Nieuwste Windows 7-stuurprogramma's (21 september 2021)

Inhoudsopgave:

Nieuwste Windows 7-stuurprogramma's (21 september 2021)
Nieuwste Windows 7-stuurprogramma's (21 september 2021)
Anonim

Na het installeren van Windows 7 moet u mogelijk de nieuwste Windows 7-stuurprogramma's downloaden voor sommige hardware op uw pc.

Windows 7 is een van de populairste besturingssystemen van Microsoft, dus de meeste fabrikanten brengen regelmatig Windows 7-stuurprogramma-updates voor hun producten uit. Updaten naar de nieuwste Windows 7-stuurprogramma's kan ervoor zorgen dat uw pc op zijn best blijft werken.

Vanaf januari 2020 ondersteunt Microsoft Windows 7 niet meer. We raden aan om te upgraden naar Windows 10 of Windows 11 om beveiligingsupdates en technische ondersteuning te blijven ontvangen.

Hulp nodig bij het installeren van een Windows 7-stuurprogramma? Zie Stuurprogramma's bijwerken in Windows. Een ander alternatief is een speciaal hulpprogramma voor het installeren van stuurprogramma's.

Hieronder staat een alfabetische lijst met downloadlinks voor Windows 7-stuurprogramma's voor 21 grote hardwarefabrikanten, van Acer tot VIA. Zie helemaal onderaan deze pagina voor een korte lijst van de meest recent bijgewerkte Windows 7-stuurprogramma's.

Laat het me weten als deze pagina moet worden bijgewerkt.

Acer-stuurprogramma's (desktops en notebooks)

Image
Image

Windows 7-stuurprogramma's die beschikbaar zijn voor Acer-desktops of notebooks kunnen worden gedownload via Acer's service- en ondersteuningssite, hierboven gelinkt.

Acer biedt veel aangepaste Windows 7-stuurprogramma's voor hun pc's en laptops, maar veel van de hardware wordt geïnstalleerd met behulp van de standaardstuurprogramma's in Windows 7.

AMD/ATI Radeon-stuurprogramma (video)

Image
Image

De nieuwste (en hoogstwaarschijnlijk laatste) AMD/ATI Radeon Windows 7-driver is de AMD Adrenalin 21.5.2 Suite (uitgebracht in 2021-05-17).

Dit Windows 7-stuurprogramma van AMD/ATI bevat de volledige Catalyst-suite, inclusief het ATI Radeon-beeldschermstuurprogramma en het Catalyst Control Center. Dit Windows 7-stuurprogramma is compatibel met de meeste AMD/ATI Radeon HD-serie GPU's, inclusief de R9-serie en nieuwere HD-serie chips.

Er zijn 32-bits en 64-bits versies van dit Windows 7-stuurprogramma beschikbaar, dus zorg ervoor dat u de juiste kiest.

ASUS-stuurprogramma's (moederborden)

Image
Image

ASUS Windows 7-stuurprogramma's kunnen worden gedownload via de ondersteuningssite van ASUS, hierboven gelinkt.

ASUS heeft Windows 7-stuurprogramma's beschikbaar gesteld voor de meeste van hun moederbordlijnen, inclusief die op basis van AMD, Intel Socket 775, 1155, 1156, 1366, 2011 en meer.

Ik deed een snelle controle op verschillende ASUS-moederborden en ze toonden allemaal zowel 32-bits als 64-bits versies van Windows 7-stuurprogramma's.

ASUS produceert ook servers, werkstations, notebooks en andere computerrandapparatuur, maar ze staan vooral bekend om hun moederborden. U kunt op hun website zoeken naar Windows 7-stuurprogramma's voor uw niet-moederbord ASUS-product.

Als je je afvraagt of je "oudere" ASUS-moederbord Windows 7-stuurprogramma's heeft, houdt ASUS hier een lijst bij: Windows 7-compatibele ASUS-moederborden.

BIOSTAR-stuurprogramma's (moederborden)

Image
Image

BIOSTAR Windows 7-stuurprogramma's staan vermeld op de downloadpagina van BIOSTAR, hierboven gelinkt.

BIOSTAR geeft aan dat veel van hun moederbordlijnen de WHQL-tests van Microsoft hebben doorstaan, inclusief die gebaseerd op Intel 1155, 1366, 1156, 775, 478 en AMD AM3+, FM1, AM3 en AM2+ ontwerpen.

Veel BIOSTAR-moederborden hebben mogelijk bepaalde Windows 7-tests doorstaan, maar dat betekent niet dat Windows 7-stuurprogramma's beschikbaar zijn bij BIOSTAR. De vermelde moederborden zouden echter moeten werken zoals verwacht met standaard Windows 7-stuurprogramma's.

C-Media-stuurprogramma's (audio)

Image
Image

Windows 7-stuurprogramma's voor producten die zijn gebaseerd op de audiochipset van C-Media zijn beschikbaar via hun downloadpagina voor stuurprogramma's, hierboven gelinkt.

Veel van de beschikbare stuurprogramma's voor C-Media-producten lijken te zijn getest op de nieuwste RC-build van Windows 7, niet de definitieve versie, maar ze zouden nog steeds goed moeten werken.

Windows 7-stuurprogramma's zijn beschikbaar voor CMI8788, CMI8738, CMI8768, CMI8768+, CMI8770 en CMI8787, maar de ingebouwde stuurprogramma's van Windows 7 werken mogelijk het beste.

De Windows 7-stuurprogramma's waarnaar hier wordt verwezen, zijn rechtstreeks van C-Media. Een C-Media-chip kan een onderdeel zijn van uw geluidskaart of moederbord, maar het is mogelijk dat er een Windows 7-stuurprogramma is dat beter past bij uw geluidsapparaat van de fabrikant van uw eigenlijke geluidskaart of moederbord.

Compaq-stuurprogramma's (desktops en laptops)

Image
Image

Als er Windows 7-stuurprogramma's beschikbaar zijn voor Compaq-computers, kunnen deze worden gedownload via de standaardondersteuningssite van HP, die hierboven is gelinkt. Compaq is nu onderdeel van HP.

Compaq's nieuwere computers worden meestal geleverd met Windows 7 geïnstalleerd en hebben natuurlijk Windows 7-stuurprogramma's beschikbaar. HP's site bevat mogelijk ook Windows 7-stuurprogramma's voor oudere Compaq-computers.

Creative Sound Blaster-stuurprogramma's (audio)

Image
Image

De meest recente Creative Sound Blaster Windows 7-stuurprogramma's staan vermeld in de Creative-beschikbaarheidstabel van Creative, die hierboven is gelinkt.

Creative heeft Windows 7-stuurprogramma's beschikbaar gesteld voor veel van hun populaire Sound Blaster-producten, waaronder hun X-Fi, Sound Blaster Live, Audigy en meer.

Sommige Windows 7-stuurprogramma's van Creative bevinden zich mogelijk in bèta. Houd er rekening mee dat bètastuurprogramma's mogelijk niet altijd correct werken en dat u moet updaten zodra de definitieve versies beschikbaar zijn.

Deze pagina linkt ook naar Windows 7-stuurprogramma's voor andere apparaten van Creative, waaronder mp3-spelers, luidsprekers, headsets, webcams en videocamera's.

Dell-stuurprogramma's (desktops en laptops)

Image
Image

Windows 7-stuurprogramma's voor Dell desktop- en laptopcomputers kunnen worden gedownload via de standaardondersteuningssite van Dell, die hierboven is gelinkt.

Dell houdt ook een lijst bij van hun oudere computersystemen die ze met succes hebben getest met Windows 7: Microsoft Windows 7-compatibele Dell-systemen.

eMachines-stuurprogramma's (desktops en notebooks)

Image
Image

Alle beschikbare Windows 7-stuurprogramma's voor eMachines desktop- of notebookcomputers kunnen worden gedownload via de ondersteuningssite van eMachines, die hierboven is gelinkt.

Om te zien of uw eMachines-laptop of desktop-pc compatibel is met Windows 7, gaat u naar de bovenstaande link en selecteert u het product Group en vervolgens Series, en tot slot het modelnummer uit de Products lijst. Als "Windows 7" een optie is onder de besturingssysteemkeuzes, dan zou uw pc Windows 7. moeten ondersteunen

Als er geen stuurprogramma's voor Windows 7 worden vermeld, hoewel eMachines zegt dat uw pc dit ondersteunt, betekent dit alleen dat de ingebouwde stuurprogramma's die beschikbaar zijn in Windows 7 voldoende zijn voor uw computer. Met andere woorden, na het installeren van Windows 7 zou u geen van uw stuurprogramma's moeten bijwerken.

Gateway-stuurprogramma's (desktops en notebooks)

Image
Image

Windows 7-stuurprogramma's voor veel Gateway-desktops en notebooks zijn beschikbaar via de ondersteuningssite van Gateway.

Volgens Gateway is hun enige advies voor compatibiliteit met Windows 7 voor oudere computers om de minimale systeemvereisten voor Windows 7 te controleren en te vergelijken met uw pc.

De ingebouwde stuurprogramma's die Windows 7 biedt, zullen waarschijnlijk werken voor de meeste Gateway-hardware die vóór 2009 is geproduceerd. Anders zal Gateway waarschijnlijk hun eigen Windows 7-stuurprogramma's leveren via hun ondersteuningssite.

HP-stuurprogramma's (desktops en laptops)

Image
Image

Alle beschikbare Windows 7-stuurprogramma's voor HP desktop-, laptop- en tabletcomputers kunnen worden gedownload via HP's standaardondersteuningssite, hierboven gelinkt.

Veel van HP's desktop- en laptop-pc's hebben Windows 7-stuurprogramma's.

HP heeft ook waardevolle informatie gepubliceerd over de beschikbaarheid van HP printer- en scannerstuurprogramma's in Windows 7 (zie het HP-artikel hieronder).

HP-stuurprogramma's (printers en scanners)

Image
Image

De beste manier om Windows 7-stuurprogramma's voor individuele HP printers en scanners te krijgen, is door HP Support te bezoeken, hierboven gelinkt.

Voer uw productinformatie in op hun ondersteuningspagina om Windows 7-stuurprogramma's voor uw HP Deskjet-, Officejet-, Photosmart-, LaserJet-, Designjet- of Scanjet-beeldverwerkingsapparaat te vinden.

Vanaf deze pagina kunt u zien of uw specifieke HP-printer of -scanner werkt vanuit een ingebouwde Windows 7-driver, via een update van Windows Update of vanuit een Windows 7-driver die rechtstreeks van HP is gedownload.

Intel-stuurprogramma's (moederborden)

Image
Image

Windows 7-stuurprogramma's voor Intel-moederborden kunnen worden gedownload via de ondersteuningspagina van Intel, hierboven gelinkt.

Een snelle controle toonde 32-bits en 64-bits versies van Windows 7-stuurprogramma's. De paar downloadpagina's van moederbordstuurprogramma's die ik heb bekeken, toonden Windows 7-stuurprogramma's voor Intel's geïntegreerde video, audio, Ethernet-controller en meer.

Intel houdt ook een korte lijst bij van moederborden, uitgebracht rond de tijd dat Windows 7 werd uitgebracht, die het besturingssysteem volledig ondersteunden.

Intel-chipset "stuurprogramma's" (Intel-moederborden)

Image
Image

De nieuwste Intel Chipset Windows 7 "driver" is versie 10.1.18383 (uitgebracht op 07-05-2020).

Technisch gezien zijn dit geen Windows 7-stuurprogramma's. Deze update is eigenlijk een INF-bestandsupdate, die Windows 7 helpt te leren hoe Intel chipsethardware zoals USB, Core PCI en andere geïntegreerde hardware kan worden geïdentificeerd en correct kan worden gebruikt.

Deze update is van toepassing op zowel 32-bits als 64-bits versies van Windows 7.

De pagina waarnaar hierboven is gelinkt, vermeldt ook de Intel-chipsets die momenteel compatibel zijn met deze update. Installeer deze update niet op een moederbord met een chipset die niet in de lijst staat.

Lenovo (desktops en laptops)

Image
Image

Windows 7-stuurprogramma's voor Lenovo desktop- en laptopcomputers kunnen worden gedownload via de ondersteuningssite van Lenovo, die hierboven is gelinkt.

Windows 7-specifieke vragen kunnen worden gesteld op Lenovo's Windows 7-discussieforum. Dit is een geweldige bron als u problemen ondervindt bij het vinden van Windows 7-stuurprogramma's voor uw Lenovo-product of als u problemen ondervindt bij het installeren van een stuurprogramma.

Lexmark-stuurprogramma's (printers)

Image
Image

Actuele informatie over Windows 7-stuurprogramma's voor afzonderlijke Lexmark-printers is beschikbaar in de lijst op de Lexmark-site, waarnaar hierboven is gelinkt.

Vanaf deze pagina kunt u zien of uw specifieke Lexmark-printer het beste werkt met het ingebouwde Windows 7-stuurprogramma, met het nieuwste Windows 7-stuurprogramma dat rechtstreeks van Lexmark is gedownload, of met het nieuwste Windows Vista-stuurprogramma, ook beschikbaar van Lexmark.

Verschillende Lexmark all-in-one en inkjetprinters voor kleine bedrijven en thuiskantoren worden apart vermeld van de hierboven gelinkte printers.

Microsoft-stuurprogramma's (toetsenborden, muizen, enz.)

Image
Image

Microsoft maakt niet alleen besturingssystemen zoals Windows 7, maar produceert ook hardware zoals toetsenborden, muizen, gamecontrollers, webcams en meer.

Microsoft-hardwareproducten met Windows 7-stuurprogramma's worden vermeld op hun pagina Softwaredownloads, hierboven gelinkt.

Sommige van de meest up-to-date Windows 7-stuurprogramma's voor Microsoft-hardware bevinden zich mogelijk nog in bèta. Houd er rekening mee dat bètastuurprogramma's mogelijk niet altijd correct werken en dat u moet updaten zodra de definitieve versies beschikbaar zijn.

Microtek-stuurprogramma's (scanners)

Image
Image

Windows 7-stuurprogramma's voor Microtek-scanners zijn beschikbaar voor veel recente modellen en kunnen worden gedownload via de bovenstaande link.

Op dit moment lijkt het erop dat Windows 7-stuurprogramma's beschikbaar zijn voor verschillende nieuwere ScanMaker- en ArtixScan-modellen. Windows 7 64-bit drivers zijn alleen beschikbaar voor enkele ArtixScanDI scanners van Microtek.

Microtek heeft geen plannen om gecertificeerde stuurprogramma's vrij te geven voor veel van hun oudere, maar extreem populaire scanners. Volgens Microtek werken veel van hun 32-bits stuurprogramma's voor Windows XP echter perfect in Windows 7, inclusief die voor populaire modellen zoals de ScanMaker 4800, 4850, 3800 en meer.

NVIDIA GeForce-stuurprogramma (video)

Image
Image

Het nieuwste NVIDIA GeForce Windows 7-stuurprogramma is versie 472.12 (uitgebracht op 20-09-2021).

Dit Windows 7 NVIDIA-stuurprogramma is compatibel met de NVIDIA TITAN-serie en GeForce 10, 900, 700 en 600-serie desktop-GPU's, evenals GeForce MX100, 10, 900M, 800M, 700M en 600M-serie notebook-GPU's.

NVIDIA 3D Vision, NVIDIA SLI, NVIDIA Surround en NVIDIA Update zijn allemaal inbegrepen in deze suite met één stuurprogramma.

Er zijn Windows 7 32-bits stuurprogramma's en 64-bits stuurprogramma's beschikbaar bij NVIDIA. Wees voorzichtig bij het kiezen van de juiste voor uw systeem.

Deze NVIDIA GeForce-stuurprogramma's zijn rechtstreeks van NVIDIA - de GPU-fabrikant. Een NVIDIA GeForce GPU kan een onderdeel zijn van uw videokaart of moederbord, maar NVIDIA heeft alleen de GPU gemaakt. Dit betekent dat het mogelijk is dat er een Windows 7-stuurprogramma is dat beter bij uw hardware past, verkrijgbaar bij de fabrikant van uw eigenlijke videokaart of moederbord.

Re altek AC97-stuurprogramma (audio)

Image
Image

Het nieuwste Re altek AC97 Windows 7-stuurprogramma is versie 6305 (uitgebracht op 09-09-2009).

Deze download bevat zowel 32-bits als 64-bits versies van dit Windows 7-stuurprogramma.

De Re altek AC97-stuurprogramma's waarnaar hier wordt verwezen, zijn rechtstreeks van Re altek, de chipsetfabrikant. De AC97-chipset kan een onderdeel zijn van uw geluidskaart of moederbord, maar Re altek heeft alleen de chipset gemaakt. Dit betekent dat het mogelijk is dat er een Windows 7-stuurprogramma is dat beter bij uw hardware past, verkrijgbaar bij de fabrikant van uw daadwerkelijke geluidskaart of moederbord.

Ik heb verschillende Re altek-stuurprogramma's afzonderlijk vermeld vanwege hun individuele populariteit.

Re altek High Definition-stuurprogramma (audio)

Image
Image

Het nieuwste Re altek High Definition Windows 7-stuurprogramma is versie R2.82 (uitgebracht op 26-07-2017).

Zowel 32-bits als 64-bits versies van dit Windows 7-stuurprogramma zijn beschikbaar.

Deze Re altek High Definition Audio-stuurprogramma's zijn rechtstreeks van Re altek - de fabrikant van de chipset. De High Definition Audio-chipset kan een onderdeel zijn van uw geluidskaart of moederbord, maar Re altek heeft alleen de chipset gemaakt. Dit betekent dat het mogelijk is dat er een Windows 7-stuurprogramma is dat beter bij uw hardware past, verkrijgbaar bij de fabrikant van uw daadwerkelijke geluidskaart of moederbord.

Ik heb verschillende Re altek-stuurprogramma's afzonderlijk vermeld vanwege hun individuele populariteit.

Sony-stuurprogramma's (desktops en notebooks)

Image
Image

Alle Windows 7-stuurprogramma's voor Sony-desktop- of notebookcomputers kunnen worden gedownload via de eSupport-site van Sony, die hierboven is gelinkt.

Sony heeft een upgradepagina met informatie over Sony-pc's en Windows 7, inclusief een handig hulpmiddel om te zien welke Windows 7-stuurprogramma's en andere informatie beschikbaar zijn voor uw specifieke Sony-computer.

Toshiba-stuurprogramma's (laptops)

Image
Image

Windows 7-stuurprogramma's voor Toshiba-laptopcomputers (nu Dynabook genoemd) kunnen worden gedownload via Toshiba's standaardondersteuningssite, die hierboven is gelinkt.

U kunt een lijst met Toshiba Windows 7-stuurprogramma's bekijken door het modelnummer of het serienummer te zoeken op hun Dynabook en Toshiba Drivers & Software-pagina en vervolgens de zoekopdracht te verfijnen tot Windows 7.

Toshiba heeft ook een verzameling van verschillende Windows 7-informatie op hun Community-pagina.

Toshiba heeft ook een lijst met laptops die tussen 2007 en 2009 zijn uitgebracht en die Windows 7 ondersteunen: Toshiba-laptopmodellen die worden ondersteund voor gebruik met Windows 7.

VIA-stuurprogramma's (chipsets)

Image
Image

Windows 7-stuurprogramma's voor producten die zijn gebaseerd op VIA's Ethernet, audio, grafische afbeeldingen, USB en andere chipsets zijn beschikbaar via hun standaarddownloadpagina voor stuurprogramma's, hierboven gelinkt.

Om aan de slag te gaan, kiest u Microsoft Windows voor stap 1 en vervolgens Windows 7 voor stap 2.

De Windows 7-stuurprogramma's waarnaar hier wordt verwezen, zijn rechtstreeks van VIA - een chipsetfabrikant. Een VIA-chipset kan een onderdeel zijn van je moederbord of andere hardware, maar VIA heeft alleen de chip gemaakt, niet het complete apparaat. Dit betekent dat het mogelijk is dat er een Windows 7-stuurprogramma is dat beter bij uw hardware past, verkrijgbaar bij de fabrikant van uw apparaat.

Recente Windows 7-stuurprogramma-updates

  • 2021-09-20: NVIDIA GeForce v472.12 uitgebracht
  • 2021-05-17: AMD/ATI Radeon Adrenalin v21.5.2 uitgebracht
  • 2020-05-07: Intel-chipset v10.1.18383 uitgebracht
  • 2017-07-26: Re altek HD Audio R2.82 uitgebracht

Kan geen Windows 7-stuurprogramma vinden?

Probeer een Windows Vista-stuurprogramma te gebruiken. Windows Vista-stuurprogramma's werken vaak in Windows 7 vanwege de gelijkenis tussen de twee besturingssystemen.

Aanbevolen: