WhatsApp stopt ondersteuning voor oudere telefoons

WhatsApp stopt ondersteuning voor oudere telefoons
WhatsApp stopt ondersteuning voor oudere telefoons
Anonim

What: WhatsApp, de populaire versleutelde chat-app van Facebook, beëindigt de ondersteuning voor smartphones met oudere OS-software.

Hoe: WhatsApp ondersteunt alleen iPhones met iOS 9 of hoger en Android-smartphones met versie 4.0.3 of hoger.

Waarom kan het u schelen: Als u nog steeds op een oudere telefoon vertrouwt, moet u deze of het besturingssysteem upgraden om te voldoen aan de huidige ondersteunde specificaties om te kunnen blijven gebruiken WhatsApp.

Image
Image

Vanaf 1 februari 2020 ondersteunt WhatsApp alleen iPhones met iOS 9 of hoger, Android-telefoons met Android 4.0.3 of hoger, en "selecteer telefoons met KaiOS 2.5.1+, inclusief JioPhone en JioPhone 2."

WhatsApp's ondersteuningspagina zegt dat telefoons met oudere systemen de populaire chat-app tot die datum hebben kunnen gebruiken, wat inhoudt dat de app niet langer zal werken op deze oudere mobiele besturingssystemen.

Hoewel Apple doorgaans geen cijfers vrijgeeft over het aantal huidige telefoons met welke specifieke iOS-versies, meldt iOS-ontwikkelaar David Smith dat nul procent van zijn app-gebruikers nog steeds iOS 8 gebruiken. De acceptatiegraad van nieuwe iOS-versies is typisch vrij hoog; Digital Trends meldt dat 88 procent van de iOS-gebruikers een jaar na de release werd geüpdatet naar iOS 12.

Google deelt echter wel specifieke nummers op zijn distributiedashboard. Slechts 0,3 procent van de Android-apparaten gebruikt momenteel Android Gingerbread (2.3.3 - 2.3.7). Dat lijkt misschien een klein bedrag, maar het komt neer op ongeveer 75 miljoen mensen die wereldwijd het oudere besturingssysteem gebruiken.

Als dat nummer jou omvat en je WhatsApp wilt blijven gebruiken, moet je je apparaat updaten naar een later besturingssysteem, of het apparaat zelf upgraden voor zover de hardware dit toelaat.

Aanbevolen: