Wat doet de iPad Home-knop?

Inhoudsopgave:

Wat doet de iPad Home-knop?
Wat doet de iPad Home-knop?
Anonim

De Home-knop van de iPad is de kleine, ronde knop aan de onderkant van de iPad. Het is ook de enige knop op de voorkant van de tablet.

Het belangrijkste gebruik van de startknop is om u naar het startscherm te brengen, waar al uw app-pictogrammen staan. Als u zich in een bepaalde app bevindt, kunt u op de startknop drukken om de app te verlaten en het startscherm te onthullen. Maar er zijn veel andere iPad-functies die u activeert met de Home-knop.

Dit artikel is van toepassing op iPad-modellen tot en met de 3e generatie iPad Pro, die geen Home-knop heeft.

De Home-knop is uw toegangspoort tot Siri

Siri is de spraakgestuurde persoonlijke assistent van Apple. Het kan veel taken uitvoeren, waaronder het vinden van restaurants in de buurt, het instellen van alarmen en het openen van apps.

Activeer Siri door de Home-knop enkele seconden ingedrukt te houden totdat je twee pieptonen hoort. Een weergave van veelkleurige lijnen knippert aan de onderkant van het scherm, wat aangeeft dat Siri klaar is om naar je commando te luisteren.

Image
Image

Snel schakelen tussen apps of apps sluiten

De iPad heeft manieren om apps te openen die veel sneller zijn dan pagina na pagina met pictogrammen zoeken naar de juiste. De snelste manier om terug te gaan naar een app die u onlangs hebt gebruikt, is door het multitasking-scherm te openen door te dubbelklikken op de startknop.

Dit scherm toont je vensters van al je meest recent geopende apps. U kunt uw vinger heen en weer schuiven om tussen de apps te schakelen en op een app tikken om deze te openen. Als het een van de meest recent gebruikte apps is, bevindt deze zich mogelijk nog in het geheugen en gaat hij verder waar u was gebleven. Je kunt apps ook vanaf dit scherm sluiten door ze met je vinger omhoog te vegen naar de bovenkant van het scherm.

Zoals bij elk scherm op de iPad, kunt u terugkeren naar het startscherm door nogmaals op de startknop te klikken.

Image
Image

Maak een screenshot van je iPad

Je kunt een screenshot van je iPad maken door tegelijkertijd op de Sleep/Wake-knop en de Home-knop te drukken. Het scherm knippert en er klinkt een camerageluid wanneer uw iPad de foto maakt.

Image
Image

Activeer Touch ID

Als je een recente iPad hebt (dat wil zeggen: iPad Pro, iPad Air 2, iPad Air, iPad mini 4 of nieuwer), heeft je Home-knop ook een vingerafdruksensor. Zodra je Touch ID hebt ingesteld op je iPad, kun je een vinger gebruiken om veel dingen te doen, zoals het openen van de iPad vanaf het vergrendelscherm zonder je toegangscode in te voeren en om te verifiëren dat je iets wilt kopen in de app store.

Image
Image

Maak een snelkoppeling met de Home-knop

Een truc die je met de iPad kunt doen, is een snelkoppeling voor toegankelijkheid maken met de Home-knop. U kunt deze snelkoppeling met drie keer klikken gebruiken om in te zoomen op het scherm, de kleuren om te keren of de iPad de tekst op het scherm te laten voorlezen.

Zo stelt u het in.

  1. Start de app Instellingen.

    Image
    Image
  2. Tik op Algemeen in het menu aan de linkerkant.

    Image
    Image
  3. Selecteer Toegankelijkheid.

    Image
    Image
  4. Tik op Toegankelijkheidssnelkoppeling.

    Image
    Image
  5. Tik op de opties die u wilt dat de snelkoppeling activeert. Vinkjes betekenen dat ze aan staan.

    Image
    Image
  6. Nadat je de gewenste snelkoppelingen hebt gekozen, activeer je deze door drie keer achter elkaar snel op de Home-knop te klikken.

FAQ

    Waar is de Home-knop op mijn iPad?

    Apple heeft de Home-knop op iPad Pro's vanaf 2018 uitgefaseerd, al snel gevolgd door de iPad Air en iPad mini. Alleen de instap-iPad heeft vanaf 2021 een fysieke Home-knop. Met de Home-knop kun je nog steeds alle dingen doen die je vroeger deed; alleen jij doet ze nu anders.

    Hoe maak je een screenshot op een iPad zonder Home-knop?

    Je kunt een screenshot maken op je iPad, zelfs als deze geen Home-knop heeft. Druk tegelijkertijd op de Power en Volume Up knoppen totdat u de sluiter van de camera hoort klikken.

    Hoe ga ik om met een iPad Home-knop die niet werkt?

    Als je al hebt geprobeerd je iPad opnieuw op te starten en het heeft niet geholpen, is het tijd om hem naar een Apple Store of een door Apple geautoriseerde reparatieservice te brengen. Gebruik in de tussentijd Assistive Touch om een tijdelijke oplossing in te stellen, zodat u de iPad kunt gebruiken totdat deze wordt gerepareerd.

Aanbevolen: