Amazon introduceert Astro, een nieuwe robotassistent

Amazon introduceert Astro, een nieuwe robotassistent
Amazon introduceert Astro, een nieuwe robotassistent
Anonim

Tijdens zijn livestream, zelfs vandaag, kondigde Amazon Astro aan, een nieuwe huishoudelijke robotassistent die ongeveer zo groot is als een kleine hond.

Volgens de aankondiging van Amazon integreert Astro de Alexa AI (kunstmatige intelligentie) van het bedrijf op een unieke manier met geavanceerde hardware en computervisie.

Image
Image

Astro gebruikt zijn mogelijkheden voor thuisbewaking en thuiszorg. De kleine robot ondersteunt het nieuwe Ring Protect Pro-abonnement, waardoor Astro een huis kan patrouilleren terwijl de gebruiker weg is. Met een Protect Pro-abonnement kunnen gebruikers video's en foto's die door Astro zijn gemaakt, bekijken, delen en opslaan.

De robot stuurt zelfs meldingen naar een smartphone als hij iets vreemds detecteert, via de officiële app. Astro heeft ook een periscoop die zijn gezichtsveld vergroot om over obstakels heen te kijken.

Astro kan oudere familieleden en geliefden van gebruikers helpen, dankzij de nieuwe Alexa Together-functie. Eigenaren kunnen Alexa Together gebruiken om schema's en waarschuwingen voor zorgverleners in te stellen, of Astro gebruiken om in te checken bij familieleden. Het geeft ook 24/7 toegang tot Urgent Response, een professionele hulplijn voor noodgevallen.

Amazon zegt niet hoe groot Astro is, maar volgens CNBC is het ongeveer zo groot als een kleine hond, en Amazon belooft Astro nog kleiner te maken.

Astro kost $1,449,99 bij de lancering, maar voor degenen die deelnemen aan het Day 1 Edition-programma, heeft de robot een prijskaartje van $999,99 met een gratis proefperiode van zes maanden van Ring Protect Pro.

Er is geen vaste releasedatum gegeven, behalve dat de verzending dit jaar begint en in beperkte hoeveelheden beschikbaar zal zijn.

Aanbevolen: