Hoe Dilip Rao technologie gebruikt om kinderhonger te bestrijden

Inhoudsopgave:

Hoe Dilip Rao technologie gebruikt om kinderhonger te bestrijden
Hoe Dilip Rao technologie gebruikt om kinderhonger te bestrijden
Anonim

Dilip Rao is een immigrant en na een levensveranderende ervaring besloot hij een voedselbestelplatform te lanceren om de honger in zijn kinderjaren aan te pakken.

Rao is de mede-oprichter en CEO van Sharebite, een platform voor het bestellen van eten dat exclusief is gebouwd voor werkplekken. Het bedrijf bedient voornamelijk bedrijven in de juridische, architectuur-, boekhoud- en technische sector.

Image
Image
Dilip Rao.

Sharebite

Sharebite is opgericht in 2015 en het bedrijf heeft een team van ongeveer 60 medewerkers. Elke bestelling die via het Sharebite-platform wordt geplaatst, resulteert in een donatie aan City Harvest om de honger van kinderen in lokale gemeenschappen te helpen verlichten. Het bedrijf biedt individuele, groeps- of cateringbestellingen aan. Sinds de oprichting heeft Sharebite bijna $24 miljoen aan durfkapitaal opgehaald.

"Sharebite's missie is om de prikkels voor de particuliere sector op één lijn te brengen om de last van het sociale welzijn op zich te nemen", vertelde Rao aan Lifewire in een telefonisch interview. "We doen het op een manier waarop we daar duurzaam aan kunnen voldoen."

Snelle feiten

  • Name: Dilip Rao
  • Leeftijd: 39
  • Van: Een klein dorpje in India
  • Random delight: "Als je me meeneemt naar een karaokeplek, zou ik er geen probleem mee hebben om de hele dag te zingen."
  • Belangrijkste quote of motto: "Verbind jezelf met een hoger doel en alles zal op zijn plaats vallen."

Een levensveranderende ervaring

Dao verhuisde op jonge leeftijd naar de VS en groeide op in New York City. Hij zei dat hij sinds zijn kindertijd een "ondernemersmicrobe" had, nadat hij verschillende drukte en kleine ondernemingen had geprobeerd die teruggaan tot de vierde klas. Rao maakte een levensveranderende ervaring mee in 2014 toen hij werd aangereden door een auto terwijl hij de straat overstak. Het was in deze tijd dat Rao zijn doel begon te bereiken.

"Het herstelproces na dit incident is waar ik tijd had om na te denken over wie ik was, welk doel ik wilde dienen en de problemen die ik uit mijn ervaringen wilde gebruiken om te helpen oplossen," zei Rao.

Rao ontmoette Mohsin Memon tijdens zijn tijd aan de Columbia Business School. Het paar hechtte een unieke visie om een hefboomeffect op de samenleving te hebben. Rao zei dat Sharebite, het bedrijf dat hij en Memon begonnen, daar een weerspiegeling van is. Rao's belangrijkste inspiratiebron achter het bedrijf kwam van situaties die hij als kind in India zag.

"Zoals de meeste ondernemers je zullen vertellen, als je genoeg gelooft in je visie en een tastbaar plan hebt om echte problemen voor je klanten op een zinvolle manier op te lossen, ga dan door", zei Rao.

Het belangrijkste is dat onze zakelijke klanten onze meest uitgesproken voorstanders zijn geweest, en dat is altijd ons grootste voordeel geweest.

Vooruit betalen

Rao zei dat het moeilijk was om kapitaal aan te trekken in de begindagen van de lancering van zijn bedrijf, omdat mensen niet zagen wat hij zag. In plaats van ontmoedigd te raken, omringden Rao en Memon zich met mensen die in hun missie geloofden, van wie velen vandaag de dag nog steeds deel uitmaken van het team van Sharebite.

"Terwijl we doorgingen met bouwen, hebben we de aandacht getrokken van enkele van de meest prominente investeerders die onze visie ook ongelooflijk hebben gesteund", zei Rao. "Het belangrijkste is dat onze zakelijke klanten onze meest uitgesproken voorstanders zijn geweest, en dat is altijd ons grootste voordeel geweest."

Sharbeite heeft tot nu toe $ 23,9 miljoen aan durfkapitaal opgehaald, inclusief een Series A-financieringsronde van $ 15 miljoen die het bedrijf in mei heeft afgesloten. Rao zei dat de laatste ronde zal bijdragen aan een exponentiële groei en het leiderschap van Sharebite op het gebied van het bestellen van voedsel voor bedrijven zal versterken.

Rao, die er trots op is oprichters van minderheidsvrouwen waar mogelijk te begeleiden, zei dat het navigeren door de activiteiten van Sharebite in 2020 een van de meest lonende momenten van zijn carrière was. Dit omvat het verstrekken van restaurantverlichting, het behouden van alle medewerkers van Sharebite en het voortzetten van de missie van het bedrijf om iets terug te geven aan de samenleving.

Image
Image
De oprichters van Sharebite, Mohsin Memon (links) en Dilip Rao (rechts).

Sharebite

"Elke dag heeft zijn eigen beloningen omdat ik het grootste deel van mijn tijd mag besteden aan het werken met enkele van de slimste en meest gedreven mensen met wie ik ooit het voorrecht heb gehad om mee te werken," zei Rao.

Rao zei dat Sharebite zich in een "hypergroeimodus" bevindt terwijl het bedrijf uitzoekt hoe het kan blijven samenwerken met klantbedrijven die hun kantoorgewoonten mogelijk hebben veranderd. De contractuele boeking van Sharebite in het tweede kwartaal groeide met 400% in vergelijking met het voorgaande jaar, dus de oprichter denkt dat het bedrijf op de goede weg is.

"De producten van Sharebite hebben een cruciale rol gespeeld bij het helpen van bedrijven om hun werknemers te betrekken bij een van de belangrijkste voordelen die er zijn: eten", zei Rao. "Het maakt niet uit waar mensen besluiten te werken, het voeden van de moderne beroepsbevolking is onze topprioriteit."

Aanbevolen: