Facebook ontgrendelt officieel de Oculus Go VR-headset

Facebook ontgrendelt officieel de Oculus Go VR-headset
Facebook ontgrendelt officieel de Oculus Go VR-headset
Anonim

Hoewel Facebook de toekomstige ondersteuning voor de verouderde Oculus Go standalone virtual reality-headset heeft stopgezet, heeft het een grote stap gezet die hem wat meer gebruik zou moeten geven.

De socialemediagigant heeft een software-update uitgebracht om volledige root-toegang tot de Oculus Go-headset mogelijk te maken, zonder jailbreak, zoals gerapporteerd door de officiële Oculus-ontwikkelaarsblog. Er gaan al lang geruchten over deze stap, vooral sinds id Software-oprichter John Carmack, de consulting chief technology officer van Oculus VR, in september zei dat hij voorstander was van het ontgrendelen van het apparaat.

Image
Image

"Dit opent de mogelijkheid om de hardware vandaag voor meer dingen te gebruiken en betekent dat een willekeurig ontdekte in krimpfolie verpakte headset over 20 jaar in staat zal zijn om te updaten naar de definitieve softwareversie, lang na over-the- air update-servers zijn afgesloten, "zei Carmack vorige maand in een Tweet.

Dus wat betekent dit precies? Het ontgrendelde besturingssysteem stelt Oculus Go-bezitters in staat om vrijwel alles te doen wat ze willen. Installeer alles dat het apparaat kan gebruiken of hergebruiken om aan uw individuele smaak en wensen te voldoen. Slimme ontwikkelaars kunnen de Go nuttig en leuk houden lang nadat Facebook het volledig heeft verlaten.

Als de update eenmaal is geïnstalleerd, kun je natuurlijk geen officiële beveiligingsupdates meer ontvangen, dus wees voorzichtig bij het knutselen en installeren van applicaties die zijn gemaakt door onbetrouwbare bronnen.

De software-update is al beschikbaar en de downloadpagina biedt duidelijke instructies over hoe u deze op uw apparaat kunt integreren.

Aanbevolen: