Dieven gebruiken Apple AirTags om auto's te stelen

Dieven gebruiken Apple AirTags om auto's te stelen
Dieven gebruiken Apple AirTags om auto's te stelen
Anonim

De afgelopen maanden is de AirTag-locatietechnologie van Apple gebruikt om auto's te stelen in Canada.

Zoals voor het eerst gemeld door MacRumors, heeft de lokale politie in de regio York in Ontario, Canada, donderdag een openbare waarschuwing afgegeven voor een reeks autodiefstallen met Apple AirTags. Volgens de release plaatsen verdachten AirTags op high-end voertuigen om ze te volgen, ze later te lokaliseren en ze te stelen wanneer de eigenaar er niet is.

Image
Image

Sinds september zei de regionale politie van York dat ze vijf AirTag-gerelateerde autodiefstalincidenten hadden onderzocht. De verdachten hebben de AirTags in uit het zicht geplaatste delen van een auto geplaatst, zoals een tankdop of trekhaak, terwijl een voertuig op een openbare parkeerplaats geparkeerd staat.

Het is belangrijk op te merken dat Apple een functie heeft via Zoek mijn die gebruikers laat weten of er een onbekende AirTag in de buurt is en na verloop van tijd met hen meebeweegt. Maar aangezien de Apple AirTags in de auto zitten en niet op de persoon, heeft niet elk slachtoffer de melding op zijn telefoon gekregen. Bovendien werken de meldingen alleen als je een iPhone hebt.

“AirTag is ontworpen met privacy als kern. AirTag heeft unieke Bluetooth-ID's die regelmatig veranderen. Dit helpt voorkomen dat je van plaats naar plaats wordt gevolgd', zei Apple op de ondersteuningspagina voor AirTags.

“Wanneer het Zoek mijn-netwerk wordt gebruikt om een offline apparaat of AirTag te lokaliseren, wordt ieders informatie beschermd met end-to-end-encryptie. Niemand, ook Apple niet, kent de locatie of identiteit van de deelnemende gebruikers of apparaten die helpen bij het opsporen van een vermiste AirTag.”

Zelfs met de waarborgen die Apple heeft ingevoerd, zijn critici sceptisch over AirTags sinds de techgigant ze in april uitbracht, en zeiden dat de omvang van Apple's Find My-netwerk het potentieel voor kwaadwillenden vergroot om te profiteren van de technologie.

Aanbevolen: