Wanneer komt de nieuwe iPhone uit?

Inhoudsopgave:

Wanneer komt de nieuwe iPhone uit?
Wanneer komt de nieuwe iPhone uit?
Anonim

Of je nu op het punt staat je eerste smartphone te krijgen, van plan bent om over te stappen van Android, of gewoon uitkijkt naar een upgrade van je huidige model, je hebt waarschijnlijk je oog laten vallen op de nieuwste iPhone. Wat uw situatie ook is, u wilt natuurlijk een slimme keuze maken en de nieuwste en beste versie kopen. Dus de vraag is: wanneer komt de nieuwe iPhone uit?

Image
Image

Wanneer komt de nieuwe iPhone uit?

Uitzoeken wanneer de nieuwe iPhone uitkomt is geen exacte wetenschap - in ieder geval niet totdat Apple een releasedatum aankondigt. Maar op basis van de geschiedenis kun je een weloverwogen gok doen.

Hoogstwaarschijnlijk komen er elk jaar in september of oktober nieuwe iPhone-modellen uit (met een paar mogelijke uitzonderingen, zoals we zullen zien)

We kunnen dit zeggen op basis van de releasedatums van eerdere iPhones:

iPhone SE 3: maart 2022

iPhone 13 Pro Max: september 2021

iPhone 13 Pro: september 2021

iPhone 13 : september 2021

iPhone 13 Mini : september 2021

iPhone 12 Pro: Oktober 2020

iPhone 12: Oktober 2020

iPhone 12 Pro Max: november 2020

iPhone 12 Mini: november 2020

iPhone SE 2: april 2020
iPhone 11-serie: september 2019
iPhone XS en XS Max: september 2018 iPhone XR: Oktober 2018
iPhone 8-serie: September 2017 iPhone X: November 2017
iPhone SE: 31 maart 2016 iPhone 7-serie: September 2016
iPhone 6S-serie: September 2015
iPhone 6-serie: September 2014
iPhone 5S & iPhone 5C: september 2013
iPhone 5: September 2012
iPhone 4S: Oktober 2011
iPhone 4: Juni 2010
iPhone 3GS: juni 2009
iPhone 3G: juli 2008
iPhone: Juni 2007

Zoals je kunt zien, werden de eerste vier iPhones in juni of juli uitgebracht. Dat veranderde met de release van de iPhone 4S. Deze verandering lijkt te wijten te zijn aan het feit dat de nieuwe iPad-modellen vaak in maart of april worden uitgebracht en dat Apple zijn vlaggenschipproducten niet zo dicht bij elkaar wil uitbrengen (hoewel de iPad-releasecycli de laatste jaren minder voorspelbaar zijn geworden).

Hoewel het op dat moment onduidelijk was of de herfstuitgave van de iPhone 4S een eenmalig iets was, met de september-release van de iPhone 5 en bijna alle volgende modellen die in september arriveerden, lijkt het waarschijnlijk dat alle nieuwe iPhone-modellen worden nu in de herfst uitgebracht.

Wil je weten wat Apple in petto heeft voor toekomstige iPhone-modellen? Bekijk onze verzameling van de nieuwste iPhone-geruchten.

De uitzondering op het herfstreleaseschema: de iPhone SE

Het herfstreleaseschema voor nieuwe iPhones bleef 5 jaar geldig, maar de release van de iPhone SE op 31 maart 2016 bracht dat patroon in twijfel.

Het idee dat er in het voorjaar af en toe een nieuwe iPhone komt, werd ondersteund met de release van de tweede generatie iPhone SE in april 2020 en de derde generatie in maart 2022. Het lijkt er dus op dat Apple de lente als het tijd is om goedkopere iPhones uit te brengen, maar houd er rekening mee dat er jaren zijn verstreken tussen de SE-versies.

Een tijdelijke uitzondering? De iPhone X en XR

De iPhone X presenteert zijn eigen uitzondering, gezien de releasedatum in november. Het is echter een goede gok dat die datum niet zal duren. Het gerucht ging dat Apple de release van de X naar november moest uitstellen vanwege problemen bij het vervaardigen van enkele van de nieuwe componenten in de telefoon. Naarmate die componenten gemakkelijker te produceren worden, durven we te wedden dat toekomstige versies van de X ook in september zullen debuteren. En hoewel de iPhone X pas in november op straat kwam, werd hij in september aangekondigd, tegelijk met de iPhone 8-serie.

Een kleine sleutel in de nieuwe-iPhone-elk-september-regel gooien is ook de iPhone XR, met zijn releasedatum in oktober. Toch werd dat model in september aangekondigd, tegelijk met de iPhone XS en XS Max, dus mensen waren op zijn minst op de hoogte van dat model en konden wachten om het te kopen als ze dat wilden, vanaf september.

De release van de iPhone 12-serie zou een verschuiving kunnen betekenen in het releasevenster van september voor nieuwe modellen. De vier iPhone 12-modellen werden eind oktober en half november 2020 uitgebracht. Die vertragingen hadden mogelijk net zoveel te maken met productievertragingen als Apple's voorkeursschema, dus we zullen moeten wachten tot 2021 om te zien of deze stap een permanente wijzigen.

Wanneer moet je upgraden?

De andere belangrijke vraag is of je moet wachten op de release van een nieuw iPhone-model voordat je gaat upgraden.

Als je overweegt om in de eerste helft van een jaar te upgraden, raden we je aan te wachten tot september, wanneer nieuwe modellen worden aangekondigd en oudere modellen worden afgeprijsd.

Omdat we met enig vertrouwen kunnen zeggen dat de nieuwe iPhone-modellen elk jaar in september uitkomen, is het logisch om te wachten tot ten minste half september als je van plan bent om te upgraden. Waarom zou je tenslotte een telefoon kopen die niet binnen een paar maanden (of weken!) de nieuwste en beste zal zijn als je het nieuwste zou kunnen krijgen door te wachten?

Uw beslissing wordt bepaald door of uw huidige telefoon zo lang meegaat - waarschijnlijk niet, als hij kapot is of niet goed werkt, bijvoorbeeld - maar als u kunt wachten tot de herfst, doe dat dan. En dan kun je genieten van de nieuwe iPhone.

Wat gebeurt er met oudere modellen?

Hoewel iedereen graag het nieuwste van het nieuwste krijgt, is het de moeite waard om aandacht te besteden aan wat er met oudere modellen gebeurt als Apple nieuwe modellen uitbrengt. In de meeste gevallen blijft het topmodel van vorig jaar over voor een lagere prijs.

Toen Apple bijvoorbeeld de iPhone 7-serie introduceerde, stopte het met de 6-serie, maar bood het nog steeds de 6S en SE aan, waarbij de prijs van de 6S met $ 100 per model werd verlaagd. Dus als je klaar bent om te upgraden maar ook op zoek bent naar een deal, kan het een goed idee zijn om te wachten tot Apple een nieuw model uitbrengt en dan het beste model van vorig jaar voor een lagere prijs te kopen.

Aanbevolen: