Hoe u uw nieuwe tv instelt

Inhoudsopgave:

Hoe u uw nieuwe tv instelt
Hoe u uw nieuwe tv instelt
Anonim

Je nieuwe tv instellen is niet zo eenvoudig als het kiezen van de perfecte plek in je woonkamer en het aansluiten van het apparaat. Deze gids helpt je echter om zonder frustratie of verwarring in de taak te duiken.

Houd de handleiding bij de hand

De instructies voor uw specifieke tv zijn op zijn minst de moeite waard om te skimmen voordat u aan het installatieproces begint. Dat komt omdat ze details kunnen bevatten die voorkomen dat je later terug moet komen.

In de instructies voor Samsung Smart TV-bezitters wordt bijvoorbeeld geadviseerd om de meegeleverde afstandsbediening op de set te richten wanneer deze voor de eerste keer wordt ingeschakeld. Van daaruit moet u mogelijk nieuwe tv-wachtwoorden instellen om de internetfuncties op veel moderne tv's te gebruiken.

Maak de nodige verbindingen

Om te beginnen, sluit het netsnoer van de tv aan op het dichtstbijzijnde beschikbare stopcontact. Zodra dat is gebeurd, zoekt u naar de HDMI Out-poort op de tv en sluit u uw HDMI-kabel erop aan.

Image
Image
tv-setup-back-of-tv-kabels.

Wachira Aekwiraphong / Getty Images

Aangezien HDMI-kabels digitale informatie overbrengen zonder deze te comprimeren, bieden ze de beste kwaliteit geluid en video om van te genieten.

Je tv heeft mogelijk meerdere HDMI-poorten, afhankelijk van de hoogste videokwaliteit die hij ondersteunt. Als dit het geval is, zorg er dan voor dat de kabel die u gebruikt overeenkomt met de gekozen poort. Een HDMI 1.0-poort ondersteunt bijvoorbeeld tot 1.080 p bij 60 Hz, terwijl een HDMI 2.1-poort 4K- of 8K-video bij Hz kan weergeven. De hertz staat voor de verversingssnelheid. Je kunt nog steeds 4K-video krijgen met een HDMI 1.4-poort, maar dan met een lagere verversingssnelheid.

Verbind de wifi en kies Apps

De meeste televisies die tegenwoordig op de markt zijn, zijn smart-tv's, dus ze hebben een actieve internetverbinding in huis nodig.

Om verbinding te maken, zet je je smart-tv aan met de aan/uit-knop of de afstandsbediening. Zoek naar een lijst met wifi-verbindingen en kies degene voor uw huis. U moet ook uw netwerkwachtwoord invoeren met de knoppen op de afstandsbediening.

Je gebruikt meestal de afstandsbediening om de juiste optie te selecteren en het wachtwoord in te voeren om verbinding te maken. De exacte stappen verschillen echter per fabrikant.

Een cruciaal onderdeel van het instellen van een smart-tv is het selecteren van de apps die je ermee wilt gebruiken. Het bladeren door de beschikbare applicaties begint vaak vanuit het startmenu of scherm van uw tv, hoewel dit afhangt van de instellingskeuzes van de fabrikant.

Je zult waarschijnlijk de afstandsbediening van je tv gebruiken om door app-verzamelingen te navigeren en opties te selecteren om te downloaden. Als je later nieuwe tv-apps wilt instellen, doorloop je hetzelfde proces.

Let op apps die als gratis zijn bestempeld. Velen bieden een gratis proefperiode aan en gaan er vervolgens van uit dat u de service na de gratis proefperiode wilt behouden. Zorg ervoor dat u nu de prijsgegevens begrijpt om later onaangename verrassingen te voorkomen.

Pas de beeldinstellingen aan

Image
Image
televisie-instellingen-smart-tv.

Jonas Leupe / Unsplash

Moderne tv's hebben verschillende beeldinstellingen om aan specifieke behoeften te voldoen. Het label met het label "Film" of "Film" biedt meestal de meest levensechte weergave van de inhoud op het scherm. Raadpleeg uw gebruikershandleiding om te zien hoe de fabrikant verwijst naar de beschikbare beeldmodi.

Als je er een ziet met de naam 'Levendig' of 'Beeldscherm', kan dit je nieuwsgierigheid wekken, maar kun je het beste vermijden. Dergelijke instellingen geven hyperrealistische inhoud, meestal om de aandacht van mensen te trekken als ze langs de set in een winkel lopen. Ze zullen waarschijnlijk indruk maken op je gasten, maar ze zijn te intens voor dagelijks gebruik.

Raadpleeg de handleiding van de tv om te leren hoe u toegang krijgt tot de beeldinstellingen voor uw specifieke model. Ze bevatten waarschijnlijk schuifbalken voor het aanpassen van aspecten zoals helderheid, kleur of contrast. Wees voorzichtig bij het verplaatsen ervan vanwege het gebrek aan standaardisatie tussen televisies.

Link extra gadgets

Als je andere producten wilt gebruiken met je nieuwe tv, bekijk dan de instructies voor elk product voor de meest nauwkeurige informatie. Velen gebruiken een HDMI-poort. De Roku-stick met 4K-compatibiliteit kan bijvoorbeeld worden aangesloten op een HDMI-poort met HDCP 2.2-compatibiliteit.

Controleer op de afstandsbediening van je tv of er een bronknop is. Door erop te drukken kunt u scannen naar alle aangesloten HDMI-compatibele apparaten. Zodra je tv ze herkent, kun je elke gadget aan het startscherm toevoegen om ertussen te schakelen.

Je ziet ook een poort met het label HDMI Audio Return Channel of HDMI ARC. Je kunt het gebruiken om een audio/video-ontvanger op je tv aan te sluiten nadat je extra apparaten met een geluidssysteem hebt gekoppeld.

Houd de software bijgewerkt

Als je eenmaal hebt geleerd hoe je een Smart TV moet instellen, is het belangrijk om regelmatig te controleren op software-updates om ervoor te zorgen dat het apparaat soepel blijft werken. De instructies van de fabrikant leggen de exacte stappen uit.

U vindt deze optie echter meestal onder het menu Systeem. U kunt de tv laten controleren op nieuwe updates en deze vervolgens, indien beschikbaar, installeren door de afstandsbediening te gebruiken om de juiste keuzes te selecteren.

Je bent nu klaar om een favoriete show te kiezen en lekker achterover te leunen om deze te bekijken. Mogelijk moet u de komende weken aanvullende aanpassingen doorvoeren naarmate u meer vertrouwd raakt met de functies en instellingen. U kunt er echter zeker van zijn dat u het hoofdconfiguratieproces hebt doorlopen nadat u deze handleiding hebt gevolgd.

Aanbevolen: