Google stopt ondersteuning voor oude Android-smartphones

Google stopt ondersteuning voor oude Android-smartphones
Google stopt ondersteuning voor oude Android-smartphones
Anonim

Google is van plan de ondersteuning voor apparaten met het besturingssysteem Android 2.3.7 en ouder te beëindigen vanaf 27 september.

Dit omvat de oudste Android OS-versies, zoals Android 1.0, 1.5 Cupcake, 2.0 Eclair en 2.3 Gingerbread. Allemaal meer dan tien jaar oud.

Image
Image

Deze beslissing werd voor het eerst bekendgemaakt aan apparaateigenaren via een e-mail van het bedrijf, geplaatst door een gebruiker op Reddit. In de e-mail staat dat de betrokken telefoons zich vanaf eind september niet meer kunnen aanmelden bij Google Apps en wordt aanbevolen dat gebruikers hun apparaten updaten naar Android 3.0 of hoger om toegang te blijven houden.

Dat betekent niet dat deze oude smartphones volledig nutteloos zullen zijn. De apparaten kunnen worden gebruikt, maar zonder de mogelijkheid om in te loggen op een Google-account. Dagelijks gebruik, zoals bellen en browsen, blijft beschikbaar.

Gebruikers kunnen zich echter niet rechtstreeks aanmelden bij services zoals Gmail, YouTube en Google Maps en krijgen een gebruikersnaam of wachtwoordfout als ze die apps proberen te gebruiken. Andere acties, zoals het uitvoeren van een fabrieksreset, het maken van een nieuw account of het wijzigen van het wachtwoord, zullen ertoe leiden dat dezelfde fout verschijnt. De Google Play Store is ook ontoegankelijk.

Als de smartphone om wat voor reden dan ook het besturingssysteem niet kan updaten naar Android 3.0, hebben gebruikers nog steeds de mogelijkheid om de webbrowser van hun apparaat te gebruiken om in te loggen op hun Google-accounts.

Image
Image

Google beweert dat de reden voor deze harde druk is om de beveiliging voor al zijn klanten te verbeteren, omdat oude apparaten in de loop van de tijd steeds kwetsbaarder worden.

Google biedt gedetailleerde instructies voor het controleren en bijwerken van het Android-besturingssysteem van een apparaat.

Aanbevolen: