Nieuwe Avatars kunnen je afbeelding in de Metaverse upgraden

Inhoudsopgave:

Nieuwe Avatars kunnen je afbeelding in de Metaverse upgraden
Nieuwe Avatars kunnen je afbeelding in de Metaverse upgraden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Avatars, virtuele representaties van gebruikers, zullen realistischer worden naarmate NVIDIA nieuwe softwaretools uitbrengt.
  • Met de nieuwe software kunnen AI-assistenten worden gemaakt die gemakkelijk kunnen worden aangepast voor vrijwel elke branche.
  • Je kunt binnenkort realistische avatars gebruiken in VR tijdens werkvergaderingen.
Image
Image

Je avatar kan binnenkort een stuk realistischer worden.

NVIDIA heeft een set tools voor softwareontwikkelaars uitgebracht om hen te helpen betere virtuele representaties van gebruikers en virtuele karakters te creëren. De avatars die op het platform zijn gemaakt, zijn interactieve personages met 3D-graphics die kunnen zien, spreken, praten over een breed scala aan onderwerpen en begrijpen wat je zegt. Het maakt deel uit van een groeiende interesse om virtual reality (VR) een effectievere manier van communiceren te maken.

"Betere avatars kunnen mensen helpen om vrienden en familie gemakkelijker te herkennen in virtuele omgevingen, en meer "realistische" ervaringen mogelijk te maken, d.w.z. iets dat dichter bij de re altime analoge wereld staat", virtual reality-expert en IEEE-lid Todd Richmond vertelde Lifewire in een e-mailinterview. "Bovendien zullen trainings- of educatieve toepassingen die een hogere getrouwheid van de representaties van mensen vereisen, baat hebben bij betere avatars."

Avatars 'R Us

NVIDIA zegt dat zijn nieuwe tool het mogelijk maakt om AI-assistenten te maken die gemakkelijk kunnen worden aangepast voor vrijwel elke branche. De assistenten konden helpen met zaken als restaurantbestellingen, banktransacties en het maken van persoonlijke afspraken en reserveringen.

"De dageraad van intelligente virtuele assistenten is aangebroken", zei Jensen Huang, de CEO van NVIDIA, in een persbericht. "Omniverse Avatar combineert NVIDIA's fundamentele grafische, simulatie- en AI-technologieën om enkele van de meest complexe real-time applicaties ooit gemaakt te maken. De use cases van collaboratieve robots en virtuele assistenten zijn ongelooflijk en verreikend."

Avatars bewijzen al hun waarde, vertelde Ashley Crowder, de CEO van augmented reality-bedrijf VNTANA, aan Lifewire. Zo creëerde de ICT (het Instituut voor Creatieve Technologie) ongeveer tien jaar geleden enkele van de eerste AI-agenten voor het leger. ICT heeft AI-counselors in het leven geroepen om veteranen met PTSS te helpen. Veteranen waren meer op hun gemak om met de AI-personages te praten dan met mensen.

De Shoah Foundation was ook in staat om avatartechnologie te gebruiken om de verhalen van overlevenden van de Holocaust te bewaren, zodat mensen over jaren nog steeds vragen kunnen stellen over hun ervaringen.

"Virtuele agents zullen gebruikers ook een meer menselijke interface voor AI bieden", zei Crowder. "We zijn allemaal gefrustreerd geraakt door chatbots en audio-AI-reacties, maar het is bewezen dat het toevoegen van een menselijk visueel element aan deze AI-interacties een betere klantervaring biedt."

Toekomstige jij?

Je kunt binnenkort realistische avatars gebruiken op het werk tijdens VR-vergaderingen in plaats van dat je moet inloggen op een Zoom-oproep, vertelde Christoph Fleischmann, de oprichter van Arthur, een VR-werkruimte die gebruikmaakt van fotorealistische avatars, aan Lifewire.

Toekomstige avatarversies zullen voortbouwen op geavanceerde gezichts- en eye-tracking door de onderliggende hardware om volledig levensechte ervaringen te creëren, inclusief micro-expressies zoals knipperen of een snelle glimlach, zei Fleischmann.

Image
Image

"Fotorealistische avatars zullen de norm worden en kunstmatige intelligentie zal een rol spelen bij het creëren van deze realistische avatars, waardoor ze levensechte animaties en maniertjes krijgen", voegde hij eraan toe."We zullen binnenkort zien dat AI en machine learning gebruikersspecifieke gezichtsuitdrukkingen en aanpassingen genereren als nooit tevoren."

Een gebruik voor avatars is als virtuele agenten of geavanceerde chatbots die gesprekken met gebruikers kunnen simuleren. Onder degenen die meer geavanceerde virtuele agenten gebruiken, zijn bedrijven als Zendesk. De chatbot van Replika is bijvoorbeeld ontworpen om eruit te zien als een 3D-persoon, vertelde Jon Firman, de mede-oprichter van AI-bedrijf Story Prism, aan Lifewire.

"Nieuwe modellen voor natuurlijke taalverwerking stellen deze virtuele agenten in staat om extreem geavanceerd te worden en meer gecompliceerde vragen te beantwoorden," zei Firman. "Het zal interessant zijn om deze meer geavanceerde chatbots te zien als 3D-modellen in de 'metaverse' - uiteindelijk zul je geen onderscheid kunnen maken tussen praten met een echt persoon en een virtuele agent."

De combinatie van virtual reality, augmented reality en mixed reality zal avatars nog effectiever maken als een meeslepende ervaring voor gebruikers, vertelde John V. Pavlik, een professor journalistiek en mediastudies aan de Rutgers University, aan Lifewire.

"Aan de andere kant kunnen 'betere' avatars VR verslavender maken en de schermtijd nog verder opdrijven", zei Pavlik. "Dit kan op lange termijn negatieve sociale gevolgen hebben en mogelijk een negatieve invloed hebben op de geestelijke gezondheid van de gebruiker."

Aanbevolen: