Waarom iOS 15-widgets zijn gemaakt voor podcast-apps

Inhoudsopgave:

Waarom iOS 15-widgets zijn gemaakt voor podcast-apps
Waarom iOS 15-widgets zijn gemaakt voor podcast-apps
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Populaire podcast-app Overcast heeft eindelijk een iOS-widget toegevoegd.
  • In iPadOS 15 krijgt de iPad ook startschermwidgets.
  • Niet alle apps zijn geschikt voor de widgetbehandeling.
Image
Image

Slechts een jaar nadat de iPhone widgets kreeg, heeft de populaire podcast-app Overcast er een aan het startscherm toegevoegd, en het is geweldig.

Widgets zijn superhandige, overzichtelijke snelstarters voor apps op je iPhone, en vanaf de nieuw gelanceerde iPadOS 15 ook je iPad. Zoals we het afgelopen jaar zagen, zijn niet alle apps geschikt voor widgets. Soms voegen ze meer verwarring toe dan gemak. Maar als ze passen, passen ze, en podcasts-apps zijn gewoon perfect.

"App-widgets zijn ideaal voor informatie die 'in één oogopslag' kan worden gebruikt, zoals sportuitslagen, aandelenkoersen, weersvoorspellingen, foto's, enz., "vertelde Adam Fingerman, oprichter van softwareontwerpbedrijf ArcTouch, aan Lifewire via e-mail. "Ze zijn ook perfect voor micro-engagement-gebruikersinteracties die snelle acties vereisen, zoals tikken op afspelen of pauzeren, en zijn sneller dan het starten van een volledige app."

Podcasts en muziek

Widgets zijn het beste als ze eenvoudig zijn. Net als een klok aan de muur, wil je er gewoon een blik op werpen, leren wat je moet weten en doorgaan. Podcast-apps zoals Overcast, Castro en Apple's eigen Podcasts-app hebben allemaal overzichtelijke widgets, waarin je de weinige meest recente podcastafleveringen kunt zien.

En dan, als je wilt luisteren, tik je erop. De app wordt gestart en de geselecteerde aflevering wordt afgespeeld. En dat is precies wat u nodig heeft. Niet meer en niet minder.

Het mooie van de podcast-app-widget is dat het doel van de app perfect past bij de mogelijkheden van de widget. Meestal wil je naar de meest recente aflevering van je favoriete podcasts luisteren, en dat zijn precies de items die de app naar zijn gemakkelijk te controleren widget brengt. Tenzij u zich op veel podcasts abonneert of voortdurend nieuwe podcasts aan uw abonnementslijst toevoegt, hoeft u de app misschien nooit te openen.

Image
Image

We zouden verder kunnen gaan en zeggen dat podcast-apps niet alleen perfect zijn voor widgets, maar ook voor de rest van Apple's constellatie van functies. Laten we een voorbeeld gebruiken. Wanneer de laatste aflevering van bijvoorbeeld de You're Wrong About-podcast op mijn iPhone arriveert, krijg ik een melding (maar alleen als ik ervoor kies om meldingen voor deze specifieke podcast te ontvangen). Ik kan op de melding tikken en beginnen te luisteren, of deze negeren, en de Castro-widget later gebruiken, wetende dat deze bovenaan de lijst zal staan.

Dan kan ik tijdens het luisteren afspelen, pauzeren, overslaan en het volume aanpassen vanaf de Apple Watch. Of ik kan overslaan en spelen met AirPods. Als ik een slaaptimer wil instellen, kan ik dat doen door lang op het app-pictogram op het startscherm van de iPhone te drukken en het vanaf daar te openen. Castro heeft ook verschillende Shortcuts-acties, dus ik kan het nog meer automatiseren als ik dat wil. Allemaal zonder ooit de app zelf te hoeven openen.

Widgetvriendelijk

De beste widgets zijn de widgets die je de informatie geven die je nodig hebt, en je er vervolgens naar laten handelen. Kalenders en takenlijsten zijn goede voorbeelden. U kunt uw taken en afspraken daar op het startscherm zien en als u op een taak tikt, wordt deze geopend. Weer-apps zijn ook uitstekend, vooral die zoals Hello Weather en Carrot Weather, die uitgebreide widgetaanpassing bieden.

Soms heb je niet eens een widget nodig. 3D Touch is misschien dood, maar je kunt nog steeds lang op een app-pictogram drukken en toegang krijgen tot een kort menu met app-functies. De app Instellingen biedt een korte lijst met snelkoppelingen naar opties binnen de instellingen. Citymapper biedt snelkoppelingen om u naar huis te brengen, of een h alte in de buurt te vinden, enzovoort. Probeer enkele van uw apps lang in te drukken. Het zal je misschien verbazen.

Image
Image

De iPad heeft al een aantal geweldige nieuwe gigantische widgets, zoals de Agenda-app, die bijna de helft van het scherm in beslag nemen en meer als mini-apps dan als simpele widgets werken. Maar het is niet allemaal goed nieuws. iPad-widgets zijn geweldig, maar er zijn nog steeds enkele rare beperkingen voor hoe je ze kunt rangschikken.

"Ik begrijp niet waarom we met iPadOS bijna overal widgets op het startscherm kunnen plaatsen, maar niet helemaal", zegt podcaster Al McKinlay op Twitter. "Ze dwingen nog steeds dingen van linksboven te stromen, dus als je maar 1 ding op je startscherm hebt, staat het linksboven, je kunt het nergens anders hebben."

Toch komen we er.

Aanbevolen: