Chrome OS-update brengt handige nieuwe functies

Inhoudsopgave:

Chrome OS-update brengt handige nieuwe functies
Chrome OS-update brengt handige nieuwe functies
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Chrome OS krijgt een nieuwe update die betere videogesprekken en tal van andere functies biedt.
  • Chromebooks ondersteunen nu eSIM-kaarten onder de nieuwe release, wat betekent dat je geen fysieke kaarten hoeft te kopen.
  • Google Meet krijgt prestatieverbeteringen die volgens het bedrijf zullen resulteren in sneller videobellen.
Image
Image

Je Chromebook kan binnenkort veel meer verbonden zijn dankzij een nieuwe update van Google.

Chrome OS 92 Stable biedt eSim-ondersteuning en verbeterde videogesprekken, naast een heleboel andere coole functies. Google Meet wordt vooraf geïnstalleerd op alle Chromebooks, dus het is eenvoudig om de app te starten en direct vanuit het opstartprogramma een videogesprek te voeren.

Ik heb onlangs gekeken hoe de nieuwste Chrome-update een heleboel handige functies biedt waarmee je dingen sneller voor elkaar kunt krijgen, evenals enkele leuke extra's. Er is nieuwe ondersteuning voor emoji's, evenals de mogelijkheid om meer te doen met een externe camera. U krijgt ook verbeterde spraak-naar-tekst voor het samenstellen van lange documenten, gewoon met uw stem.

Virtuele Simkaarten

Simkaarten zijn de afgelopen decennia alomtegenwoordig geworden en Chromebooks ondersteunen nu eSIM-kaarten onder de nieuwe release. De naam, die staat voor "elektronische simkaart", stelt u in staat om over alle functies van een gewone simkaart te beschikken, inclusief data- en belfuncties van mobiele providers, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over een fysieke kaart. Houd er rekening mee dat niet alle Chromebooks deze functie ondersteunen.

De gemaksfactor is verbluffend. U hoeft niet langer naar een winkel te gaan om koeriersdiensten te kopen wanneer u een eSIM-kaart gebruikt. Dat betekent dat je eenvoudig van provider kunt wisselen door simpelweg een eSIM te downloaden via een app of een website.

Image
Image

Met eSIM-kaarten kunt u ook gemakkelijk rondkijken voor de beste prijzen voor mobiele diensten. Verschillende websites vergelijken zelfs tarieven voor eSIM-kaarten.

Een andere handige functie van eSIM-kaarten is dat u ze naast fysieke simkaarten kunt gebruiken, waardoor er mogelijk twee providers tegelijkertijd op uw apparaat actief zijn. Dit is handig als u het ene nummer voor uw persoonlijke lijn en het andere voor uw werk wilt gebruiken.

Elektronische simkaarten zijn ook geweldig voor op reis. Wanneer u in het buitenland bent en uw Amerikaanse mobiele provider gebruikt, kunnen de roamingkosten van de provider snel oplopen. Maar met een eSIM-kaart kunt u eenvoudig een andere lijn toevoegen die scherpere tarieven biedt voor spraak en data.

Al met al lijkt de nieuwste Chrome-update een solide reeks verbeteringen te brengen.

Tijdens een reis naar Europa stond ik bijvoorbeeld versteld van de kosten voor dataroaming die snel opliepen toen ik Verizon als mijn provider gebruikte. Zoals de meeste providers biedt Verizon een internationaal roamingplan met data. De gegevens in het plan worden echter beperkt nadat een relatief magere hoeveelheid is gebruikt, waardoor surfen op het web en andere internetfuncties tot een crawl worden vertraagd. Ik kon gemakkelijk online een eSIM-kaart kopen en kreeg veel goedkopere lokale gegevensdekking dan wat Verizon biedt.

Betere videogesprekken

Videobellen is tegenwoordig een rage. Er zijn meer opties dan ooit met Zoom, WhatsApp en Microsoft Teams, een van de vele bedrijven waarmee je via video verbinding kunt maken met vrienden en familie.

Zoals eerder vermeld, voert Google ook zijn videobelgame op met de nieuwste Chrome OS-update. Google Meet krijgt prestatieverbeteringen die volgens het bedrijf zullen resulteren in sneller videobellen, waaronder het aanpassen van videogesprekken aan verschillende netwerkomstandigheden en het aanpassen van de videoprestaties tijdens het delen van schermen. Meet krijgt ook nieuwe video-achtergronden om je volgende virtuele telefonische vergadering op te fleuren.

Image
Image

Zoals gewoonlijk gooit Google met de nieuwste Chrome-release wat meer kleine upgrades. Android- en Linux-apps kunnen nu bijvoorbeeld worden toegewezen aan een specifiek virtueel bureau, of aan alle bureaus.

Er is ook een verbeterde emoji-kiezer. Om de compacte emoji-kiezer te starten, gebruik je de nieuwe sneltoets (Zoeken of Launcher-toets+Shift+Space). Met de nieuwe functies kun je recent gebruikte emoji's zien en kun je zoeken naar andere emoji's in tekstvelden.

Als je een externe camera hebt aangesloten op je Chromebook, heb je ook geluk. De Chrome-camera-app ondersteunt nu pan-tilt-zoomcamera's.

Mijn persoonlijke favoriete nieuwe functie die ik graag wil proberen, is continue spraak-naar-tekst in dicteren. De mogelijkheid om te spreken in plaats van te typen is naar mijn mening sterk onderverkocht, en deze upgrade zou nuttig moeten zijn voor het dicteren van lange documenten.

Al met al lijkt de nieuwste Chrome-update een solide reeks verbeteringen te brengen. Ik kijk ernaar uit om de release uit te proberen en mijn mening erover te delen in de toekomst.

Aanbevolen: