Xiaomi plaagt MicroLED Smart Glasses Proof-of-Concept

Xiaomi plaagt MicroLED Smart Glasses Proof-of-Concept
Xiaomi plaagt MicroLED Smart Glasses Proof-of-Concept
Anonim

Xiaomi heeft een nieuw concept voor slimme brillen onthuld dat gebruikmaakt van een MicroLED-display, dat er netjes uitziet, maar niet echt te koop zal zijn.

Slimme brillen duiken de laatste tijd nogal vaak op in het nieuws, dus het is begrijpelijk als je denkt: "alweer?" Wat de Xiaomi-bril echter onderscheidt van bijvoorbeeld de Ray-Ban Stories van Facebook, is de opname van een augmented reality (AR) -scherm. Hoewel het moet worden herhaald dat, volgens The Verge, de bril van Xiaomi een proof-of-concept is en geen echt product dat bedoeld is voor verkoop. In ieder geval niet nu.

Image
Image

Xiaomi's aankondigingsvideo beweert dat het 0,13-inch MicroLED-scherm kleiner is dan een rijstkorrel en een lichtopbrengst heeft tot 2 miljoen nits. De lens gebruikt reflectie en diffusie om een groter dan gemiddeld AR-display te produceren, dat voor verschillende functies kan worden gebruikt.

Denk aan telefoontjes, meldingen, dat soort dingen. Een bijzonder mooi moment van de video toont de gebruiker die een restaurantmenu in re altime verta alt, maar nogmaals, dit is allemaal een concept en geen afgewerkt product.

Xiaomi zegt ook dat de bril op zichzelf kan staan, wat betekent dat je ze niet met andere apparaten hoeft te koppelen. Het toont zelfs GPS-achtige navigatie met een heads-up display (HUD) weergegeven door de lens.

Image
Image

Dus deze ene slimme bril zou theoretisch als je telefoon kunnen functioneren (vermoedelijk minus de touchscreen-games).

Of hier iets van komt, v alt nog te bezien, want het is meer een "dit is wat een slimme bril zou kunnen zijn" dan een "dit is wat we maken". Het zal interessant zijn om te zien wat Xiaomi in de toekomst met het concept zou kunnen doen.

Aanbevolen: