WarioWare is eigenzinnig leuk, 15 seconden per keer

Inhoudsopgave:

WarioWare is eigenzinnig leuk, 15 seconden per keer
WarioWare is eigenzinnig leuk, 15 seconden per keer
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Als je een bepaalde minigame in Get It Together niet leuk vindt, wacht dan 15 seconden.
  • Het is verrassend uitdagend om erachter te komen hoe je elke minigame in een zeer korte tijd kunt wissen.
  • Maar WarioWare voelt alsof het speciaal is gemaakt voor mensen met een even korte aandachtsspanne.
Image
Image

De koning van het doden van de tijd is terug.

WarioWare: Doe het samen! is de negende aflevering in Nintendo's eigenaardige "microgame"-collecties, met in de hoofdrol Mario's hebzuchtige dubbelganger en de verrassend grote cast van excentrieke personages in zijn baan.

De aantrekkingskracht van WarioWare is altijd zijn pure, razendsnelle creativiteit geweest. Elk item in de serie bevat tientallen, zo niet honderden korte, intuïtieve spellen die binnen enkele seconden kunnen en moeten worden voltooid.

Het was altijd een van mijn favoriete games voor de oude draagbare systemen van Nintendo, omdat het me meteen een hapklare afleiding bood wanneer ik er een nodig had. Wachten op mijn afhaalbestelling? De mensen voor mij doen er een eeuwigheid over om uit het vliegtuig te stappen? Deze man heeft me in het nauw gedreven op een feestje en hij is extreem saai? WarioWare-tijd. Het had altijd mijn rug wanneer ik het nodig had.

Get It Together is het debuut van de serie op de Switch, en eerlijk gezegd is het gek dat het zo lang heeft geduurd. De Switch is het moderne go-to-systeem voor multiplayer-shenanigans en draagbaar spel, beide de specialiteit van WarioWare. Het gaat op dit moment misschien iets te snel voor mijn ouder wordende hersenen en handen, maar het is moeilijk om een hekel aan te hebben.

Telkens wanneer ik er bij de eerste poging een wis, zelfs als het iets eenvoudigs is, voel ik me een ingehouden genie.

Kwaliteitstesten is taak één

Wario's laatste poging tot game-design krijgt hem uiteindelijk, en een paar dozijn van zijn vrienden en medewerkers zijn direct in de code gezogen.

Daar ontdekken ze dat het spel is beschadigd door echte bugs, die een spoor van vernietiging achterlaten in de code. Wario en zijn bemanning zijn allemaal uitgerust met een bepaalde vaardigheid en gaan die gebruiken om alle insecten te verslaan, hun team te herenigen en uiteindelijk te ontsnappen naar de echte wereld.

In elk level heb je vier levens waarmee je met succes een willekeurig assortiment microgames kunt winnen, die je reactietijd, patroonherkenning en een breed scala aan andere vaardigheden testen. Meestal krijg je een probleem te zien en wordt je gevraagd om het binnen enkele seconden te herkennen en op te lossen.

Op het gevaar af om het punt te overdrijven, denk ik niet dat het mogelijk is om de snelheid waarmee Get It Together beweegt te overschatten. Ik heb altijd het gevoel dat ik op het punt sta te mislukken bij elke nieuwe microgame. Omgekeerd, wanneer ik er bij de eerste poging een opruim, zelfs als het iets eenvoudigs is, voel ik me een ingehouden genie.

Image
Image

Het is niet zozeer de moeilijkheid van de microgame, maar het is in één oogopslag kunnen zien wat je zou moeten doen en het dan doen voordat de tijd om is.

Dit is precies wat je kinderen je willen laten stylen

Je kunt solo of met een buddy rennen door de verhaalmodus van Get It Together, waarmee je geleidelijk alle microgames kunt ontgrendelen om te oefenen en later runs te scoren. Het is een beetje irritant dat in eerste instantie bijna niets beschikbaar is om te spelen, maar het kost heel weinig tijd om door de verhaalmodus te ploegen.

Daarna verlengt Get It Together de duur ervan met speciale missie-uitdagingen, tot een co-op voor 3 spelers en pure persoonlijkheid.

Een van de kleine irritaties van het spel is dat elk lid van je bemanning een andere reeks vaardigheden heeft, variërend van de eenvoudige krekel die kan springen, en dat is alles, tot het complex. Mona kan een boemerang gooien die je vrij kunt besturen totdat je hem terug naar haar hand roept.

Image
Image

Wat dat in de praktijk betekent, althans van waar ik zit, is dat je het bijna altijd beter simpel kunt houden. De meeste puzzels zijn karakteronafhankelijk en sommige worden zelfs moeilijker gemaakt door wie je gebruikt. Vooral Dr. Crygor kan het beste worden vermeden.

Ik kan begrijpen dat de WarioWare-cast op dit moment een groot deel van de aantrekkingskracht van de serie uitmaakt, maar Get It Together zoekt echt naar mogelijkheden om iedereen erbij te betrekken. Als gevolg hiervan maakt het de verhaalmodus lastig.

Als je daar voorbij kunt komen, is Get It Together, net als eerdere WarioWare-games, een perfecte game voor draagbare Switch-games. Het is snel, zelden repetitief en kan in korte, intense bursts worden gespeeld, alleen of met een buddy van elke leeftijd. Zorg er wel voor dat je jezelf wat tijd geeft om door de verhaalmodus te branden voordat je Get It Together mee op pad neemt.

Aanbevolen: