Gegarandeerde ondersteuning voor de Pixel 6 stopt in 2024

Gegarandeerde ondersteuning voor de Pixel 6 stopt in 2024
Gegarandeerde ondersteuning voor de Pixel 6 stopt in 2024
Anonim

Het lijkt erop dat de Pixel 6 en Pixel 6 Pro na drie jaar mogelijk geen volledige Android-ondersteuning krijgen.

De nieuwe Pixel 6- en Pixel 6 Pro-smartphones van Google kunnen een kortere houdbaarheid hebben dan je zou verwachten. Volgens een Google-ondersteuningspagina op de Pixel omvat het vijfjarige dekkingsplan van het bedrijf eigenlijk alleen beveiligingsupdates - Android-ondersteuning kan veel eerder eindigen.

Image
Image

Volgens Google ontvangen (en blijven) zowel de Pixel 6 als de Pixel 6 Pro beveiligingsondersteuning via updates tot "minstens" oktober 2026. Het garandeert echter alleen Android-versie-updates tot oktober 2024 - drie jaar vanaf het moment dat de Pixel 6 beschikbaar kwam in de Google Store. Google laat ook zien dat de ondersteuning voor oudere modellen zoals de Pixel 5a en Pixel 4a waarschijnlijk ongeveer drie jaar na hun oorspronkelijke releasedatum zal worden stopgezet. Dus hoewel je Pixel 6 de komende vijf jaar beveiligingsupdates blijft ontvangen, zijn Android OS-updates alleen gegarandeerd voor de komende drie jaar.

Image
Image

Zoals The Verge opmerkt, staat dit in schril contrast met de lange levensduur van Apple's ondersteuning voor de iPhone - met de iPhone 6S die onlangs iOS 15-ondersteuning kreeg. Op 6-jarige leeftijd geeft dat de 6S twee keer zoveel ondersteuning als de Pixel 6 en Pixel 6 Pro.

Zowel de Pixel 6 als de Pixel 6 Pro zijn nu beschikbaar voor pre-order, beginnend bij respectievelijk $ 599 en $ 899, en zullen op 28 oktober verschijnen.

Aanbevolen: