Hoe apps op iPhone 13 te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe apps op iPhone 13 te verwijderen
Hoe apps op iPhone 13 te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • App verwijderen van startscherm: Houd de app ingedrukt > tik App verwijderen > in het pop-upvenster, tik op App verwijderen> tik op Verwijderen.
  • Verwijderen uit app-bibliotheek: tik op de app en houd deze vast totdat deze begint te wiebelen > tik op X in de app > tik op Verwijderen in de pop-upvenster.
  • Tik in de app Instellingen op Algemeen > iPhone-opslag > de app die u wilt verwijderen > App verwijderen > App verwijderen.

Als je opslagruimte op je iPhone wilt vrijmaken, of gewoon besluit dat je geen app meer wilt, kun je de app verwijderen. Dit artikel geeft instructies over drie verschillende manieren om apps op iPhone 13 te verwijderen.

Hoe verwijder ik apps volledig van mijn iPhone 13?

Apps verwijderen van de iPhone 13 is over het algemeen vrij eenvoudig, maar er zijn een paar verschillende manieren om dit te doen. Dit zijn de drie gemakkelijkste manieren om een app van de iPhone 13 te verwijderen.

Apps verwijderen van het startscherm

De gemakkelijkste en meest gebruikelijke manier om een iPhone-app te verwijderen, is vanaf het startscherm van de iPhone. Dit is wat je moet doen:

  1. Houd de app ingedrukt totdat er een menu tevoorschijn komt.

    Image
    Image
  2. Tik in het pop-outmenu op App verwijderen.
  3. In een pop-upvenster kun je ervoor kiezen om de app volledig te verwijderen, deze van het startscherm te verwijderen maar nog steeds toegang te krijgen via de app-bibliotheek (meer daarover in de volgende sectie) of annuleer om de app te behouden. Tik op App verwijderen.

    Image
    Image
  4. In het volgende pop-upvenster zie je een bericht dat als je de app verwijdert, ook alle gegevens die je ermee hebt gemaakt van je telefoon worden verwijderd. Als u een back-up van uw iPhone maakt naar iCloud, kunnen uw app-gegevens worden opgeslagen in iCloud voor later gebruik wanneer u de app opnieuw installeert. Anders worden uw gegevens samen met de app verwijderd.

    Image
    Image
  5. Tik op Delete om de app te verwijderen.

Bij de eerste twee methoden die in deze app worden beschreven, kun je op de app tikken en deze vasthouden totdat deze begint te wiebelen en er een X verschijnt. Tik op X en vervolgens op Delete in het pop-upvenster om de app te verwijderen.

Apps verwijderen uit de app-bibliotheek

De app-bibliotheek is geïntroduceerd met iOS 14 als een plek om al je apps op te slaan en te sorteren zonder dat ze ruimte innemen op je startscherm. Net als bij apps op het startscherm, kun je apps uit de app-bibliotheek verwijderen door deze stappen te volgen:

  1. Ga naar de App-bibliotheek door van rechts naar links te vegen totdat deze verschijnt.

    Image
    Image
  2. Tik en houd de app vast die je wilt verwijderen.

    Image
    Image
  3. Tik in het pop-outmenu op App verwijderen.
  4. Een pop-upmenu laat u weten of app-gegevens worden opgeslagen in uw iCloud-account. Tik op Verwijderen om de app te verwijderen.

    Image
    Image

Apps verwijderen uit Instellingen

Je kunt ook apps verwijderen via Instellingen. Je zult dit waarschijnlijk alleen willen doen als je specifiek opslagruimte op je iPhone 13 wilt vrijmaken. In dat geval is het goed om te kijken welke apps de meeste ruimte innemen en vervolgens de apps te verwijderen die je niet gebruikt. Hier is hoe:

  1. Tik Instellingen > Algemeen > iPhone-opslag.

    Image
    Image
  2. Blader door je apps - ze beginnen met degene die de meeste ruimte in beslag nemen - en vind degene die je wilt verwijderen. Tik erop.

    Image
    Image
  3. Tik op App verwijderen.

    Image
    Image
  4. Een venster onderaan het scherm vertelt u of de app-gegevens ook worden verwijderd. Tik op App verwijderen.

    Image
    Image

Wilt u altijd vrije ruimte op uw telefoon beschikbaar houden en uw telefoon op intelligente wijze apps laten verwijderen? Bekijk de functie Offload ongebruikte apps.

Waarom kan ik geen apps op mijn iPhone 13 verwijderen?

In de meeste gevallen zou je zowat elke app die op je iPhone is geïnstalleerd, moeten kunnen verwijderen. Dat gezegd hebbende, als je geen apps op je iPhone 13 kunt verwijderen, zijn er twee mogelijke oorzaken:

  • Het is een vooraf geïnstalleerde app: Hoewel u veel van de vooraf geïnstalleerde apps op uw iPhone 13 kunt verwijderen, kunt u ze niet allemaal verwijderen. Ontdek welke vooraf geïnstalleerde apps u kunt verwijderen en hoe u dit kunt doen.
  • Inhoudsbeperkingen: Als je je iPhone 13 via je werk, school of van je ouders hebt gekregen, kunnen er instellingen zijn waardoor je bepaalde belangrijke apps niet kunt verwijderen. Dit wordt gedaan met behulp van een functie genaamd Inhoudsbeperkingen. Om die instellingen te wijzigen, heb je de toegangscode nodig die is ingesteld door degene die je de iPhone heeft gegeven. Zonder dat kun je geen apps op je iPhone verwijderen.

Aanbevolen: