Samsung kondigt 90Hz OLED-schermen voor laptops aan

Samsung kondigt 90Hz OLED-schermen voor laptops aan
Samsung kondigt 90Hz OLED-schermen voor laptops aan
Anonim

Samsung Display heeft aangekondigd dat het 14-inch OLED-schermpanelen gaat maken voor de nieuwste ASUS-laptopmodellen.

Donderdag onthulde Samsung Display dat het is begonnen met de productie van 14-inch 90Hz OLED-schermen met een resolutie van 2880 x 1800 voor aankomende ASUS-laptops, waaronder de ASUS Zenbook 14X Pro en Vivobook Pro 14X. Dit is slechts het meest recente voorbeeld van hoe Samsung beeldschermen maakt voor wereldwijde laptopfabrikanten zoals Lenovo, Dell, HP en Samsung Electronics.

Image
Image

Samsung zegt dat de nieuwe 90Hz OLED-panelen een scherpere, schonere beeldresolutie zullen bieden voor gebruikers, vooral voor diegenen die willen genieten van hoogwaardige media op hun laptops.

Daarnaast werkt Samsung ook aan de eerste 4K OLED-panelen met hoge resolutie in 16-inch schermen, waarvoor het nog niet beschikbaar is.

OLED-schermen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden in laptops, en het streven van Samsung om meer OLED-panelen te leveren aan laptopfabrikanten zal ongetwijfeld helpen om dat gebied van personal computing te laten groeien.

Image
Image

Samsung zegt ook dat een 90HZ OLED-paneel een verbetering van 10% liet zien voor onscherpte, vergeleken met een 120HZ LCD-paneel. Dit betekent minder bewegingsonscherpte en schonere bewegingen bij het bekijken van video's op de laptopschermen.

Het is onduidelijk wanneer de nieuwe laptops met Samsung-schermen te koop zullen zijn, maar de productie van de panelen is in ieder geval begonnen.

Aanbevolen: