Windows 11 krijgt zijn eerste Android-apps

Windows 11 krijgt zijn eerste Android-apps
Windows 11 krijgt zijn eerste Android-apps
Anonim

Een van de grootste functies van Windows 11, de mogelijkheid om Android-apps op je pc te gebruiken, is eindelijk beschikbaar.

Microsoft brengt eindelijk Android-apps naar Windows 11. Oorspronkelijk aangekondigd met de onthulling van het nieuwe besturingssysteem, werd de functie begin oktober niet gelanceerd met Windows 11. Nu werken Amazon en Microsoft echter samen om Android-apps beschikbaar te maken op de pc.

Image
Image

De functie is momenteel beschikbaar voor gebruikers in het Windows Insider Beta-programma, waarvoor u zich op elk moment kunt aanmelden via het Windows Update-scherm op uw pc.

Het aantal beschikbare apps om te downloaden is beperkt, hoewel Microsoft en Amazon plannen hebben om dat aspect in de toekomst te verbeteren. Voorlopig bevatten de apps echter zaken als Kindle, de United Airlines-app en Khan Academy Kids.

Het is niet precies duidelijk hoeveel apps Microsoft van plan is over te zetten en te ondersteunen op Windows 11, hoewel Amazon informatie heeft gegeven over hoe ontwikkelaars betrokken kunnen worden.

Image
Image

Ondersteuning voor Android-apps op Windows 11 werkt op dezelfde manier als hoe het nieuwe besturingssysteem Linux-apps ondersteunt. In wezen voert het de apps uit in een speciaal subsysteem waardoor ze native op uw pc kunnen werken.

Gebruikers die het nieuwe systeem willen uitproberen, kunnen de nieuwste Windows 11-update downloaden van het Windows Insider Beta-kanaal.

Aanbevolen: