Hoe werkt Audible?

Inhoudsopgave:

Hoe werkt Audible?
Hoe werkt Audible?
Anonim

Audible is een platform dat je kunt gebruiken om audioboeken te kopen, downloaden en beluisteren op het apparaat van je keuze. Je kunt de bijbehorende app gebruiken om een bibliotheek met audioboeken op te bouwen, naar titels te luisteren waar je maar wilt en zelfs je boeken te lezen met een e-reader.

In deze handleiding bespreken we hoe Audible werkt en hoe je het kunt gebruiken om audioboeken te downloaden.

Bottom Line

Audible is een service die audioboeken verkoopt, evenals een platform waarop klanten ernaar kunnen luisteren. Audioboeken werken min of meer als boeken op tape: de eigenaar van een titel verkoopt de rechten om een boek op audio te produceren; een studio werkt met stemacteurs en geluidseditors om het audioboek te produceren; en een distributeur (Audible, in dit geval) verkoopt het eindproduct aan klanten.

Gesproken boeken kopen

Als je een Audible-boek koopt, wordt het aan je account toegevoegd en bij je afgeleverd als een DRM-beveiligd audiobestand. Je kunt naar het boek luisteren met de Audible-app op verschillende apparaten, waaronder je computer, telefoon, tablet of e-reader. Het Audible-boek is voor altijd van jou zodra je het koopt, net als een print of e-book.

Bottom Line

Naast boeken produceert Audible originele inhoud, genaamd Originals. Sommige hiervan zijn niet echt boeken, in de traditionele zin. Ze bevatten onder meer een muzikale productie van War of the Worlds en een lijst met willekeurige feiten uit het jaar 2018. Hoewel hun formaat misschien anders is, worden ze behandeld als boeken als het erom gaat ze te kopen, en ze zijn nergens anders verkrijgbaar.

Audible's abonnementsopties

Een Audible-abonnement begint met een gratis proefperiode van 30 dagen. Het bevat een gratis audioboek naar keuze en maximaal twee Audible Originals.

Image
Image

Als je besluit door te gaan met de service na de proefperiode, betaal je voor een maandelijks abonnement, waarmee je één tegoed krijgt dat je kunt gebruiken om een boek op te halen en twee tegoeden voor Originals. De meeste boeken kosten één credit.

Je kunt je tegoeden van maand tot maand sparen. U kunt maximaal vijf tegoeden in uw account behouden, maar deze vervallen na vijf maanden.

Image
Image

Luisterboeken à la carte

Je kunt Audible-boeken ook à la carte kopen. U doet dit vanuit de winkel in de Audible-app of door Audiobook te selecteren als formaat voor uw aankoop. Omdat Amazon Audible bezit, kun je ook titels doorbladeren en kopen via Amazon.

Image
Image

Hoe u hoorbare versies kunt krijgen van boeken die u bezit

Een derde optie is om hoorbare vertelling te krijgen van Kindle-e-books die je al hebt. Zo doe je dit:

  1. Ga naar Amazon.com en plaats de muisaanwijzer op het Account & Lijsten menu.
  2. Selecteer Inhoud en apparaten.

    Image
    Image
  3. Zoek het gewenste boek in Audible-vorm en selecteer het Meer acties vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image
  4. Selecteer Add Narration in het pop-upvenster onder de omslagafbeelding.

    Als je de Audible-versie niet hebt, moet je mogelijk Audible Audiobook kopen. selecteren

    Image
    Image
  5. Voltooi het betalingsproces en je boek is beschikbaar via Audible en Kindle.

De Whispersync-functie behoudt je plaats in een boek, of je nu leest of luistert. Dat betekent dat je bijvoorbeeld 's avonds een deel van een hoofdstuk op je Kindle Paperwhite kunt lezen en het de volgende ochtend op weg naar je werk via Audible kunt afmaken.

Aanmelden voor een hoorbaar abonnement

Hoewel veel mensen die naar Audible-boeken luisteren, kiezen voor een abonnement, heb je er geen nodig om de service te gebruiken. Niets belet je om boeken stukje bij beetje te kopen, hetzij op zichzelf, hetzij als toevoeging aan een Kindle-boek. Een voordeel van het abonnement is echter dat veel Audible-boeken meer kosten dan de abonnementskosten, maar je kunt ze kopen voor een enkel tegoed. U krijgt effectief korting door u te abonneren.

Aanmelden voor een Audible-account is eenvoudig. Aangezien Audible een divisie van Amazon is, gebruikt het uw Amazon-account om u aan te melden en aankopen te verwerken. Als je een Amazon-account hebt, hoef je je er alleen maar mee aan te melden en naar je proefboek te bladeren.

Als je geen Amazon-account hebt, kun je je als volgt aanmelden voor Audible:

  1. Ga naar Audible's gratis proefpagina en selecteer Probeer Audible Premium Plus gratis.
  2. Meld je aan via het formulier op de Audible-website. Geef uw naam, e-mailadres en een wachtwoord op om uw Amazon-account aan te maken. Selecteer Doorgaan.

    Image
    Image
  3. Meld u vervolgens aan voor de Audible-proefversie door een betaalmethode op te geven, met name een creditcard of betaalpas. Gebruik het formulier om de relevante informatie te verstrekken.

    Image
    Image

Je hebt nu een Audible/Amazon-account.

Audible begint de maandelijkse abonnementskosten na 30 dagen in rekening te brengen, dus zorg ervoor dat je Audible voor die tijd opzegt als je niet van plan bent door te gaan met de service. Alle items die je tijdens je proefperiode hebt opgehaald (boeken en originelen) zijn echter van jou om te houden, zelfs als je annuleert.

Aanbevolen: