Microsoft stopt met OS-afhankelijke apps voor het web

Inhoudsopgave:

Microsoft stopt met OS-afhankelijke apps voor het web
Microsoft stopt met OS-afhankelijke apps voor het web
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • One Outlook is hetzelfde op Mac, Windows en het web.
  • Het zal Electron-achtige 'webtechnologieën' gebruiken om 'innovatie te inspireren'.
  • Microsoft het verlaten van OS-afhankelijke apps is een groot probleem.
Image
Image

Microsoft verandert Outlook in een web-app die zowel op Windows als op de Mac kan draaien. Het vervangt de Windows-mail- en agenda-apps en wordt One Outlook genoemd. Het is een verschrikkelijk idee.

Softwareontwikkelaars houden van webapps, omdat ze één applicatie kunnen schrijven en deze op elke computer kan draaien. Dat komt omdat ze in wezen in een aangepaste webbrowser worden uitgevoerd. Gebruikers daarentegen haten ze, omdat ze er nooit goed uitzien of aanvoelen, ze zijn vaak traag en ze zijn opgeblazen door het ontwerp. Mac-gebruikers geven vooral de voorkeur aan apps die zijn ontworpen om alle ingebouwde functies van de computer te gebruiken.

"Ik denk dat OS-native voordelen minder belangrijk zijn voor Windows", vertelde softwareontwikkelaar en technisch CTO Martin Algesten aan Lifewire via Twitter. "Microsoft heeft niet de strakke hardware-integratie die zorgt voor de soepelheid van Apple's trackpad, traag scrollen, geluidsroutering, energiebesparing, enz. Het verschil voor een Windows-gebruiker zal niet zo groot zijn."

One Outlook

Microsoft verandert Outlook in een Electron-type app is een groot probleem. Het is een leverancier van besturingssystemen en het zegt dat OS-afhankelijke apps (besturingssysteem) niet belangrijk zijn. Electron is een programmeerplatform waar apps in wezen in een webbrowser op uw computer worden uitgevoerd.

Neem bijvoorbeeld Slack. Op de Mac gebruikt het geen standaard sneltoetsen en als u met de rechtermuisknop op uw tekst klikt, ziet u niet het gebruikelijke Mac-contextmenu. Deze apps zijn ook resource hogs, die naast de hoofdapp verschillende onzichtbare apps voortbrengen, die allemaal meer dan hun behoorlijke deel van RAM en CPU verbruiken.

Nog geen zorgen? Probeer dan dit eens: op de site van Microsoft kunt u "meer informatie krijgen over de visie-inspirerende agile innovatie van 'One Outlook', die IT tools biedt om te voldoen aan beveiligings- en nalevingsnormen en gebruikers sneller meer waarde biedt."

Microsoft gebruikt Electron niet, maar de principes van een web-app blijven. Het ziet er niet goed uit of voelt niet goed, hoewel Microsoft wel van plan is het op zijn minst aan bestaande functies te koppelen.

Image
Image

"Er is mij verteld dat de app native OS-integraties zal bevatten met ondersteuning voor zaken als offline opslag, doelen delen, meldingen en meer", schrijft Zac Bowden van Windows Central.

"Ik begrijp dat het een van de doelen van Microsoft is om de nieuwe [Outlook-app] zo native mogelijk te maken voor het besturingssysteem en tegelijkertijd universeel te blijven op alle platforms door de app op de Outlook-website te baseren."

Als de basis voor het hele ontwerp de Outlook-website is, geeft dat je een idee van de prioriteiten van Microsoft: het web is een belangrijker platform dan de computers die we gebruiken om er toegang toe te krijgen. En onthoud, dit is niet alleen een app-maker zoals Slack die snelkoppelingen neemt om te voorkomen dat de juiste apps voor elk platform worden ontwikkeld. Het is Microsoft, de maker van een van de belangrijkste platforms, Windows.

Deze trend is zorgwekkend, als je dol bent op het computerplatform dat je gebruikt, en als je het juist hebt gekozen vanwege de gebruikerservaring die het biedt. Nu die ervaring wordt toegeëigend, app voor app, kan het uiteindelijk niemand iets schelen.

"Ik weet niet zeker of het veel verschil maakt", zegt Algesten." De mensen die beweren dat Android, Linux Desktop of Windows 'net zo goed' zijn als iOS/macOS, zijn over het algemeen niet geavanceerd genoeg om het verschil te waarderen. Voor hen kan het net zo goed een grote webbrowser zijn."

Aanbevolen: