De Apple Watch is geweldig, alleen niet met apps

Inhoudsopgave:

De Apple Watch is geweldig, alleen niet met apps
De Apple Watch is geweldig, alleen niet met apps
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Uber's Apple Watch-app lijkt te zijn stopgezet.
  • Sommige ontwikkelaars beginnen zich te realiseren dat Apple Watches niet de beste zelfstandige apparaten zijn.
  • Maar de kernfunctionaliteit van de Apple Watch heeft nog steeds enthousiaste fans.
Image
Image

Probeer geen Uber te bellen met je Apple Watch.

De Uber-app voor de Apple Watch lijkt te zijn stopgezet. Ik heb geprobeerd de app op mijn Apple Watch Series 7 te gebruiken en kreeg de waarschuwing: "Schakel over naar de mobiele Uber-app. We ondersteunen de Apple Watch-app niet meer. Sorry voor het ongemak, " samen met een huilende emoji. Het kan een teken zijn dat sommige ontwikkelaars beginnen te beseffen dat Apple Watches niet de beste zelfstandige apparaten zijn.

"Als het erop aankomt, is de Apple Watch niet echt voor apps", vertelde Aaron Glazer, de CEO van Taplytics, een marketingbedrijf voor mobiele apps, aan Lifewire in een e-mailinterview. "De Apple Watch heeft zich eindelijk weer gefocust op waar hij het beste in is, namelijk het bijhouden van fitness, het vertellen van de tijd en het ontvangen van meldingen. Er zijn in principe geen apps buiten deze kerngebruiksscenario's die echt worden gebruikt."

Geen ritten?

Er is nog steeds een Uber-app-vermelding in de Apple App Store en Uber heeft niet onmiddellijk gereageerd op een verzoek om commentaar. Maar outlets zoals Mac Rumors hebben ook opgemerkt dat de Uber-app niet werkt.

De Uber Apple Watch-app is sinds 2015 beschikbaar, maar heeft minder functies dan de iPhone-app. De app bood geen ondersteuning voor uberPOOL, tariefsplitsing, ETA-deling of contact opnemen met een Uber-chauffeur.

Uber beëindigde de ondersteuning voor zijn wearOS-versie van de app in 2020. En Uber is niet het enige bedrijf dat terugkomt op zijn Apple Watch-ambities. Het ride-hailing-bedrijf, Lyft, stopte met zijn Apple Watch-app in 2018.

Glazer noemde veel technische redenen waarom het maken van apps voor de Apple Watch altijd een lastige propositie is geweest.

"Apple beperkt de API's die je kunt gebruiken ernstig, de communicatie tussen de app op je telefoon en horloge is super traag en met fouten", voegde hij eraan toe. "Er zijn ook beperkingen als het gaat om CPU-gebruik, waardoor het erg moeilijk is om iets anders te doen dan alleen gegevens weergeven."

Gezien de beperkte functionaliteit van Apple Watches, moeten gebruikers nog steeds integreren met een telefoon om van alle voordelen te profiteren, merkte tech-ondernemer Omri Shor op in een e-mailinterview. "Als zodanig keren gebruikers nog steeds terug naar hun smartphone om de volledige functionaliteit te benutten, waardoor de Apple Watch een beperkt aanbod is."

Het is verbazingwekkend hoeveel meer controle over mijn dag ik heb als ik dit horloge draag.

Maar de Apple Watch is nog steeds geweldig

Apps vallen misschien af, maar de kernfunctionaliteit van de Apple Watch heeft nog steeds enthousiaste fans.

De Apple Watch is een totale game-changer geweest voor mensen die te maken hebben met verlies van gezichtsvermogen als gevolg van veelvoorkomende aandoeningen zoals maculaire degeneratie, glaucoom of diabetische retinopathie, Doug Walker, hoofd onderzoek voor het Hadley Institute for the Blind Visually Impaired, vertelde Lifewire in een e-mailinterview. Het biedt een handige manier om de tijd bij te houden wanneer het moeilijk is om een wijzerplaat te zien, of om een snelle herinnering voor uzelf op te nemen wanneer u geen handgeschreven notities meer kunt onderscheiden.

Walker beveelt de herinneringsapp van het horloge, de timer-app en spraakmemo's aan en gebruikt deze persoonlijk. Hij is ook een grote fan van een nieuwe functie die Apple 'haptische tijd' noemt, die je door middel van een reeks kleine trillingen vertelt hoe laat het is.

"Het is verbazingwekkend hoeveel meer controle ik over mijn dag heb als ik dit horloge draag", zei Walker. "En omdat het spraakgestuurd is, is het ook zo veel eenvoudiger om anderen met verlies van gezichtsvermogen te leren hoe ze het moeten gebruiken"

Image
Image

Shor zei dat de werkelijke waarde van de Apple Watch in de gezondheidszorg ligt.

"Het geeft patiënten meer inzicht in hun eigen gezondheidszorg of stelt hen in staat om gemakkelijk en passief de gezondheidsinformatie die ze kiezen te delen met hun artsen of andere zorgverleners, zoals slaap, hartslag of medicijnen," voegde hij eraan toe.

Persoonlijk ben ik dol op mijn Apple Watch Series 7 voor herinneringen en meldingen. Maar telkens als ik heb geprobeerd zelfstandige apps op het horloge te gebruiken, was de ervaring frustrerend.

Voordat de Uber-app helemaal niet meer werkte, probeerde ik er vaak een ritje op te maken. Mijn Apple Watch dacht echter altijd dat ik iemand probeerde te bellen met de naam 'Uber'.

Aanbevolen: