Google's nieuwe mobiele chip, Tensor, is er

Google's nieuwe mobiele chip, Tensor, is er
Google's nieuwe mobiele chip, Tensor, is er
Anonim

Google heeft dinsdag tijdens het Pixel Fall Launch-evenement officieel een heleboel informatie over zijn nieuwe Tensor-chip laten vallen. De Tensor, die debuteert met de Pixel 6 en Pixel 6 Pro, is een mobiel systeem-op-een-chip (SoC) ontworpen rond het concept van 'ambient computing', een brede term voor slimme apparaten en AI die is gemaakt om in uw dagelijks leven te werken zonder directe commando's of menselijke input.

Google debuteerde in augustus met de Tensor-chip, samen met de Pixel 6 en Pixel 6 Pro, maar dinsdag was de eerste keer dat het bedrijf diepgaand sprak over de op maat gemaakte SoC.

Image
Image

Met Tensor zijn zaken als spraak, taal, beeldvorming en video op Pixel-telefoons nu heterogeen, aldus Google. Dit betekent dat ze meerdere bronnen over de hele chip gebruiken. De chip kan geavanceerdere, ultramoderne machine learning uitvoeren met een lager stroomverbruik in vergelijking met eerdere Pixel-telefoons. Het maakt ook gebruik van de meest nauwkeurige automatische spraakherkenning (ASR) die Google ooit heeft uitgebracht, wat betekent dat ASR nu kan werken met applicaties die lang draaien, zoals Recorder en Live Caption, zonder dat uw batterij leeg raakt.

Tensor belooft ook de Live Translate-functie van Google te verbeteren. Pixel 6-bezitters kunnen chat-apps zoals Berichten en WhatsApp gebruiken om vreemde talen rechtstreeks in die apps te vertalen, in plaats van tekst te knippen en te plakken in Google Translate. Live Translate werkt nu ook op video's.

Pixel-telefoons staan ook bekend om hun indrukwekkende camera's, en Tensor zou je foto's nog mooier moeten maken. De architectuur betekent dat de Pixel 6 en Pixel 6 Pro sneller beelden kunnen vastleggen, zei Google, en het voorziet in nieuwe functies zoals Motion Mode en HDRNet (beeldverbetering). Nu HDRNet rechtstreeks op de chip is ingebed, werkt het in alle videomodi, wat een primeur is voor Google. Gezichtsherkenning is nauwkeuriger en verbruikt ook minder stroom.

De nieuwe Tensor-chip brengt ook verbeteringen aan de hardwarebeveiliging. Tensor wordt geleverd met een CPU-gebaseerd subsysteem dat werkt met de Titan M2-beveiligingschip om gegevens te beschermen. "Onafhankelijke tests in het beveiligingslab hebben aangetoond dat de Titan M2 bestand is tegen aanvallen zoals elektromagnetische analyse, spanningsstoringen en zelfs laserfoutinjectie. Ja, we hebben letterlijk lasers op onze chip geschoten!" Monika Gupta, de senior directeur van Google Silicon, schreef in een blogpost.

De Pixel 6 en Pixel 6 Pro worden op 28 oktober gelanceerd en kosten respectievelijk $ 599 en $ 899.

Aanbevolen: