Kun je Google Sky Map op de iPhone gebruiken?

Inhoudsopgave:

Kun je Google Sky Map op de iPhone gebruiken?
Kun je Google Sky Map op de iPhone gebruiken?
Anonim

Google Sky Map is een astronomie-app die iedereen kan gebruiken om de relatieve posities van sterren, sterrenbeelden, sterrenstelsels, planeten en hun satellieten aan de nachtelijke hemel te observeren. Zie het als een mobiel planetarium dat je in je zak kunt dragen.

Is Google Sky Map beschikbaar voor iPhone?

Google Sky Map is nog niet beschikbaar voor iOS. Het is voorlopig een Android-app. Er zijn verschillende capabele alternatieven voor sterrenkijken beschikbaar voor de iPhone en iPad die u in plaats daarvan kunt gebruiken.

Hier zijn drie aanbevolen apps voor het in kaart brengen van sterren uit de verschillende die beschikbaar zijn in de Apple Store.

Is Sky Map een Google-app?

Sky Map begon zijn leven als een Google-app voor Android-telefoons. Google-medewerkers ontwikkelden het als een nevenproject dankzij de beroemde '20% tijdregel' van Google, waar ze 20% van hun tijd aan persoonlijke ideeën konden besteden. Sky Map is in 2012 gedoneerd en open source gemaakt. Het wordt nu vrijwillig onderhouden door de oorspronkelijke ontwikkelaars op GitHub, maar niet namens Google.

U kunt de actieve projectbestanden bekijken op GitHub.

Wat is de beste sterrenkaart-app voor iPhone?

SkyView is een van de beste apps voor het in kaart brengen van sterren voor de iPhone. SkyView heeft een gratis en betaalde versie. De screenshots en instructies zijn van toepassing op SkyView Lite, de gratis versie van de virtuele telescoop.

Opmerking:

Gebruik eerst de gratis app om een idee te krijgen van hoe een sterrenkijk-app werkt. De betaalde versie van SkyView geeft meer sterren, sterrenbeelden, planeten en satellieten weer. U kunt ook specifieke bundels kopen in de SkyView-winkel. De SkyView-satellietgids ontgrendelt bijvoorbeeld weergaven van 17.000 satellieten in een baan om de aarde.

  1. Verbind je iPhone met internet om met SkyView te werken.
  2. Download SkyView Lite uit de Apple App Store en open de app.

    Image
    Image
  3. Selecteer de locatie. SkyView kan uw locatie automatisch detecteren, of u kunt deze handmatig instellen.
  4. Selecteer Gebruik camera. SkyView gebruikt de iPhone-camera om de lucht te scannen en de sterrenkaart te bedekken met uw locatie. U kunt uw weergave ook vanuit de app kalibreren.
  5. Richt de camera op een willekeurig deel van de lucht en zie de hemellichamen bovenop het telefoonscherm. Kies een object en tik erop. Gebruik het Information icoon om meer te lezen over de space body.

    Image
    Image
  6. Tik op het hamburgerpictogram in de linkerbovenhoek om een menu weer te geven (het zal vanaf de onderkant in beeld schuiven). Tik op het camerapictogram om een momentopname van de lucht te maken of gebruik de verschillende bedieningselementen om de weergave in te stellen. Bijvoorbeeld

    • Selecteer het Nachtmodus-pictogram om de lucht in een infraroodachtige tint te bekijken.
    • Selecteer het Augmented reality-camera-pictogram om de sterrenkaart boven een object uit de echte wereld te plaatsen. Schakel het uit om terug te gaan naar de nachtmodus.
    • Selecteer het Sky Object trajectories icoon om de beweging van de hemellichamen door de ruimte te plotten.
    Image
    Image
  7. Verplaats de schuifregelaars om de zichtbaarheid van de sterren en de grootte van de planeten te vergroten of te verkleinen.
  8. Tik op het tandwielpictogram om Instellingen te openen. Verken de opties waarmee u verschillende functies kunt in- en uitschakelen. Selecteer bijvoorbeeld of deselecteer de verschillende lagen van zichtbare hemelobjecten.

    Image
    Image
  9. Selecteer het zoekpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm. Kies vervolgens een van de opties uit het menu of gebruik de zoekbalk om op een bepaald object in de lucht te jagen.
  10. SkyView gebruikt de huidige tijd en datum om de kaarten in te stellen. Tik op het pictogram Kalender om de datum- en tijdkiezer te openen en een andere periode in het verleden of de toekomst te selecteren.

    Image
    Image

FAQ

    Kun je Google Sky Map op een pc gebruiken?

    Als u Google Sky Map op uw computer wilt gebruiken, gaat u in een webbrowser naar google.com/sky. U kunt door de kaart bewegen, in- of uitzoomen, verschillende weergaven bekijken, verzamelingen afbeeldingen bekijken, links delen en afbeeldingen afdrukken met behulp van de online versie van Google Sky Map.

    Hoe vind ik de Melkweg met Google Sky Map?

    Je kunt de zoekfunctie gebruiken om te zoeken naar hemellichamen en locaties zoals sterren, sterrenbeelden, sterrenstelsels en planeten. Om de Melkweg te vinden, selecteert u het zoekpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en typt u " milky way" in de zoekbalk.

Aanbevolen: