Waarom de 'Lite'-navigatiemodus van Google Maps geweldig is voor fietsers

Inhoudsopgave:

Waarom de 'Lite'-navigatiemodus van Google Maps geweldig is voor fietsers
Waarom de 'Lite'-navigatiemodus van Google Maps geweldig is voor fietsers
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Lite-navigatie komt binnenkort naar Google Maps.
  • Lite geeft je extra fietsspecifieke informatie.
  • De modus kan worden gebruikt zonder afslag-voor-afslag, of met het scherm uit.

Image
Image

Fietsers en automobilisten delen misschien dezelfde wegen, maar ze hebben heel verschillende behoeften. De nieuwe lite-navigatiemodus van Google zorgt voor deze behoeften.

Satellietnavigatie is een fantastisch hulpmiddel voor stadsfietsers. In plaats van bij elke verwarrende hoek te stoppen om de kaart te controleren, kun je door kruispunten cruisen, in de juiste rijstrook gaan staan voordat je er bent en je erop concentreren dat je niet van je fiets wordt geslagen. Maar fietsnavigatie is meestal precies hetzelfde als auto-GPS of heeft hetzelfde paradigma gevolgd, alleen fietspaden inbegrepen. De nieuwe "lite"-navigatiemodus van Google neemt de zaken in een andere richting.

"Toegewijde navigatie is belangrijk voor fietsers omdat we vaak andere routes en richtingen gebruiken dan een gemotoriseerd voertuig. Door functies aan te bieden die speciaal zijn bedoeld voor fietsers, zal het de veiligheid vergroten en het reizen stroomlijnen", actieve fietser (en sneeuwscooterblogger!) Chaz Wyland vertelde Lifewire via e-mail.

Gevaren

Turn-by-turn navigatie voor fietsers heeft zijn plaats. Als je op weg bent naar een nieuw deel van de stad, dan kan een enkele AirPod je aanwijzingen in je oor fluisteren, en als je een speciale fiets- en wandel-app zoals Komoot gebruikt, krijg je routes die hoofdwegen vermijden, fietspaden prefereren, respect lokale verkeerswetten (in Duitsland kunnen fietsen legaal vaak de "verkeerde" weg door een eenrichtingsstraat rijden), en zelfs geplaveide straten vermijden.

Maar je wilt niet altijd de volledige turn-by-turn-ervaring. Stel dat je een lange rit maakt en je een algemeen idee hebt van de route. Of je hoeft alleen maar van het ene deel van de stad naar het andere te gaan, of je kent het grootste deel van de route al, behalve de bestemming.

Image
Image

In deze gevallen heeft de nieuwe lite-modus van Google opties. Turn-by turn is bijvoorbeeld ontkoppeld van de kaart. Als je het wilt, is het er. Zo niet, dan volgt de kaart nog steeds uw locatie, toont deze op de kaart en werkt de resterende afstand bij. Je kunt de telefoon in een stuurhouder houden en erop tikken om je voortgang te controleren, terwijl je hem de rest van de tijd in slaap houdt.

"Fietsers hebben niet altijd afslag-voor-afslag aanwijzingen nodig, en ze kunnen ook niet constant naar het telefoonscherm kijken om te komen waar ze heen moeten. De nieuwe Google Maps-functies gaan hiermee om op een voordelige manier door u aanwijzingen te geven zonder de stapsgewijze interface te openen. Het maakt het ook gemakkelijker om je te verplaatsen door gewoon naar je apparaat te kijken", zegt Wyland

De 'lite'-navigatiemodus van Google Maps vereist geen telefoongegevens, wat voor sommige fietsers duur kan zijn.

Een ander voordeel van fiets-eerst-navigatie is dat het je anders kan leiden. Google Maps biedt al fietsroutes aan, en de lite-navigatiemodus ook. Dit is veiliger en prettiger dan autodampen op hoofdwegen te verstikken. Het kan zelfs sneller zijn, omdat fietsen snelkoppelingen kunnen nemen die niet toegankelijk zijn voor auto's.

"Sommige functies die fietsers nodig hebben die niet beschikbaar zijn in autokaart-apps, zijn routebeschrijvingen met fietspaden en andere routes die niet op uw standaard autonavigatiesysteem staan. Veel van deze op auto's gerichte apps beperken de mogelijke routering door geen rekening te houden met andere gevestigde routes", zegt Wyland.

Comfort

Het gaat ook niet alleen om de richtingen die je neemt. Een automobilist kan bijvoorbeeld de voorkeur geven aan een directe weg, zelfs als deze een steile heuvel op gaat. Een fietser zal vrijwel zeker een minder directe, maar vlakkere route kiezen, tenzij hij voor een training rijdt.

"The Wiggle" in San Francisco is een uitstekend voorbeeld van een fietsroute die langer, maar vlakker is. Het zigzagt van Market Street naar Golden Gate Park en vermijdt de heuvels van San Francisco. Dit is iets wat een goede fietsnavigatie-app zou moeten weten.

Image
Image

Een andere leuke functie van lite-navigatie is dat het offline kan werken en aanwijzingen kan geven zonder internetverbinding, "De 'lite'-navigatiemodus van Google Maps vereist geen telefoongegevens, wat voor sommige fietsers duur kan zijn ", vertelde Will Henry, oprichter van Bike Smarts, via e-mail aan Lifewire.

Dit is ook goed voor afgelegen locaties zonder bereik van mobiele telefoons, of voor reizigers naar het buitenland.

Als we het autogebruik willen verminderen en meer fietsen willen, zijn apps als Komoot, en nu Google Maps, essentieel. We moeten misschien de wegen delen met auto's, maar we hoeven onze apps niet te delen.

Aanbevolen: