkomende berichten die verdere aandacht nodig hebben. Met vlaggen kunt u ook berichten automatiseren of ordenen en e-mailregels instellen. Leer hoe u vlagnamen toewijst en wijzigt, hoe u meerdere berichten markeert of sorteert en hoe u vlaggen verwijdert met Mail voor OS X Lion (10.7) via macOS Catalina (10.15).

Vlaggen toewijzen aan e-mailberichten

Er zijn drie manieren om een bericht te markeren:

  1. Als u een bericht wilt markeren, klikt u eenmaal op het bericht in de berichtenlijst van de Mail-app om het te selecteren en selecteert u vervolgens in het Message-menu Flag. Selecteer in het pop-upmenu Vlag de vlag van uw keuze.

    Image
    Image
  2. De tweede methode is om met de rechtermuisknop op een bericht in de berichtenlijst te klikken en een vlagkleur te selecteren in het pop-upmenu. Als je met je cursor over een vlagkleur beweegt, verschijnt de naam ervan - als je de kleur een naam hebt gegeven.

    Image
    Image
  3. De derde manier om een vlag toe te voegen is door een e-mailbericht te selecteren en vervolgens op de Flag vervolgkeuzeknop in de Mail-werkbalk te klikken. Het vervolgkeuzemenu toont alle beschikbare vlaggen, met zowel kleuren als namen.

    Image
    Image

Wanneer u een van deze methoden gebruikt om een vlag toe te voegen, verschijnt het vlagpictogram links van het e-mailbericht.

Mail Vlagkleuren

Mailvlaggen zijn er in zeven kleuren: rood, oranje, geel, groen, blauw, paars en grijs. U kunt elke vlagkleur gebruiken om een berichttype te markeren. Rode vlaggen kunnen bijvoorbeeld aangeven dat u binnen 24 uur moet reageren op e-mails, terwijl groene vlaggen taken aangeven die zijn voltooid.

Je kunt de kleuren gebruiken zoals je wilt, maar na verloop van tijd kan het een uitdaging zijn om te onthouden wat elke kleur betekende. U kunt de namen van de vlaggen naar wens wijzigen.

Vlagnamen wijzigen

Terwijl je vastzit met de kleuren die Apple biedt, kun je elk van de zeven vlaggen hernoemen naar alles wat je wilt om de Mail-vlaggen te personaliseren en ze veel nuttiger te maken.

De naam van een e-mailvlag wijzigen:

  1. Klik op het driehoekje naast Flagged in de zijbalk van Mail om alle vlagkleuren weer te geven.

    Image
    Image
  2. Klik eenmaal op de naam van een vlag. Klik bijvoorbeeld op de rode vlag, wacht een paar seconden en klik vervolgens nogmaals op de rode vlag om de bestaande kleurnaam te markeren en u een nieuwe naam te laten typen. Voer de naam van uw keuze in, zodat u in één oogopslag kunt zien waar de vlag voor staat.

    Image
    Image
  3. Herhaal dit proces met elke kleur om alle zeven Mail-vlaggen te hernoemen als je ze allemaal wilt gebruiken.

    Image
    Image

Nadat je de naam van een vlag hebt gewijzigd, verschijnt de nieuwe naam in de zijbalk. De nieuwe naam is echter mogelijk nog niet zichtbaar in alle menu- en werkbalklocaties waar vlaggen worden weergegeven. Om ervoor te zorgen dat uw wijzigingen naar alle locaties in Mail worden gemigreerd, sluit u Mail af en start u de app opnieuw.

Meerdere berichten markeren

Om een groep berichten te markeren, selecteert u de berichten en selecteert u vervolgens Flag in het Message menu. Een menu toont de lijst met vlaggen en hun namen. Maak uw keuze om een vlag aan meerdere berichten toe te kennen.

Sorteren op e-mail Vlaggen

Nu je verschillende berichten hebt gemarkeerd, wil je die berichten kunnen zien die belangrijk genoeg waren om te worden gecodeerd met een vlagkleur.

Klikken op Flagged in de Mail zijbalk toont alle vlaggen. Selecteer een vlag met één kleur door het gedeelte Gemarkeerd uit te vouwen. Elke vlag is een slimme map. Als u op een van de gekleurde vlaggen klikt, worden alle berichten weergegeven die zijn gemarkeerd met de kleur van die vlag.

Vlaggen verwijderen

Verwijder de vlag uit een bericht door een van de methoden voor het toevoegen van een vlag te gebruiken, maar selecteer de optie om Vlag wissen of-in het geval van rechtsklikken op een bericht -selecteer de X optie voor het vlagtype.

Als u bijvoorbeeld de vlag van een bericht wilt verwijderen, selecteert u het bericht (of de berichten) en klikt u op de knop Flag in de Mail-werkbalk en selecteert u Wissen Markeer in het pop-upmenu.

Aanbevolen: