Wat is er zo moeilijk aan Apple's M1X MacBook Pro?

Inhoudsopgave:

Wat is er zo moeilijk aan Apple's M1X MacBook Pro?
Wat is er zo moeilijk aan Apple's M1X MacBook Pro?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Maandag zal Apple naar verwachting de nieuwe op Apple Silicon gebaseerde MacBook Pro aankondigen.
  • Het krijgt een nieuwe look, zoals de iPhones 12 en 13 en de iPad Pro.
  • De chip heet misschien niet de M1X, maar hij zal gebaseerd zijn op de M1.
Image
Image

Maandag zal Apple de volgende stap in de evolutie van zijn Apple Silicon Macs laten zien met de "M1X" MacBook Pro. Wat betekent het allemaal, en wil je er een?

Hoewel er nog niets officieel is, verwachten we dat Apple zijn alom geruchtmakende 14- en 16-inch MacBook Pro's zal lanceren op het Unleashed-evenement van maandag, samen met (mogelijk) een verbeterde Mac mini en een iMac Pro met een groot scherm. Veel-misschien alle details van de MacBook zijn al gelekt, zoals we zo zullen zien, maar één detail blijft een mysterie: wat is de M1X?

"Ik ben erg enthousiast over de geruchten dat er twee versies van de nieuwe M1X-chip zullen zijn. Een met een 16-core GPU en een met een 32-core GPU", Dan Alder, hoofdredacteur bij gaming-pc-site Levvvel, vertelde Lifewire via e-mail.

De Deets

Op basis van talloze geruchten en lekken hebben we een redelijk goed idee over het ontwerp van de nieuwe MacBook Pro's. Het zullen de eerste laptops zijn die Apple helemaal opnieuw heeft ontworpen voor de Apple Silicon-chips, wat betekent dat ze kunnen profiteren van de lage stroom- en koelingsvereisten. De huidige M1 MacBooks Air en Pro zijn vrijwel gewoon de oude Intel-gebaseerde ontwerpen met nieuwe ingewanden.

De behuizing zal waarschijnlijk de plaatachtige, platte conventie van de iPad Pro, de iPhones 12 en 13 en de M1 iMac volgen. En die behuizing heeft ook meer verschillende poorten dan de huidige MacBooks met alleen USB-C.

Het slimme geld zegt dat we een SD-kaartsleuf, een HDMI-poort voor projectoren en zelfs een MagSafe-oplaadpoort zullen zien, hoewel je vermoedelijk nog steeds kunt opladen via de USB-C-poorten en stuur misschien gegevens via de MagSafe-oplader zoals u kunt op de iMac.

En over die USB-C-poorten. Sommige van de huidige M1-Macs hebben vier USB-poorten, maar ze komen voort uit twee Thunderbolt-bussen binnenin. Idealiter zou een professionele machine één speciale Thunderbolt-bus per poort moeten hebben voor maximale gegevensoverdracht. Maar er is meer.

"Persoonlijk kijk ik uit naar de 1080p-webcam omdat ik veel videochats en conferenties op afstand doe. Het hebben van een betere webcam zal mijn professionele leven ten goede komen en stelt me in staat me beter aan te passen aan de externe werkomgeving, " MacBook Pro-gebruiker, tech-enthousiasteling en softwareblogger Jessica Carrell vertelde Lifewire via e-mail.

De M1 iMac kreeg een sterk verbeterde webcam, maar het was dezelfde hardware-eenheid, verbeterd met de beeldverwerkingstools die Apple voor de iPhone gebruikt.

"Ik ben ook blij om te zien dat het MagSafe-oplaadsysteem weer in actie is. Ik was geen fan van het oplaadpunt in USB-C-stijl en denk dat het mag-safe-ontwerp veel beter is. De verwijdering van de aanraakbalk is ook een welkome verandering, omdat ik die functie nooit heb gebruikt of ervan heb genoten", zegt Carrell.

Ik ben erg enthousiast over de geruchten dat er twee versies van de nieuwe M1X-chip zullen zijn. Een met een 16-core GPU en een met een 32-core GPU.

M1X

Het echte mysterie hier, en de reden waarom mensen enthousiast zijn over deze nieuwe MacBooks Pro, is het M1X system-on-a-chip (SoC) dat hen aandrijft. Verwacht wordt dat het snel zal zijn - zelfs de naam van het evenement impliceert snelheid - en veel meer geheugen zal bieden dan de maximale 16 GB RAM in de huidige M1-reeks.

Maar wat betekent M1X precies?

Ten eerste is M1X slechts een verzonnen term, nooit gebruikt door Apple in (tenminste openbaar). Eerder gebruikte Apple een X om een krachtigere versie van zijn A-serie iPhone-chips aan te duiden.

De A12X Bionic SoC in de iPad Pro van 2018 was een variant op de A12 iPhone-chip van dat jaar. Het verpakt in miljarden meer transistors en had meer CPU- en GPU-kernen dan de eenvoudigere A12.

In de praktijk was die chip zo absurd krachtig dat Apple hem twee jaar later in de volgende iPad Pro gebruikte (slechts één GPU-core toegevoegd en in plaats daarvan de A12Z genoemd).

Dus, het M1X-label gaat ervan uit dat Apple de M1 zal nemen en extra CPU- en GPU-kernen en meer RAM-capaciteit zal toevoegen.

Image
Image

Maar er zijn hier enkele logische problemen. Een daarvan is dat de chip die Apple de M1 noemt ook de A14X had kunnen heten. Het is tenslotte de 2020 A14-chip met toegevoegde cores, enz., die de M1X de M1XX zou maken.

Het M1X-label gaat er ook van uit dat Apple die chiparchitectuur voor 2020 zal gebruiken en niet zal overstappen op de A15 van dit jaar. Dat zou kunnen gebeuren, maar tot nu toe wijzen de geruchten en de analyse van de toeleveringsketen op een M1-gebaseerd systeem.

We zullen het pas maandagochtend zeker weten wanneer Apple de line-up aankondigt. Het is een behoorlijk opwindende tijd om een Mac-gebruiker te zijn.

Aanbevolen: